שאלה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלה
    איתי
    23/01/2011

שלום רב,
    אני בחור כבן 26,. בשנים האחרונות הגעתי למסקנה שאני זקוק לטיפול נפשי, ובאמת לפני כשנה היייתי בטיפול אבל עזבתי אחרי קצת פחות משנה כיוון שהרגשתי שאין כימיה טובה ביני לבין המטפל. אולם, אני רוצה להמשיך בטיפול אצל מטפל אחר ומאמין שבעתיד כאשר יהיה לי יותר כסף אתחיל טיפול מחדש.
    הלכתי לטיפול מכל מיני סיבות-בעיות בקשרים חברתיים, חרדה חברתית במובן מסויים, חששות, דאגות. חלק מהבעיות באו על פתרונם.כיום, לאחר תקופה של חצי שנה מאז הטיפול, אני רואה פתאם דברים באופן אחר, לאו דווקא במובן החיובי. כלומר, אני שם לב שמאז הטיפול אני מרגיש צורך להתנתק מחברים שהכרתי ושאיתם הסתובבתי לפחות 5 שנים, מרגיש שאני לא מתחבר אליהם, שאין מנטליות משותפת. הכרתי את חלקם במהלך השירות הצבאי, וכעת אני רואה שאיני מתחבר אליהם כבר ולא מרגיש צורך להיפגש איתם ולשמור על קשר. הדבר די מטריד אותי, משום שלאורך שנים היו בינינו יחסים גומלין ופתאם אני מרגיש צורך שלא להמשיך להיפגש איתם, שלא לדבר איתם וכו'. והמצב הזה די מקשה עלי נפשית כי אני שם לב שאני עדיין שומר על קשר, עדיין ניפגש איתם, למרות שזה לא באמת רצוני האמיתי. אני מרגיש שאני עושה זאת בעל כורחי ומצד שני נורא מוזר יהיה לנתק איתם קשר פתאם, אני ארגיש לא נוח להגיד להם שאני כבר לא רואה עניין משותף בינינו. אשמח לעצה
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה - תגובה

יפעת קלוש יגל
    24/01/2011

שלום יותם

ראשית אני שמחה שחלק מעיותי באו על פתרונם בעקבות הטיפול.
    התהליך שאתה עובר עם חברים קורה לעיתים בחיים. אפשר השינוי שעברת הוביל לזה שכיום אתה זקוק לחברים בסגנון אחר. לא מדובר פה לדעתי במשהו טו או רע, אלא שינוי שקורה בחיים, ושינויים לא תמיד קלים וישנם צחירים בצד הרווחים. ייתר על כן, אם עדין לא מצאת חברים חדשים, אז עוד יותר קשה.
    דרך נוספת להסתכל על הדברים היא הכימיה שלך עם אנשים גם את הטיפול עזבת למרות שהועיל לך על רקע של חוסר כימיה. ולמעשה מה שקורה לך בחיים קרה לך בטיפול, ואולי זו נקודה חשובה שיש צורך בהמשך טיפול כד לברר אותה.

לגבי החברים אם אכן זה תהליך טבעי ואכן הם כבר לא מתאימים לך, ולא נעים לך לנתק קשר, אני מניחה שהקשר ידעך מעצמו.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו