אוף, הצילו

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אוף, הצילו
    אני
    04/02/2011

התגייסתי לפני חודשיים לטירונות 03 (עדין בטירונות) ומיד אחרי זה קורס של עוד חודשיים וחצי. אני במצוקה קשה ועוברת תקופה נוראית. אני סובלת שם ובוכה מידי יום ביומו. אני לא רוצה לפרוש מהקורס כי זה יהיה עוד וויתור עצמי שיתווסף לאוסף רחב.
    קשה לי לעזוב את הבית, אני קשורה להורים שלי ולפני הצבא לא היו לי חברים וכל הזמן הייתי בבית. קשה לי נורא להסתגל למסגרת הצבאית ואני לא מסתדרת עם רוב הבנות. את הבנות שאיתי בחדר אני לא סובלת במיוחד וקשה לי לראות אותם כל פעם מחדש שאני חוזרת מהבית לבסיס.
    כבר עברו חודשיים ואני מרגישה כמו בשבוע הראשון. אני לא מצליחה להסתגל למסגרת הזאת. פעם רציתי להתגייס לצבא ולשרת את המדינה ועכשיו הכל בולשיט בשבילי אני שונאת את הצבא ואני מרגישה שמאז שהתגייסתי אני רק נדפקת ושהמסגרת הזאת עושה לי מאוד רע ואני מפחדת שהיא עושה לי נזקים בלתי הפיכים.
    דייי אני מרגישה חנוקה, בכלא, החיים שלי נגזלו ממני! החירות שלי.... האושר שלי..
    עכשיו אני בבית ורק המחשבה על לחזור לבסיס מחר מדכאה אותי ברמות מטורפות. אז גם השבת נהרסת לי!!
    מה לעשות? אל תגידו לי לפרוש מהקורס כי אני לא סבלתי את החודשיים האלה לחינם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אוף, הצילו

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אוף, הצילו - תגובה

רוני פרישוף
    05/02/2011

שלום אני,

ראשית כל הכבוד שהתגייסת, למרות הקשיים והחששות. אמנם השירות הצבאי הוא חובה, אך עדיין הוא לא מובן מאליו וראוי למלוא ההערכה.

את מאד מאד סובלת, אך מניחה את כל הקושי על הסיטואציה החיצונית: המסגרת, הבנות וכו'. באופן הכי אינסטינקטיבי את מרגישה שאם רק תיפטרי מהקושי החיצוני תחזרי לעצמך ותרגישי יותר טוב.

בשורה האחרונה את אומרת "אל תגידו לי לפרוש מהקורס", ואת מאד צודקת. פרישה כעת לא תפתור את הבעייה הפנימית, אלא תחזק את דפוס ההימנעות ותוסיף לתחושת כשלון וחוסר בטחון.

הקשיים שאת מתארת מלווים אותך מזה שנים. את מתארת מצב של בידוד חברתי, חוסר בטחון וחרדות. הגיע הזמן לטפל מן היסוד בבעיות הללו, כדי שתוכלי לתפקד באופן תקין במסגרות ובחברה. המסגרת הצבאית מבליטה ומקצינה כמובן את הקשיים, אך לא גורמת להם, ולכן פתרון יהיה לטפל בקושי ולא במה שמעורר אותו כעת.

אני מאד ממליצה לך לפנות לקבנ"ית בתחילת השבוע ולשתף אותה בקשייך. אין לי ספק שהיא תציע לך ליווי תומך, ותפנה אותך הלאה להמשך טיפול במסגרת הצבאית או החברתית. כדאי גם לשקול צורך בטיפול אנטי דכאוני-חרדתי.

במקביל, נסי להתחבר לבת אחת מבין הבנות בטירונות. בודאי יש מישהי אחת שיכולה להתאים לך, ולהיות שותפה לקושי. נסי להיתמך גם בבני המשפחה ולשאוב מהם עידוד. הטירונות זה החלק הכי קשה, אני מקווה שבקורס יהיו בנות שיותר מתאימות לך, ותכנים מעניינים יותר.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו