למה ככה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• למה ככה

חסוי
    18/01/2011

תודה רבה,
    באמת שנתת לי המון חומר למחשבה ואני בהחלט יאמץ מה שאמרת....
    רציתי לדעת אם ידוע לך על מטפלים באזור באר שבע במחירים סבירים או מסובסדים?
    דרך הקופה זה 160 ש"ח למפגש שזה כרגע קצת יקר לי...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למה ככה
    חסוי
    16/01/2011

היי,
    ראשית אני רוצה לברך אותכם על ההשקעה האדירה בפורום, זה נפלא שיש עם מי לדבר.
    אני לא כול כך יודעת להציג את "הבעיה" שלי אז אני פשוט ירשום
    אני בת 25 ילדה להורים גרושים, הוריי התגרשו כאשר הייתי בת 12.
    הגירושים של הוריי היו הדבר הנפלא ביותר שאמא שלי יכלה לתת לי להיות עם"אבא" שלי באותו בית היה פשוט בלתי נסבל.
    לעולם לא הייתי בקשר טוב איתו גם כשהוא היה גר בבית הוא התייחס אלי כאל עוזרת או כאל אוויר, לעולם לא קיבלתי ממנו חום או אהבה או יחס איכפתי שלא לדבר על עזרה
    כלכלית, . המשפט האהוב עליו היה לכי לאמא שלך...
    כיום אני מבינה כמה הגירושים השפיעו עליי מבחינה זוגית.
    לעולם לא היה לי קשר זוגי רציני או רציף,
    קשה לי מאוד לתת אמון באנשים , אני לעולם לא מבקשת דבר (ריגשי כמובן), אני מנסה לעבוד על זה אך זה קשה בצורה בל יתואר.
    כרגע אני בסוג של קשר עם בחור אך אני כול כך מבולבלת כי המחשבה הראשונה שלי היא שהוא גם ככה לא ירצה לבסוף אז למה להשקיע.
    אני לא יודעת לפתח קשר זוגי או לפחות לא להבריח אותם.
    אני נראת טוב ככה אומרים, ומתחילים איתי כשאני יוצאת , אבל לא משנה מה כול קשר שהיה לי גם אם נורא רציתי את הבחור הוא תמיד הלך...
    אם יש עצה טובה לא להבריח את הבחור הנוכחי או את הבא אחריו אני אשמח.
    :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    למה ככה

הוספת תגובה

• למה ככה - תגובה

רוני פרישוף
    16/01/2011

שלום לך,

ראשית תודה רבה על הפידבק הנעים! חיממת את ליבי בעיצומו של יום חורף קר.

הודעתך היא המשך לדברים שחלקת עימנו לפני שבוע. נראה כי תחושת חוסר הבטחון, החשש להיכשל וההיסוס לגבי מהי התנהלות נכונה עבורך מלווים אותך בכל תחומי החיים, לרבות לימודים וזוגיות.

את מאד מודעת לקשייך, ואף יודעת היטב לקשור אותם להיסטוריה האישית שלך, וזו כבר מחצית הדרך! בכל זאת, את זקוקה לכלים והכוונה כדי לחזק את עצמך בדרכך, לעמוד מאחורי בחירותייך, לפעול שלא מתוך פחד והגנה, ולנהל היטב מערכות יחסים זוגיות, ובכלל.

אני מצטרפת בחום להמלצה שניתנה לך ע"י שחף לפנות לטיפול נפשי. ניכר בך שיש לך פוטנציאל, יכולות וצרכים לצמוח ולשגשג, ושאת מתקשה לכוון את עצמך היטב בכוחות עצמך. טיפול יתן לך כיוון, הכלה, תמיכה, עידוד ועזרה.

עם כל הרצון הטוב והמסירות, לא נוכל בפורום ללוות בתהליך כזה ולהשיב על שלל השאלות העולות במהלכו. את המשך המסע את מוזמנת בחום לעשות עם אשת מקצוע, במסגרת פרטית או ציבורית-מסובסדת.

שיהיה בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה ככה...

חסוי
    17/01/2011

אני לא רוצה להיות חוצפנית אך אני מרגישה שעם כול העזרה שאתם מקדישים את ם שומרים על צעד אחד אחורה,....
    אני לא מרגישה שבאמת עניתם לי על השאלות או הטעיות, אני מבינה שאתם לא יכולים לנהל טיפול דרך הפורום אך בבקשה אני זקוקה להדרכה קטנה בהתנהלות היומיומית, כרגע אין לי אפשרות ללכת לטיפול, אני מתכוונת ללכת בקרוב לאחר שאחסוך מעט כסף, זה דבר שאני מאוד רוצה אני יודעת שהוא יעשה לי פלאים.
    אך עד אז אני מבקשת רק קצת הדרכה בנוגע לבחור הנוכחי או המשך הלמידה לפסיכו'
    אני לא מבקשת תשובות מפורטות רק הכוונה בהתאם ליכולתכם בפורום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה ככה... - תגובה

רוני פרישוף
    17/01/2011

שלום לך,

כדי לתת לך עצות ולכוון אותך על פי צרכייך ואופייך, צריך להכיר אותך לעומק. אני חוששת שכל הכוונה "אינסטנט" תהייה בבחינת פסיכולוגיה בגרוש, ואף תסב לך נזק.

ובכל זאת אנסה.. ברמה הכללית ביותר ניתן לאמר כי נשים וגברים שונים מאד זה מזה, הן בצרכים הרגשיים, הן בדברים שהם מחפשים בזוגיות והן בסגנונות התקשורת. אמנות הזוגיות דורשת יכולת לגשר על הפערים ולחוות אותם כמעניינים ומפרים. כאשר חווים את השוני כעלבון, כפגיעה, כאיתות על סכנת נטישה או דחייה, ופועלים כדי לשנות את הצד השני, המשבר והפירוק הם בלתי נמנעים.

נסי לעשות עם עצמך חשבון נפש, כיצד החרדות וההגנות שלך (למשל מפני פגיעה, דחייה ונטישה, כפי שחווית מאביך) עלולים לפעול כנבואה המגשימה את עצמה. יש בנות שמתוך חרדה והתגוננות עלולות לשדר מסרים בעייתיים ולייצר, למשל, תחושות חנק, שליטה מופרזת, נתינת-יתר מעמיסה, אדישות, חוסר אכפתיות, רגשי נחיתות "אני לא שווה אותך" או ביטול עצמי וביטול בן הזוג "אני לא רוצה להתקבל למועדון שמוכן לקבל אותי", חיטוט יתר ברגשות וב"יחסנו לאן" וכו וכו.

חשוב לבדוק אם אינך בוחרת מלכתחילה בנים בעייתיים, אשר דומים לאבא, או מרוכזים בעצמם, או אינם בשלים לקשר. כלומר מתוך תקווה לתיקון, או פחד מקשר, את עלולה להימשך לאנשים הלא נכונים לך.

אם נשארת ביחסים טובים עם אחד האקסים, נסי לקבל ממנו פידבק כנה על התנהלותך בתוך קשר, ועל נקודות למחשבה ושיפור.

נסי לנהל עם עצמך שיחות חיוביות ומעודדות. ספרי לעצמך כמה את אדם טוב, וראוי לקשר בריא ולאהבה. נסי, עד כמה שזה לא הטבע שלך, להיות אופטימית ולהנות מהרגע. אם את כבר חושבת, במידה של אירוניה, על "הבא אחריו", את לא ממש נמצאת רגשית עם הנוכחי..

יש בנושא ספרות מקצועית לעם מצויינת, למשל "דברים ממאדים נשים מנגה". אני מזכירה שיש בשטח טיפולים חינם ומסובסדים.

כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו