ריקנות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ריקנות
    מעיין
    10/02/2011

קיימת אצלי לאחרונה תחושה מאוד חזקה של למה? אני גוררת את עצמי מהמיטה רק לדברים שאני מחוייבת אליהם כגון לימודים ועבודה , אין לי חשק או רצון לדבר עם אנשים, לבלות עם חברות , עם המשפחה כי אני לא מרגישה שיש לכך טעם...
    מה אני יכולה לעשות???
    לא הייתי ככה בעבר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריקנות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריקנות - תגובה

רוני פרישוף
    10/02/2011

שלום מעיין,

כתבת בקצרה, כנראה ברוח חוסר האנרגיה שאת חווה בזמן האחרון. לא ברור האם סיבלך התחיל בעקבות ארוע או חווייה שליליים, האם הוא מלווה בתחושת מתח וחרדה, האם הוא שונה בקיצוניות מהמצב הנפשי הרגיל שלך.

נראה שאת סובלת מתקופה של מצב רוח ירוד וחוסר כוחות, יתכן שאף דכאון. כדאי לאבחן את המצב באופן מקצועי, ולטפל בו בדרכים המתאימות לך: טיפול פסיכולוגי, ו/או תרופתי. כדאי גם לערוך בדיקות גופניות מקיפות, כי לפעמים לבעייה גופנית יש ביטוי נפשי.

למרות חוסר החשק, נסי לשתף אדם שיקר לך במצוקתך, כדי לא להישאר עם זה לבד, לקבל תמיכה ועידוד לטפל בעצמך.

תרגישי טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריקנות- תגובה לתשובה

מעיין
    10/02/2011

אני בת 24 , מדריכה בהוסטל פוסט אישפוזי לנערות וסטודנטית לחינוך מיוחד שנה א'
    בנורמל אני מאוד אופטימית , שמחה ואנרגטית . לאחרונה בערך חודש אני מרגישה שכל שאני עושה הוא חסר טעם וכמו שאמרתי מלווה אותי תחושת ריקנות וכל שמחה שאני מראה החוצה היא לא אמיתית - אני לא באמת מרגישה שמחה.
    אני ממש משתמשת בכל הכוחות שלי כדי לקיים תפקודים יומיומיים. אין לי כל רצון לראות ו /או לדבר עם אף אחד וזה באמת מפפחיד אותי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריקנות- תגובה לתשובה - תגובה

רוני פרישוף
    10/02/2011

בהחלט נראה שאת סובלת מדכאון מסויים, וזקוקה להערכה ועזרה מקצועית. אנא פני בהקדם לאיש מקצוע, ממש כשם שהיית פונה לרופא אם היית חשה מיחושים גופניים. את יכולה לפנות לפסיכולוג/ית קליני/ת או לפסיכיאטר/ית, וכן רצוי לרופא המשפחה. אל תפחדי, ההרגשה שלך לא נעימה אבל נפוצה, ויש לה דרכי טיפול יעילות.

אם את מתעניינת בתחום הטיפולי, אולי הנפש מעניקה לך כעת הזדמנות להתנסות בחוויה טיפולית בעצמך, ללמוד על עצמך ונפשך, ולגלות מה יש לך להעניק לאחרים. כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו