מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אחרי אובדןןןןשלום10/01/2011
שלום בת31ילדתי לפני 7חודשיים תאומיים אחד מהם ניפטר בגיל שלושה שבועות מאז קשה לי לתפקד מרגישה בדיכאון ולא רוה להיות בקרבת אנשים רק בבית עם הילדה
והבעל.קשה לי מאוד חושבת רק על דברים שלילים מאז....ניתקתי קשרים מהחברות והעבודה שהתפטרתי...התחלתי שיחה עם פסיכולוגית פעם אחת
בגדול ריתי לדעת מה התפקיד שלה רק להקשיב לא לכוון אותי לתת לי כלים
אני מרגישה בזבוז זמן וכסףףף לשבת והיא רק רושמת....מה זה עוזר לי רק לבכות???
מה לעשותתת???וכמובן שאני נגד כדורים ותרופות תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה שהיא רושמת זה בשביל ההמשך ..
חסוי11/01/2011תחכי קצת ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי אובדןןןן - תגובה
רוני פרישוף11/01/2011שלום לך,
ליבי איתך על אובדנך הנורא. קשה לי לדמיין כאב גדול מכאבך, וקושי גדול מהקושי להמשיך הלאה ולטפל בפעוטה הזקוקה לך, כאשר את שרוייה באבל נורא.
אני מבינה אותך מאד, ומאחלת לך שבמשך הזמן תחזרי להתחבר לחיים, ואולי ליצור חיים חדשים, אם כי אובדנך ימשיך ללוות כצל.
טוב עשית כשפנית לטיפול נפשי. את זקוקה לסביבה בטוחה ומכילה לעבד את אובדנך ואת כל המשמעות שלו. קשה להתרשם אחרי מפגש אחד (שנועד לאיסוף מידע), יתכן שבראשית הטיפול היא תזמין אותך לבטא את צערך, ופחות תכוון אותך. אם יש לך הסתייגות מסגנון זה, אל תהססי להביע אותה ולהבהיר מה הם צרכייך ובקשותייך ממנה.
אני שומעת שעם האובדן התחלת, באופן טבעי, להביט על חצי הכוס הריקה של החיים, את חווה חוסר טעם ושליליות בעבודה, בזוגיות, ביחסים, בעצמך ובכלל. יתכן כי הגישה השלילית מופנית כרגע גם למסגרת הטיפולית, ותצטרכי לנסות מעט להתגבר עליה כדי להעזר.
לפעמים הדבר הנכון ביותר לעשות הוא פשוט להתמסר לתהליך האבל ולדכאון עד שהחיים ישובו ויקראו אליהם. במקרה שלך יש לך קטנטנה שזקוקה לך ועל כן את צריכה להילחם על נפשך. טיפול בכדורים משפר פלאים את ההרגשה, אינו ממכר ובד"כ חסר תופעות לואי בולטות. לא כדאי לשלול מראש את האפשרות, רצוי להתייעץ על כך עם המטפלת ועם רופא.
ישנן קבוצות תמיכה לנשים שאיבדו תינוק, אולי תוכלי להעזר גם מסוג כזה של שיתוף ותמיכה.
איתך,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרוני שלום
שלום12/01/2011תודה לך על תשובתך את ודקת בהחלט יש לי תינוקת לגדל
אבל קשה לי אני רואה את דניאל שלי בה הם דומים הכרתי אותו 3שבועות
ומרגישה שנים...
אני רגישה מתמיד מתפרת רק שמזכירים לי אותו וזה קורה הרבה כל בדיקה עם הילדה מכניסים אותו כי הוא התאום שלה ....קשה לי להיות כל כך מתפרת ורגישה כלפי אנשים לכ אני עדיי לא חזרתי לקשרים עם אנשים עדיין מרגישה חלשה ...ורגישה
יש לי בעל מדהים שעזר ועוזר לאור כל הדרך אבל מרגיז לי קת שהוא תמיד מפנה אותי לטיפול ורוה שאעשה את זה בשביל עצמי ואתחזק....מפחדת שהזוגיות נוסף לכל תיפגע..
שהוא ישלים עם מצבי וכבר לא יהיה רגיש כמו שהוא
לגבי תרופות כנראה שיש לי עדיין את בעיית הסטיגמה וגם לא רוה שזה ילווה אותי כל חיי אי משהו טבעי לתקופה מסויימת???
האם פסיכולוגית של התפתחות לילד יכולה להמליץץ לי ???למרות שאני עדיין לא סגורה ...
רע לי במקום להנות שאני בבית עם הילדה ולא עובדת משהו שחיכיתי לו שנים אני עסוקה בכאב גדול
תודה שהקשבת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה איתי???למה דילגו
שלום15/01/2011??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרוני שלום - תגובה
רוני פרישוף15/01/2011שלום לך,
סליחה, לא הבנתי שאת מבקשת המשך תגובה.
פסיכולוגית להתפתחות הילד לא תוכל להמליץ לך על טיפול תרופתי (אם לכך התכוונת).
בעלך צודק, את נמצאת במצב נפשי קשה, ועשית צעד נבון ונכון בכך שפנית לטיפול. המטפלת תוכל להמליץ לך על פסיכיאטר אם תחליטו שכדאי לנסות עזרה תרופתית.
לצערי, הפורום לא בנוי לליווי, אלא למענה ראשוני, את המשך הדרך תעשי בעזרת בעלך שאוהב אותך, משפחתך, חברייך והטיפול שהתחלת בו,
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)