מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הסבר לסיבות להרס עצמיאסף04/02/2011
אני קורא כאן ובכלל על הרס עצמי (מהו, הדרכים השונות שהוא מתבטא) אבל קצת מאוד על הסיבות לו ופחות מכך מה בדיוק המנגנון שעובד בין הסיבה לבין התוצאה. זאת אומרת, למשל: כשנאמר: הרס עצמי הוא הפניית הכעסים כלפי פנים, או מצב שבו "הכוח הרע" גובר על "הכוח הטוב" בגלל אגרסיביות וסביבה חרדתית למשל שחיזקה את "הכוח הרע" - אלו לא הסברים מספקים עבורי, והמונחים הללו דורשים ביאור נוסף, הם לא דבר שמובן מאליו.
אשמח אם פסיכולוג יסביר לי את המנגנונים הקשורים לסיבות (לא לתוצאות) של הרס עצמי. זה יעזור לי מאוד.
במקרה הספיצפי שלי: התמודדות יום יומית עם מחלה כרונית (סיסטיק פיברוזיס) שדורשת טיפולים יום יומיים ומשטר קפדני שידרוש אנרגיות של התמודדות מכל בן אדם. יחד עם זאת גדלתי עם אבא מתעלל נפשית (כל הזמן צעקות, השפלות וכו') ולא קיבלתי תמיכה ריגשית וטכנית בהתמודדות וטיפלתי בעצמי מגיל 7. הדבר גורם לי לא אחת להרס עצמי. אבל לא ברור לי המנגנון הזה. על פניו זה מאוד הגיוני - כדי לחיות צריך כוחות, ואם מה שמקבלים מבחוץ זה כוחות מוות אז כוחות המוות הפנימיים גוברים ויש הרס עצמי, במיוחד שאצלי ברירת מחדל תוצאתה מוות. מצד שני ההסבר הזה לא מספק אותי, אני רוצה הסבר שדורש אותו יותר לעומק ומסביר את הקשר בין האנרגיות השליליות שנחשף הסובייקט אליהן לבין ההרס העצמי הקיים בסובייקט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת:
אסף04/02/2011ובבקשה אם תוכלו להרחיב את התשובה גם לגבי הנאה מהרס העצמי, קרי מזוכיזם.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת: - תגובה
רוני פרישוף04/02/2011אסף יקר,
הודעתך מנוסחת בלשון אינטלקטואלית, אך יש בה כך כך הרבה כאב, חסר, תסכול ואימה שמעלים דמעות בעיניים.
עברת חיים קשים, ואתה מתמודד לא רק עם מחלה שתוקפת אותך מבפנים אלא גם עם יצרים אפלים שפוגעים בך ולא חדלים.
תיאוריות פסיכואנליטיות בזרם "יחסי אובייקט" מתארות בצורה יפה ומשכנעת את מנגנון ה"הפנמה". הפנמה גורמת לכך שילד מאמץ אל תוכו ואישיותו היבטים בחינוך, כולל היחס אל עצמו. הוא מאמץ כחלק טבעי מעצמו וזהותו שפה, ערכים, השקפת עולם, דפוסי התנהגות ויחסים, אמונות, נטיות מקצועיות וכו'. יחס ההורים אל הילד מופנם ונהייה חלק מדיאלוג פנימי טבעי ומהדימוי העצמי. יחס משבח ומטפח מופנם לכדי בטחון עצמי, אופטימיות ודימוי עצמי חיובי. יחס מתעלל ומזניח מופנם לכדי דימוי עצמי ירוד והזנחה עצמית. יחס מתעלל ומשפיל מופנם להרס עצמי, ולעיתים למרבה הצער מועבר הלאה אל הדור הבא.
העונג הנשאב מן ההתעללות העצמית יכול לנבוע מכמה גורמים: השגת תחושת שליטה ונצחון (זה אני שבוחר בהרס ולא קורבן לזה, אני נהנה מההתעללות משמע אי אפשר לפגוע בי). כמיהה לקשר עם ההורה המתעלל (אני נהנה מהיחסים המתעללים בתוכי כי אני כמה לאהבת אבי המתעלל). תקווה (אם אני אהנה מזה, אולי יהיה סוף טוב ותיקון). תחושת חיות (אני נהנה מהכאב, משמע אני חי, אני חש, כך אני נלחם בחרדת המוות). ועוד........
המשך לקרוא בכתבים פסיכואנליטיים בנושא בעזרת גוגל. חפש יחסי אובייקט, הפנמה, וכן טראומה והתעללות.
יותר מהבנה שכלתנית אתה זקוק לתמיכה ועזרה להפסיק להרוס את עצמך וליצור דיאלוג פנימי חיובי וקשר רך ומזין. תקבל גם עזרה לשים גבול ליחסו של אבא, ואולי יתאפשר תיקון רגשי איתו. אני מאד מאד מאד ממליצה לך על טיפול נפשי. אני בטוחה שתעורר המון אמפתיה והתגייסות אצל המטפל/ת. יש טיפולים חינמיים ומסבסדים במסגרות הציבוריות.
איחולי בריאות ומנוח לגוף ולנפש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן
אסף04/02/2011אני נמצא בטיפול נפשי זה זמן, במרפאה ציבורית אצל עובד סוציאלי אמפטי ועם חכמה וחדוות חיים, אחרי נסיונות כושלים לאורך השנים אצל רמי תואר ועלות ממנו (וגם פרסום, והמבין יבין), שהתבברו ככישלון ואף כנזק (על אחת הפסיכיאטריות שטיפלה בי שהרגשתי שהיא באה ממקום הורס ועשתה לי נזקים אכן קיבלתי אחר כך מידע פנים שמאשר את תחושותיי החזקות).
חלק מההסברים שרשמת חשבתי עליהם בעצמי כבר, מתוך הגיון בריא, אבל אין לי ידע רישמי בפסיכולוגיה לכן עוזרות לי באמת מילות המפתח שציינת, כדי להרחיב את ההבנה והניתוח הראציונאליים של התופעות הנ"ל.
גם התהליכים החשובים שרשמת אני עובר או עברתי, ואני מודע להם היטב היטב.
תודה על הדאגה והעזרה
אסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)