שאלה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלה
    אני
    12/01/2011

שלום.

שמי א' ואני בת 28. נשואה + 1

בשלוש שנים האחרונות אני חשה שחל עלי עומס כבד מבחינה נפשית, בעיקר. אשתדל לפרט בקצרה: גם אבי נפטר, גם עברתי טפולי פוריות, גם ילדתי בקייסרי (מה שממש לא רציתי ולאחר מכן גם סבלתי מאוד מכאבים), גם בני סובל מבעיה בעיכול עד היום (הוא בן שנה וחצי ועד היום לא מצאו פתרון לבעיה), גם פיטרו אותי מהעבודה (שבמהלכה היו תככים רבים עם הצוות המנהלי), וגם אני ובעלי מאז הלידה כל הזמן רבים, הוא מתייחס אלי בזלזול, הוא מקלל, צועק, מתרגז - מה שלא היה קיים לפני הלידה. בנוסף גם אצלו חלו שינויים בעבודה וגם הוא סובל מלחץ בעבודה. הוא בעצמו אדם פרפקציוניסט שחשוב לו תמיד שיגידו עליו שהוא טוב ולא פחות ממושלם, גם אם זה בא על חשבוני ועל חשבון הבן שלנו!!! הוא מרבה לשכוח מה הוא אומר או עושה ומאשים אותי כשאני טוענת שהוא אמר משהו מסויים שהוא בכלל לא זוכר שהוא אמר... לפעמים הוא אפילו אומר שאני ממציאה ושהוא לא אמר את זה, למרות שהוא כן אמר - בוודאות
    וכאילו לא די בזה, גם אימו (בעיקר אימו) ומשפחתו התערבו לנו בכמה תחומים והוא מעולם לא העיר להם, גם בצורה הנעימה ביותר. לי נראה שהוא מפחד מהם מאוד. הוא מרבה לעשות דברים שאינו אוהב או רוצה, הוא לא יודע או לא מסוגל להגיד "לא" וכבר הספקנו להפסיד בגלל זה הרבה כסף, כי אנשים ביקשו ולמרות שבתוך-תוכו היתה לו הרגשה שהכסף לא יחזור אלינו לעולם- הוא בכל-זאת הסכים לתת, לעיתים גם ללא ידיעתי או הסכמתי... וכך קרה שעד היום אנחנו בעלי חובות רבים שאנחנו בקושי מצליחים להחזיר...

בקיצור, אני במצב דיי נואש מהחיים שנקלעתי אליהם. על פניו אני נראת בסדר. אני בחורה יפה, אינטלגנטית וחכמה. אבל אני מרגישה שאני על סף התמוטטות... נראה לי שמה שאני צריכה זה קודם-כל לדבר על מה שקורה לי, להוציא את המועקה הזו שיש לי בלב, כי אני לא יכולה לדבר על זה עם מישהו שמכיר אותנו. אני צריכה מישהו נטרלי, חיצוני, שיקשיב, יגלה הבנה וכמובן שיתן פתרונות.

רציתי לדעת האם ניתן למצוא יעוץ-זוגי או פסיכולוגי באזור ירושלים במסגרת השירות של קופות-החולים? (כי מבחינה כלכלית, אין באפשרותינו ללכת למטפלים פרטיים)?

בתודה מראש על תשובתכם, א'.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה - תגובה

שחף ביתן
    14/01/2011

שלום לך,

מתגובתך ניתן להרגיש כי את מתמודדת עם קשיים רבים, עצב ואבל, שינויים מרחיקי לכת במצב האישי, ההפיכה לאם וכן הלאה. פעימים רבות הזוגיות במצב הזה הופכת לזירה בה הלחצים באים לידי ביטוי. שני הצדדים מצפים לתמיכה ומתמודדים עם הקשיים והשינויים, והזוגיות היא המקום לבטא את הצרכים הבסיסיים שלנו, ועל כן היא גם המקום שבו הבעיות צפות ועולות פעמים רבות.
    אפשר גם לשמוע את הכוחות שלך, את יכולת ההתמודדות שלך, ואת הרגישות והרצון החיוביים שלך. הפנייה לטיפול זוגי היא רעיון טוב מאוד, ואני בטוח שאם תפני לקופת החולים שלך יוכלו להפנות אותך למטפלים זוגיים ומשפחתיים באזורך שאיתם הם עובדים. את יכולה לנסות גם דרך אתר האינטרנט של קופת החולים שלך להגיע לרשימת מטפלים המשפחתיים והזוגיים ולפנות לאחד מהם.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו