מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צריכה עצהלילך10/01/2011
היי, אני בת 22 השנה התחלתי ללמוד רחוק מהבית ואני גרה עם בן זוגי. מאז שעברתי, חברה טובה מאד שלי התרחקה ממני שאלתי אותה אם יש סיבה והיא טענה שלא. כבר חודש וחצי שאנחנו לא מדברות והיא מאד חסרה לי, שוחחתי עימה בגלוי ואפילו בכיתי בשיחה כיוון שהיא לא ענתה ולא חזרה אליי. זה נשמע בעייה לא רצינית אבל יש לי בסה"כ 2 חברות טובות ושניהן התרחקו ממני, והרבה זמן אני מרגישה פגועה מאד.. קשה לי להתרכז בלימודים, ופשוט רע לי..
אשמח לעצה, תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה עצה - תגובה
רוני פרישוף11/01/2011שלום לילך,
את בתקופת מעבר בחיים. התחלת ללמוד, התרחקת מהבית, עברת לגור עם בן זוג.
בכל מעבר יש שינויים, שטומנים בחובם גם חידושים וצמיחה, וגם פרידות ואובדנים. לא תמיד יש לנו יכולת לשלוט בדינמיקה של המעבר, וכל שנותר לנו הוא להשתדל לצמוח בכיוון המתאים לנו ביותר ולהיות שלמים עם דרכנו ומצפוננו.
כעת את יותר מחוברת לפרידות ולאובדנים, ומתאבלת עליהם מרה, ופחות מתחברת לכל הצמיחה וההתפתחות המרשימה שיש בחייך. הדבר מותיר אותך בתחושת דחייה, נטישה וחרדה מפני הבאות.
קשה לדעת מדוע חברותייך התרחקו. אולי הצטמצמו המכנים המשותפים ביניכן, אולי הריחוק מהעין מחליש את עוצמת החברות, אולי יש קינאה, פגיעה סמוייה או קושי אחר. יתכן שהריחוק כלל לא קשור אלייך, אולי יש הסתגרות או משבר אצל הצד השני. בכל מקרה, יש חברויות שנמשכות לאורך פרקי זמן ארוכים עם תקופות של הפסקה או הפוגה, וגם זה בסדר. עשית כמיטב יכולתך לברר מה קרה, וכל שנותר לך הוא לנסות לשחרר, ומדי פעם לנסות לחדש את חוט הקשר.
למותר לציין שכדאי לך ליצור היכרויות וחברויות חדשות באזור החדש ובלימודים, ואולי גם קשרים שמבוססים על זוגות. חשוב שלא תהיי תלויה מדי בסובבייך, זה תמיד בריא לקשרים, וישאיר אותך פחות סובלת כאשר יש התרחקות.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה...
לילך14/03/2011אני הרבה זמן מרגישה עליות וירידות במצבי הרוח.. אני חושבת שכל מה שאמרת הוא נכון ואני רק יכולה לקוות שאני אצליח להנות ממה שכן יש לי ואפסיק להרגיש כזו ריקנות כי אני באמת חושבת שהפעם זו לא באשמתי. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)