מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם יש דבר כזה??שני18/01/2011
לפני כמה שנים יצא לי לראות תכנית בטלויזיה שמדברת על תופעה או מחלה,אני לא זוכרת כ"כ..של נשים צעירות שרואות את עצמן כמכוערות בצורה קיצונית. ז"א שיש להן ראייה מעוותת..לא מדובר באנורקסיה שבחורות חושבות שהן שמנות כשהן בעצם רזות אלא בבנות שנראות בסדר גמור אבל רואות את עצמן כמו משהו מעוות במראה.למשל פנים מאוד ארוכות,אף גדול,מצח קטן בצורה קיצונית,אין פרופורציות בין חלקי הגוף..דברים כאלה..זה משהו מוכר??אם כן אני אשמח לקבל על המחלה הזו קצת מידע..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש דבר כזה?? - תגובה
רוני פרישוף19/01/2011שלום שני,
יתכן כי את מתכוונת להפרעת גוף דיסמורפית. בהפרעה זו, המצוייה על טווח ההפרעות הכפייתיות, יש לאדם תחושה טורדנית שאחד האיברים שלו או יותר פגום ודוחה למראה. ההפרעה גורמת לסבל רב, לפגיעה בתפקוד, ומלווה בהפרעות נוספות, כמו חרדה חברתית ודכאון.
תוכלי לקרוא יותר על ההפרעה בויקיפדיה.
אם את רוצה לשתף בחוויה אישית בעניין, את מוזמנת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה-ארצה דווקא לשתף.
שני25/01/2011לאחר שקראתי את תשובתך חיפשתי מידע מעמיק אודות ההפרעה.
אני בת 24 וסובלת שנים מאובססיביות לגבי המראה שלי והיו מקרים שהרחקתי לכת עד לכדי ניתוחים פלסטיים(המזל שהם הצליחו ולא רואים שעברתי אותם).כמובן שהסביבה אומרת שאני יפיפייה רק שאני לא רואה על מה הם מדברים. לא פעם ולא פעמיים במהלך חיי יצא לי לקום בבוקר ולהסתכל במראה ובגלל שלא אהבתי את מה שראיתי לא הלכתי -ללימודים,לעבודה,לאירועים ובכלל למקומות שונים.על חבר אין מה לדבר-למה שיסבול את ההפרעה הזאת?מספיק לי שאני ממררת חיים של בן אדם אחד(אני) למה שעוד מישהו יסבול מזה?ובכלל אני לא חושבת שמישהו ירצה אותי..בכל מקרה,ממה שיצא לי להבין ההפרעה מתרכזת בגורם מפריע אחד למשל אף או שיער או ידיים אבל מה קורה כשיש כמה איברים שמפריעים?האם ההפרעה תקפה רק כשמדובר בפגם אחד בלבד?או שהדגש הוא על האובססיביות לגבי המראה?והאם פסיכולוג רגיל יכול לטפל בבעיה או שפסיכיאטר הוא הכתובת הנכונה?אשמח לתשובות.
אני כבר מתוסכלת ומיואשת מתקווה לחיים נורמליים ומספקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה-ארצה דווקא לשתף. - תגובה
רוני פרישוף25/01/2011שלום שני,
אני מצטערת לשמוע על סבלך הממושך, ובעיקר המיותר. ניסית לשפר את מראה גופך באמצעות ניתוחים, אך נראה שחוויית הפגימות היא נפשית בעיקרה, וחווייה זו מושלכת אל הגוף.
לא אוכל לתת לך אבחנה מדוייקת דרך שיחתנו הוירטואלית. נשמע שקיים שילוב של bdd עם דימוי עצמי נמוך וחרדה חברתית. איבחון יותר מותאם תקבלי במפגש מקצועי.
בודאי שטיפול נפשי יכול לעזור! אני מציעה לך לפנות למטפל שיש לו ידע ונסיון בטיפול בהפרעה הספציפית ממנה את סובלת. אל תהססי לברר זאת בשיחה טלפונית מקדימה. זה יכול להיות פסיכיאטר העוסק גם בפסיכותרפיה, פסיכולוג קליני בגישה דינמית או קוגנטיבית התנהגותית. החלי את המסע הטיפולי שלך בבירור הגישות הטיפוליות באינטרנט ובחרי את מה שנראה לך מתאים לסגנונך.
אני מאד בעד שילוב של שיחות עם טיפול תרופתי, במיוחד במקרים שבהם המצוקה כל כך פוגעת בתפקוד. טיפול נוגד דכאון עושה פלאים גם למחשבות אובססיביות ויקל עלייך מאד. בהתאם לצרכייך החליטי אם את רוצה להתחיל קודם טיפול תרופתי, נפשי או שניהם יחדיו.
בכל מקרה התחילי טיפול בהקדם ועצרי את המעגל השלילי בו לכודים חייך,
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוני-את מקסימה!!
שני26/01/2011איזו תשובה מפורטת :)
אני נמצאת בטיפול כבר 3 חודשים אצל פסיכולוגית מטעם המועצה העירונית ובאמת התמקדנו סביב החרדה החברתית אבל אני מרגישה שאנחנו לא יורדות לעומק הבעיה.רוב התסכול שלי הוא בעקבות האובססיביות למראה ולדעתי (הלא מקצועית) החרדה היא רק התוצאה של ההפרעה הזו.כי אני נמנעת מללכת למקומות שלא יגידו שאני מכוערת או למשל שיחמיאו לאחרות ואותי לא יזכירו אני אפילו חושבת שלא ירצו לקחת אותי למקומות עבודה כי אף אחד לא ירצה לקחת מישהי מכוערת.אני חושבת שכמו שאמרת,טיפול תרופתי יהיה פתרון בשילוב עם שיחות..התרופה ציפרלקס יכולה להתאים לסוג הזה של ההפרעה?או שתרופה ממשפחה אחרת תהיה אפקטיבית יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוני-את מקסימה!! - תגובה
רוני פרישוף27/01/2011תודה שני, אני שמחה לעזור.
ציפרלקס ומשפחת מגבירי הסרטונין הן תרופות מצויינות שעוזרות הן לאובססיות והן לחרדה חברתית, שניים בכרטיס אחד.. לתרופות לוקח כמה שבועות עד תחילת ההשפעה, אולי בינתיים תקבלי משהו להרגעה. כמובן שאת ההחלטה יקבל פסיכיאטר/ית. רצוי שתשאלי על נסיון עם הבעיה שממנה את סובלת.
הימנעות היא הגנה מובנת אך מאד לא טובה בהתמודדות עם חרדה, כי היא משמרת תחושות של חוסר אונים ומונעת למידה מנסיון וקבלת פידבקים חיוביים. נסי לעבוד בטיפול גם על מטרות התנהגותיות הדרגתיות, כדי לשבור את מעגל ההימנעות ולגלות שהסביבה מקבלת אותך ואת תרומתך כפי שאת.
המון בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)