מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- יש לי שאלה , בבקשה תהיו סובלניםקספר06/01/2011
"המחשבה המטרידה היא רק המעטפת החיצונית של בעיה פנימית יותר אצל האדם.
כאשר האדם מתמודד עם הבעיה עצמה שהיא השורש של המחשבה המטרידה, על ידי זה המחשבה הופכת ללא מטרידה ונעלמת מעצמה.
.
זכור: מחשבה טורדנית = תזכורת לפחד פנימי = חוסר שקט נפשי פנימי.
כאשר האדם מאתר את הפחד הפנימי ומתמודד איתו ישירות, על ידי זה המחשבה הטורדנית נעלמת מעצמה.
כאשר המחשבה הטורדנית נעלמת באמת, אז האדם חי טוב באמת.
.
כי כל זמן שהמחשבה הטורדנית עדיין הייתה קיימת, גם אם היא לא הייתה גלויה, עדיין האדם היה רחוק מהשלמות.
כאשר האדם מתמודד עם השורש של מה שמטריד אותו, על ידי זה הפנימיות של האדם הופכת לשקטה ורגועה. ואז האדם חי טוב באמת."
גישה שניה
והנמשל כמובן ברור. אם יש לאדם מחשבה כלשהי שמטרידה אותו, כגון שיש לאדם חרדה כלשהי ממשהו לא הגיוני, שהאדם מבין בשכל שלו שזאת שטות, אבל מאוד קשה לאדם להתגבר על החרדה. ובכל פעם שהאדם מסיח את מחשבתו למשהו אחר, זה עוזר רק באופן זמני ואח"כ חוזר שוב פעם. אז מה עושים אז?
אז הפתרון הוא כנ"ל, להחליט החלטה נחושה שלא משנה מה יקרה, אתה לא חושב על החרדה. כי לאדם יש בחירה חופשית והאדם יכול לבחור בכל רגע מחדש על מה לחשוב. כי טכנית לא ניתן לחשוב על יותר מדבר אחד בזמן אחד. ככה שבכל רגע נתון באפשרותך לבחור על מה לחשוב. כי לא ניתן לחשוב על 2 דברים במקביל.
אם נתבונן נראה, כי עיקר המהות של האדם היא המחשבה שלו ועיקר הבחירה של האדם היא המחשבה והרצון שלו. לדוגמא, ניתן לקחת בן אדם ולכפות עליו לא לשמוע / לראות / לזוז וכיו"ב. אפילו ניתן לגרום לבן אדם לא לנשום נגד רצונו. חוץ מדבר אחד בלבד. אין שום דרך בעולם לשלוט במחשבות וברצונות שלך. אם אי פעם שאלת את עצמך, מי אני באמת? אז אתה הוא המחשבות שלך. ותמיד יש לך את הכוח והיכולת לבחור לרצות ולחשוב על מה שאתה רוצה.
ואז נשאלת השאלה, אבל מה עושים עם התחושה הרעה שיש מהמחשבות, מה עושים איתה. כי את המחשבות אנחנו מגרשים ברמת השכל, אבל מה עם הרגש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוקיי עכשיו השאלה
קספר06/01/2011שתי גישות לטיפול עצמי במחשבות אובססיביות .
האחת לפי הרגש, לטפל בזה מהשורש העניין, להבין מאיפה זה נובע ,ללכת לטיפול וכו....
והגישה השניה מכוונת לשכל . אם המחשבה האובססיבית עולה בדעתכם , פשוט תתתעלמו ממנה .וכו......
השאלה שלי היא ,למה לא זה ולא זה עוזר לי .
אוקי אוקי אני קספר ולי יש מחשבות אובססיביות !!!!!!
שלב ההכחשה עבר ,אבל שום דבר לא עוזר לי לא טיפול , לא נסיון לא לחשוב על זה , כלום!!!!!
די אני מיואשת . בנוסף כתבו שהאובססיה , גורמת לאדם להרגיש אמיתי וחזק וזה נכון , רק מעבר לכך אין כלום.
זה רייקנות מבפינים .
עכשיו אני ממש הסתבכתי בגלל זה, ואני מקווה שזה יעבור בשקט .
אשמח לתשובה ,
תודה על הסובלנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
חסוי10/01/2011לפי איך שאת הסברת את עצמך את נשמעת מאוד חכמה .
וחוץ מזה אולי תנסי לעבוד על הבטחון העצמי שלך ,כי לפי מה שאמרת נשמע שאת חושבת המון ,ודואגת בקשר להרבה דברים ,תנסי לעבוד על הבטחון העצמי שלך באופן אישי ועם שיחות עם פסיכולוג ,וזה יכול לעזור הרבה מאוד . כי כשיש בטחון עצמי אין מקור לחששות להופיע ואז אין לך על מה להתחרפן .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההתיחסות, ועל העידוד
קספר10/01/2011אני מאמינה שבנייתביטחון עצמי לוקח זמן ןזה תהליך, שמבוסס על הצלחות \ דברים טובים שעוברים בחיים \עידוד מהסביבה.
אז חוץ מעידוד מהסביבה , וגם זה ממש קצת.( לא שאני לא מעריכה את מה שיש !)
אין לי שום דבר אחר!!!!! אני פשוט loser !!!!!!!!!!!!.,
אני מודה על התשובה קיבלתי דחיפה קטנה קדימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחסויי . התכוונת להגיב להודעה שמתחת
קספר10/01/2011שמתחתיי?
בכול אופן, אם כן , אז הצלח\ת לעשות שני מעשיים טובים ביום אחד , לעודד שני אנשים, במחיר של אחד.
תודה בכול מקרה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי לך
נ10/01/2011היום יותר ויותר אנשים נוטים לשייך מחשבות אובססיביות לדבר שיש לו בסיס גנטי.
ככל הנראה יש איזשהו חוסר איזון בהפרשת הסרוטונין במוח,מה שגורם למחשבות הטורדניות ולחרדה...
כנראה שגם להסברים אחרים יש מקום,אבל את המקום המרכזי בעניין הזה נותנים להסבר הפיזיולוגי.
לכן,אם שני הכיוונים שציינת לא הצליחו לעזור לך,אולי כדאי לך לפנות לעזרת הפסיכיאטריה...
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
חסוי11/01/2011היי קספר ,אני לא מסכים שבטחון עצמי נבנה מהסביבה ,אלא גם ,אבל העיקר זה מן האדם עצמו ,שמישהו מסתכל על היתרונות שלו ,אז הוא נחשב "קיים" כי יש בו , ומי שלא מסתכל על היתרונות שלו ,כמובן לא מסתכל רק ,אלא חי אותם ,ניהיה מי שהוא ולא חי בהכחשה ופחד מהחברה ופחד להתבטות ,אז הוא ריק , והוא מרגיש נחות ,והסביבה יכולה להרוס אותו יותר , לכן הוא צריך להבין ולהפנים בצורה עמוקה ,שהוא בן אדם כמו כולם ,ושהוא יצור חי ממין אדם כמו כולם ,אותו בשר ,ואותו מנגנון רגשי , ושיש לו כישורים שיש לאחרים ושאין לאחרים ,ולאחר שתחיי את היתרונות שלך אז החסרונות שלך לא יפריעו לך כל כך ואז תוכלי לחיות עם החברה בצורה הרבה יותר חלקה .
ויש מצב שפשוט צריך כדור נגד האובססיה הזו ,כי זה משגע ואני יודע מה זה .
אבל חוץ מזה לכי לפסיכולוג ותבני את עצמך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנ.בד
חסוי11/01/2011ושמתי לב גם שאמרת לגבי שאת מצליחה אז את מרגישה טוב ,הסיבה היא שאת מוכיחה לעצמך שיש בך משהו ,אבל את לא צריכה להוכיח ,אלא לראות את זה במובן מאליו ,ולקחת את זה בתור ראיה לכך שיש בי יתרונות ,זה לא אמור להיות אבן הבניין .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מאוד מודה לשנכם על התגובות
קספר12/01/2011לנ
אני תחת השגחה פסיכיאטרית, ופסיכולוגית אבל אני מרגישה שיותר ממאניה, הכדורים לא ממש עוזרים לי .
לגבי מה שנכתב , אני מרגישה תתת אדם , באמת !
אין לי שום טעם בחיים האלו , שום הנאה, למשל עכשיו אני חושבת שהארוחת צהוריים , שאני הולכת ל אכול עוד מעט, הוא בזבוז אוכל.
כי גם ככה סתם , הגוף שלי חי אבל הנשמה מתה ממזמן .
סתם , הכול סתמי בעניי, לא רצתי להיות פ על האדמה הזאת .
לא רואה את עצמי ממשיכה הלאה בחיים ,
לאן כולם רצים? ????????
עוד כסף , עוד תעודה , מה??\.???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מודה לכם, ואנסה ליישם את מה שכ
קספר12/01/2011שכתבתם לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)