מאוד רוצה ללכת לטיפול אבל

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מאוד רוצה ללכת לטיפול אבל
    זיוה
    14/02/2011

היי
    אני בת 25, בעבר התחלתי פעמיים בטיפול פסיכותרפי אבל הפסקתי אותם באמצע.
    בפעם הראשונה לפני שנתיים, הפסקתי את הטיפול כי הרגשתי סוג של "זלזול" מהמטפלת. כל בעיה שהעליתי היא התייחסה אליה כל כך בקלילות כאילו היא לא מבינה את המצוקות שלי. לא אהבתי את היחס הזה שלה ופשוט נעלמתי לה. היא מצידה לא ממש חיפשה לבדוק לאן נעלמתי.
    לקח לי הרבה זמן לאסוף את עצמי וכעבור שנה התחלתי שוב טיפול אצל פסיכולוגית אחרת. הפעם הבחירה שלי הייתה מעט יותר טובה - כאן הרגשתי שאמנם היא מבינה אותי אבל לא יודעת איך לעזור לי. היא הייתה מקסימה, והבינה אותי לחלוטין אבל היא לא ידעה איך לייעץ לי. לא ממש הצלחתי ליישם את העצות התיאורטיות שלה - וזה רק גרם לי לתסכול גדול יותר. הרגשתי רק שאני מעלה בעיות ולא פותרת אותן מפגישה לפגישה דבר שגרם להרעה בתחושה הכללית. כאן שוב נשברתי ואחרי יותר מחצי שנה החלטתי לפרוש כי לא הרגשתי הטבה במצבי ולכן העדפתי לחסוך את כספי.
    היום לאחר חצי שנה, לא חושבת שהצלחתי לאסוף את עצמי אחרי הפרישה הקודמת.
    הבעיות שלי עדיין עומדות בעינן - ואני מרגישה תקועה.
    אני יכולה להעיד שמבחוץ זה נראה לזולת כאילו אין בעיות אבל מבפנים אני קורסת ואני חייבת עזרה - אבל לא יודעת לאן לפנות.
    מצד אחד, אומרים לי שבאימון coaching יעזרו לי מאוד - אבל אני פוחדת ליפול למלכודות של שרלטנים. ובנוסף אני חוששת שהם לא יתנו לי "לחפור" כמו שאני כל כך אהבתי לעשות בטיפול (ורק לשים דגש - אוהבת לחפור ולמצוא פתרון ולא לחפור ולחפור ולהעלות חרס בידי). וזה לא יעזור לי אם מאמנים יגידו לי "תעשי כך וכך" בלי לנסות להבין את האופי שלי והרקע שלי.
    מצד שני, את הטיפול השגרתי אצל פסיכולוגים כבר ניסיתי (פעמיים!) וזה לא עבד. שם הייתה חפירה אך ללא תועלת בסופה.

מה לעשות? אני חייבת עזרה!
    בגדול הבעיות שלי הן קושי בתחזוק חברויות, תחושת כשלון עצמי, חוסר אופטימיות לגבי העתיד, וחוסר מוטיבציה.

אודה לכל תגובה ראויה שתוכל להכווין אותי כיצד לפעול....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מאוד רוצה ללכת לטיפול אבל

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מאוד רוצה ללכת לטיפול אבל - תגובה

רוני פרישוף
    16/02/2011

הי זיוה,

אני מתרשמת שאת בחורה אינטליגנטית, שיש לה הן צורך רגשי בהכלה, אמפתיה והבנה עמוקה של שורשי הכאב שלך, והן צורך בהכוונה, ייעוץ וקבלת כלים להתמודד עם מצבים רגשיים ובינאישיים שונים.

נראה שאת זקוקה לטיפול שיש בו שילוב של "חפירות", דהיינו שיתוף והתעמקות בחווייה שלך בעבר ובהווה, עם היבטים יישומיים להווה, והכוונתיים.

מטפלים רבים מציעים שילוב שכזה, אלא שלא די ברמה ההצהרתית, אלא שכדי שזה יצליח באמת, יש צורך גם בכימיה, אמון, קשר טוב והתאמה אישיותית.

קשה למצוא את כל החבילה הזו יחדיו, וטבעי (למרבה הצער) ששני טיפולים קודמים לא הצליחו למלא את מלוא צרכייך, אף לא במידה טובה-דיה.

כעת, כשאת יודעת מה את מחפשת, את יכולה להמשיך לפנות למטפלים, על בסיס המלצות או מידע נוסף שקוששת עליהם, ולערוך ראיון טלפוני קצר או להתרשם מפגישת היכרות (סוג של דייט לבדיקת התאמה (-: ). נסי להתרשם האם המטפלת הפוטנציאלית חמה ומבינה, וגם מסוגלת לתת לך עצה, הבנייה והכוונה. יש מטפלות דינמיות מהסגנון הזה, וגם מטפלות מזרמים שמנסים לשלב כמה גישות טיפוליות, כמו גישה אינטגרטיבית או גישה אקלקטית. גם טיפול קוגנטיבי-התנהגותי יכול לבוא בחשבון, אך שם פחות ניתן לצפות לחפירות (-:

אישית, מאד מקובל עלי שמהטופל יראיין אותי בפגישה הראשונה לא פחות משאני אותו. זה בסדר גמור לא להמשיך טיפול אם לא נראה שיש חיבור או גישה מתאימה.

לגבי קואצ'ינג, אני לא מכירה אז לא אחווה דעה. בכל מקרה, היי זהירה, וסמכי על האינטואיציות שלך כדי להחליט האם נכון ומתאים לך.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו