הפסקת טיפול

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הפסקת טיפול
    בדידות
    12/01/2011

שאלתי היא: מתי או איך יודעים שהטיפול הסתיים.
    האם זה כשמשיגים מטרות קונקרטיות שאיתן הגעת לטיפול (כמו גירושים, מימוש מקצועי וכ"ו) או כשמרגישים שהפצע הפנימי לא מציק יותר, כלומר כשהכאב, הטראומות, החוסרים, החסכים מתפוגגים ולא משגעים אותך יותר.
    אני אחרי חודשיים מאד קשים בטיפול כתוצאה ממשבר אמון מאד עמוק עם המטפלת, החלטתי להפסיק את הטיפול, אך המטפלת שלי כל הזמן אומרת שאם להפסיק טיפול זה צריך להיות ממקום של בחירה ולא ממקום של בריחה.
    אני מרגישה שלא רק שלא השגתי אף אחת מהמטרות הקונקרטיות שבגינן התחלתי בכלל את הטיפול איתה, אלא שלגבי הפצע הפנימי לא רק שהוא לא נחלש, אלא שהוא רק הולך ומתגבר ומכלה אותי ממש ולכל זה נוספה בעיה חדשה ומרגיזה וזו היא והתלות שלי בה שאני ממש רוצה להכחיד!
    להפסיק טיפול זה הכי קל, השאלה היא מה הלאה? כשמתמוטטים מתחילים שוב טיפול חדש עם מטפל חדש וככה זה לכל אורך החיים?? כי בחישוב גס אני כבר מטופלת כ- 22 שנה!! עם כמה מטפלים שונים ולא נראה שמשהו עוזר או שמצבי משתנה בכלל. ההיפך, אני רק הולכת מדחי לדחי ולא יכולה לשים את האצבע על שום הישג מלבד הולדת בתי היקרה.
    חשוב לי לשמוע את דעתך כמטפל וכאדם אובייקטיבי ולא ממישהו שמכיר אותי ולכן אולי דעתו אינה מקצועית/אובייקטיבית.

ועוד שאלה: אם אני מרגישה שלא השגתי כלום בטיפול של 4 שנים עם המטפלת, האם זה אומר שהיא לא טובה לי או שעם כל מטפל הייתי מגיעה למצב הזה? כלומר האם יש בכלל מקום לתקווה??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת טיפול

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למה לא עונים לי??

בדידות
    13/01/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת טיפול - תגובה

שחף ביתן
    14/01/2011

שלום לך בדידות...

את מעלה שאלה קשה, הן באופן כללי ובעיקר באופן אישי. שאלת סיום הטיפול היא תמיד שאלה מאוד אישית ופרטית, וקשורה לקשר הטיפולי עצמו, וחשוב שיהיה אפשר לברר אותה בתוך הטיפול. נראה כי את מעלה את שאלת סיום הטיפול עקב קשיים שהגעת אליהם בתוך הטיפול - תחושה שלא השגת מה שרצית, שלא הצלחת לטפל בדברים הקונקרטיים שאיתם הגעת, ובעיקר (וכאן הדגש) משבר אמון או אכזבה ספציפית שחווית בתוך הטיפול.

נדמה כי המטפלת מזמינה אותך לבחון ולבדוק את האכזבה או משבר האמון שחווית בתוך הקשר. בכך היא מציעה לך להגיע למקום כואב ואולי גם מוכר (באם את מכירה מעברך את חווית האכזבה או משבר האמון בתוך קשרים משמעותיים ואת האופן שבו את מגיבה). לעיתים מה שטיפול יכול להציע הוא דווקא לעבור את המקומות הכואבים, את המקומות הקשים בקשר, ומהם לצמוח. לעיתים קרובות הפצע הפנימי קשור למערכות יחסים וובתוכם הוא פועם בכאב הרב ביותר. אז מתעורר רצון לנתק את הקשר שגורם לכאב, אך הפצע נשאר שם מחכה לפעם הבאה (כפי שאת כותבת). אם הטיפול יכול לעבור דרך הנגיעה בפצע, בעדינות הדרושה ובמכוונות המתאימה, אפשר לעיתים להרוויח את האפשרות לשאת את הכאב של הפצע. אני לא בטוח שניתן להגיע למצב שהפצעים הפנימיים שלנו לא מציקים יותר, אבל אולי אפשר להגיע לכך שהם נסבלים, ושאפילו שהם נפתחים, ניתן לטפל בהם בתוך הקשר ולא על ידי ניתוק. אז אפשר ליהנות ממערכות יחסים, על אף וגם בזכות הקושי והכאב שכרוך בהן.

כל זה כמובן צריך להרגיש לך נכון ואפשרי בתוך הטיפול שלך. את כותבת כי הפצע מתגבר, דבר הקורה לעיתים דווקא כאשר נוגעים יותר בפצע בתוך הטיפול. התלות שאת מתארת מדגישה כי הקשר הטיפולי הפך להיות משמעותי מאוד עבורך, ואולי בשל כך גם העוצמות החזקות שאת מרגישה כלפי המטפלת. חשוב שתרגישי הזמנה לדבר על כך, לברר את הדברים, ולשהות ברגשות שלך, ובמקומות הכואבים והבודדים. לעיתים להיות במקומות האלו עם מישהו אחר יכול להיות בו זמנית המשאלה והחרדה הכי גדולות.

בהצלחה לך,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבנתי

בדידות
    16/01/2011

תודה לך שחף על תשובתך. אני מבינה בהיגיון את כל מה שכתבת והסברת, רק שבפועל קשה לי לחזור לטיפול הספציפי הזה עם המטפלת הספציפית הזאת, ע"מ להמשיך ולחטט בפצע מתוך תקווה שהוא יהפוך מתישהוא להיות נסבל.
    שיהיה שבוע טוב,
    אני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו