פחד וצמרמורות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פחד וצמרמורות
    shir
    22/01/2011

בת 23, סטודנטית ונמצאת בקשר כבר 4 שנים לבחור הכי מדהים שהכרתי בחיי.... ככל שהזמן עובר, אוהבת אותו יותר. מרגישה שזה הדדי..
    ובכל זאת, הבחור החליט לטוס לטיול ארוך של חצי שנה... החלטנו שאין מצב שנפרדים, ושאנחנו אוהבים ושננסה לגרום לזה לעבוד למרות המרחק והניתוק הפיזי. הרבה אנשים מסביב אומרים לי דברים שונים- חלקם טוענים שעליי "לשחרר" ולתת לו לעשות כרצונו ואני אומרת לעצמי איך אפשר לתת לבנאדם שכל כך אוהבים לחמוק ככה? ... חלקם אומרים שזה אפשרי ושהכל יהיה בסדר. ואני מנסה לחשוב חיובי אבל כבר יותר מחודשיים שאני לא ישנה טוב בלילות, לעיתים מתעוררת עם דופק מואץ ורעידות בגוף, ומוצאת את עצמי עם פרצי בכי לעיתים קרובות...
    בנוסף אני כרגע בתקופת מבחנים וחוששת שהדבר היחיד שאני חושבת עליו זו הנסיעה שלו ולא הלימודים וההצלחה שלי- דבר שגורם לי לחוסר מוטיבציה ללמוד...
    מה אני יכולה לעשות ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד וצמרמורות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד וצמרמורות - תגובה

רוני פרישוף
    24/01/2011

הי שיר,

אני מאד מבינה לליבך, לא רק שבמקומך הייתי מרגישה אותו דבר, אלא שאני לא בטוחה שלו הייתי עומדת בנעלייך הייתי מסוגלת לשחרר כפי שאת עשית, ולעמוד במתח ובמועקה הכרוכות בפרידה מסוג כזה לחצי שנה. אני מאד מעריכה את הנדיבות והאומץ שגילית כשאיפשרת לבן זוגך לצאת ל"טיול הגדול" שלו, ולא פרקת את החבילה, או את עצמך. כנראה שיש לך יכולת לתת מרחב ונדיבות לחשוב לא רק על עצמך וצרכיך, ותכונות אלו ילוו אותך כל החיים ויעשירו את הקשרים שלך.

מצב של חוסר ודאות הוא מצב שמאד קשה לשאת. לפעמים "קל" יותר להתמודד עם בשורה רעה מאשר עם ספק או אי ידיעה. למעשה, אחת המטרות של טיפול פסיכולוגי היא לאו דוקא להרחיב את האושר, אלא להרחיב את היכולת לשאת עמימות, אי ידיעה ותקווה.

טוב את עושה שאת משתפת, מתייעצת, נעזרת בסביבתך (אם כי חשוב לא להיות תלוייה מדי בדעות ובעצות של אחרים, כל אחד משליך את עצמו ולאו דוקא רואה אותך). נסי לזכור כמה את שווה, וכמה הקשר ביניכם שווה, ולהאמין בכוח ובהמשכיות של הטוב הזה. לא סיפרת האם אתם בקשר במהלך הטיול, מן הסתם שיחות והתכתבות איתו יכולים לחזק אותך.

ואי אפשר בלי קלישאה בסגנון של מה שצריך לקרות יקרה, ומה שלא צריך לקרות לא יקרה. נסי להאמין שהחיים, על הדינמיקה המורכבת שלהם, מובילים אותך למקום שבו נכון לך להיות, ובינתיים להמשיך להשקיע בפיתוח העצמי שלך, לרבות לימודים וקשרים חברתיים.

אם החרדה גוברת ומשתקת, גם התערבות טיפולית שתתמקד בחרדות הנטישה שלך ובחיזוק בטחונך העצמי, יכולה להיות לעזר. מותר גם להנות ממשהו טבעי להרגעה (החל ממרקחות צמחים ועד פעילות גופנית, הרפייה ומדיטציה).

כל טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

shir
    24/01/2011

ראשית- תודה על התגובה.

הוא עוד לא טס, זה קורה ממש בקרוב... ועם הזמן שעובר קשה לי יותר עם זה. בטח שנדבר הרבה ונתכתב, זה בעיניי חלק מהמשכיות הקשר.
    צדקת כשכתבת שחוסר הידיעה הוא זה שהכי מרתיע ומלחיץ. אני מפחדת שאני מרגישה בטוחה מדי בקשר הזה, מצידי, ושבסופו של דבר אני אפול ואתאכזב אם זה יהיה חד צדדי. הבחור אומר לי כל הזמן שאין דבר כזה להיות בלי ספקות.... ושאי אפשר באמת לדעת מה יקרה, אבל אני מרגישה שאלו לא מחשבות נכונות וששני אנשים שאוהבים באמת אחד את השני- נגזרת של זה היא גם לראות את העתיד יחד ולהיות בטוחים שנשאר יחד. האם אני טועה כאן ?
    אני מדברת איתו על כל הדברים האלה, ועל החששות שלי, והוא מאוד מבין, אבל בכל זאת קשה לי לקבל את העובדה שהוא החליט לטוס ולכל כך הרבה זמן למרות הכל. אני חושבת שאם אני אמשיך לדבר על כל החששות שלי יימאס לו מזה וזה בסופו של דבר יביא לפירוק הקשר....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו