מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מה הכי נכון לילדונת הקטנה שלי???שבלול16/02/2011
בתי בת 4.5 יש לה כיחכוחים בגרון שמופיעים כשהיא לחוצה ממשהו
או שפשוט עובר עליה משברון
בכל אופן זה הופיע לראשונה בגיל 2.5 לפני מעבר לגן חדש (לפחות זאת נראית לי הסיבה היחידה שהיתה אז)
ומאז יש חודשים שזה מופיע ויש חודשים שנעלם. כבר בדקנו ריאות ונוירולוגית...
אמרו לנו שזה פשוט נפשי .
בנוסף לכיחכוחים לפעמים היא מגרד ממש חזק את החזה ושורטת את עצמה זה קורה לפעמים גם בגב...
אני ממש עובדת עצות , לא יודעת איך לעזור לה
היא אומרת ש"השיעול" מפריע לה ליד הילדים (לא כואב לה או משהו..)
מה עושים?
לקחת אותה לטיפול פסיכולוגי? פוחדת שאולי המצב יחמיר...
היא ילדה מאד ביישנית כשהיא איתנו היא דיי צמודה אלינו ,לא מסכימה ללכת לחברים אם אנחנו לא מצטרפים אליה (ילדים מהגן כבר מגיעים בלי הורים אלינו)
לא מוכנה ללכת לחוגים כי אנחנו לא נהיה איתה שם..
בגן הגננות אומרות שהן לא רואות שום בעיה
שהיא עומדת על שלה ויש לה חברים והיא חייכנית והכל
אבל בבית הכל שונה.
לפני חצי שנה נולד לה אח קטן שגרר אחריו כמובן שינוי גדול בשבילה
אך עדיין הייתי רוצה לפתור לה את בעית הכיחכוח הזה
אשמח לעצות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הכי נכון לילדונת הקטנה שלי??? - תגובה
רוני פרישוף16/02/2011שבלול שלום,
נשמע שיש לך ילדה רגישה ונבונה, שקשורה אלייך מאד!
בחירת הכינוי שלך "שבלול" מעניינת מאד.. אולי גם ביתך מרגישה כמו שבלולית קטנה? רכה ועדינה, שזקוקה לקונכייה מגוננת? אולי גם היא רוצה לקחת את ה"בית" איתה לכל מקום?
נראה שהכחכוחים, השריטות והגרודים בהחלט מבטאים צורך נפשי כלשהו. יתכן כי מדובר בביטוי למתח או מצוקה, ויתכן כי הם עוזרים לה לווסת גרויים, או דבר אחר.
כמובן שהדבר הנכון יהיה לפנות לייעוץ מקצועי אצל פסיכולוג/ית קליני/ת המתמחה בגיל הרך. ראשית יש צורך בהתרשמות ואיבחון, ומכאן יוחלט על המשך טיפול. יתכן כי יוצע טיפול בילדה, אך יתכנו אפשרויות נוספות בהתאם להתרשמות המקצועית, כמו הדרכת הורים, טיפול דיאדי (לאמא ובת ביחד), טיפול משפחתי ועוד.
בכל אופן, הטיפול הוא לא בסמפטום (כחכוח) אלא בנפש העדינה של הילדה, וגם אם הסימפטום יעלם, יש להמשיך לשים לב ולגלות רגישות לרמזים ולאיתותים שלה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)