מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הקאה בזמן יציאות עם בניםזהבה01/01/2011
שלום, אני נערה בת 18. בחודשיים האחרונים חוזרת ונשנית אצלי תופעה שלא הייתה קודם- אני מקיאה לפני או בזמן פגישות עם בנים. זה קרה עם הבחור הקודם שיצאתי איתו ועם הנוכחי ואין לי הסבר מדוע זה קרה. אני יודעת שזה לא בריאותי כיוון שאני לא מקיאה בנסיבות אחרות ועד לפני חודשיים לא הקאתי בכלל, ואני גם מזהה שזה קורה בעת לחץ בזמן הפגישה או לפניה.
אני ניסיתי בשלב מסויים לקחת כדורי פרמין לפני הפגישה, זה לא עזר, הקאתי בכל זאת. כנ"ל כשלקחתי קל בטן ונורופן.
אני מניחה שמדובר בסוג של חרדה שלא הייתה קודם, אבל אני לא יכולה להצביע על סיבה. הדבר מפריע לי מאוד ומלחיץ.
השאלה שלי היא האם הדבר מוכר וכיצד ניתן להתמודד עם הבעיה ולהתגבר עליה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זו בהחלט נשמעת חרדה
איריס - פסיכו01/01/2011בחילות, מועקה באיזור החזה, פיק ברכיים, שלשול.. כל אילו (ועוד) הינן תופעות של חרדה.
אם את יכולה - שווה לך לפנות לטיפול רגשי. להבין מה כ"כ מלחיץ פה. ללמוד טכניקות להתמודד עם הלחץ.
אלטרנטיבית, ניתן לקחת תרופות נוגדות חרדה (לא ספציפית ביום הפגישה, אלא קבוע, כמו תרופות ממשפחת ה SSRI, שרבות מהן בנוסף להיותן מענה לדיכאון, הן גם מפחיתות חרדה, וסימפטומים מעין אילו שתארת).
אפשר להתמודד בדרך שלישית: ללמוד דרך ביופידבק, או דרך מדיטציה, או דרך הרפיות, כיצד להרגיע את עצמך.
איריס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקאה בזמן יציאות עם בנים - תגובה
רוני פרישוף03/01/2011שלום זהבה,
אכן התופעה נשמעת כמו סימן למתח ולחרדה. חרדה בדרך כלל מאותתת שמשהו אינו כשורה, או על פירוש של המצב כמצב מסוכן. כדאי "להאזין" לה כדי להבין מה מתחולל בנפשך, ולהוביל אותה למקומות טובים ורגועים יותר. יתכן כי החרדה יושבת על חוסר בטחון, התנסות לא נעימה מן העבר, חרדת נטישה ודחייה, קושי באינטימיות או מיניות ועוד.
סביר שהחרדה לא מתבטאת רק בהקאה, אלא גם בהיבטים רגשיים, מחשבתיים והתנהגותיים אחרים בתהליך יצירת הקשר, ו"צובעת" לך את החווייה ואת תפיסתך את עצמך ואת בן זוגך. כדאי לך להעזר בייעוץ מקצועי כדי להבין מה מוקד המתח והדאגה, ללמוד דרכים יעילות להרגעה עצמית, ולהתחזק בכל הקשור לבטחון עצמי וכניסה לקשר אינטימי.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)