מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פחד לקבל טיפולעינר07/02/2011
לד"ר שלום רב,
אני סובל תקופה ארוכה מאד מדיכאון .וחרדות עקב אונס.
הרופאת משפחה מפנה אותי למרכז בריאות הנפש
והם מפנים אותי לבתי חולים השונים.למרכז לטראומה מינית ופוסט טראומה.
התקבלתי לשם אחרי שנה של המתנה.
כעת מספר דברים עומדים.הטיפול הינו 3 חודשים בלבד.
כאשר מצלמים אותי במהלך כל פגישה.
כל דבר שנאמר בפגישה חייב להעישות בבית גם שיעורי בית.
בבית אמרו שלא יתמכו בי ולא יעזרו .
ועוד הוסיפו שלא אלך לשם.כי אם הם יראו שם עד כמה הנפש שלי פגועה
הם יכולים לאשפז אותי בכח בבית חולים,לדחוף כדורים זריקות ועוד
ולמעשה המשפחה הפחידה אותי מאדדדדדדד
וכעת אני לא יודע מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד לקבל טיפול - תגובה
שחף ביתן08/02/2011שלום רב,
אתה מדבר על פגיעה קשה ביותר שכרוכה בטראומה נפשית קשה. עצוב לי מאוד שהיית צריך לעבור חוויה כזו, ואני חושב שמגיעה לך כל עזרה ותמיכה אפשריים. חשוב שתקבל את העזרה המוצעת לך. נעשה לך עוול ומגיע לך לקבל עזרה בתהליך השיקום מהטראומה.
הופעת חרדות וסימפטומים אחרים בעקבות אונס היא לא דבר נדיר, זה נורמלי ודורש טיפול מקצועי.
לגבי אופי הטיפול עצמו שאתה מתאר - קיים מגוון בסוגי הטיפול הפסיכולוגי. הטיפול שאתה מתאר נשמע כטיפול בגישה קוגניטיבית-התנהגותית אשר נמצא יעיל בהפרעות חרדה ובמקרים של פוסט-טראומה.
עם זאת, הדבר הכי חשוב הוא שאתה תרגיש נוח עם שיטת הטיפול ותחוש שזה מתאים לך ולמצבך הנפשי. כדאי להתחיל ולנסות, תוך כדי שאתה שומר לעצמך את הזכות לומר שאתה לא מעוניין להמשיך אם אתה חש שזה לא נעים לך או חודרני עבורך. הדבר החשוב הוא שתרגיש נוח לומר 'לא' ולהפסיק. ממקום כזה תוכל להיתרם מהטיפול וממה שיש לו להציע לך.
חבל לי מאוד שהמשפחה לא תומכת בך, ולא תומכת בכך שתקבל טיפול נפשי שמגיע לך. אינני יודע איך המשפחה מקבלת את מה שעברת, אך יכול להיות שיהיה חשוב במהלך הטיפול להכניס גם את המשפחה לתמונה כדי שיוכלו להבין את המשמעות של חוויה כזו, לעבד אותה עבור עצמם ולתת לך את המקום והתמיכה שאתה זקוק להם.
יכול להיות שהם מרגישים שהיו רוצים לשמור את זה בתוך המשפחה, כך שכמה שפחות אנשים יידעו ולקוות שזה יעבור מעצמו. אך קודם כל, אין לך או למשפחתך במה להתבייש, לפוגעים יש במה להתבייש. בנוסף, עזרה מקצועית במקרה כזה היא חשובה מאוד.
לגבי אשפוז כפוי. לא מאשפזים אדם באופן כפוי אלא אם כן הוא מסוכן לעצמו או לסביבתו.
אני ממליץ לך להתחיל את הטיפול, ולהחליט תוך כדי הטיפול האם אתה ממשיך או לא. גם במקרה ותפסיק את הטיפול הזה, אל תפסיק לחפש עזרה נפשית מקצועית שתתאים לך. יש מגוון של גישות בתוך הפסיכולוגיה, על מנת להתאים למגוון האנושי. אני בטוח כי בתוך המגוון הזה תוכל למצוא את הטיפול שיתאים לך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)