מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- יצר נקמנותשירה16/02/2011
שלום , אני בת 35, חד הורית ועם שני ילדים.
גרושה מזה 12 שנה.
עד היום הגרוש בתמונה, בודק, עוקב, ומרחרח אם יש לי קשר עם מישהו אחר....
לא היה לי קשר מיני מלבדו עם אף אדם.
פגע בי במשך כל 15 השנים של ההיכרות. אם זה אלימות מילולית, השפלות, ועד איומים על חיי, כולל נסיונות שלו לפגוע בי פיזית (מטופלת ברווחה אך כאדם עדין וסגור).
משתייכת לקבוצת תמיכה של נשים כקרבן.
כל השנים פגע בי ובשנים האחרונות מרוב הפחד ממנו, ומה שהוא מסוגל להרע לי, הבנתי שאין לי מנוס ממנו בחיים והתחלתי בטקטיקה של "עכשיו אחזיר לך"...
מה שאומר שמנסה ליצור קשרים , לא מיניים, בעיקר טלפונית, צ'טים, הכל על מנת שיראה שיש לי גבר, מישהו שדואג לי ואוהב אותי. אני לא מבינה את עצמי ואת פשר ההתנהגות שלי. אני רק יודעת ש"כל האמצעים כשרים" ושאתן לו לסבול מקנאתו החולנית והאובססיבית ובלבד שיסבול בחייו כמו שאני סבלתי וסובלת עד היום.
אני יודעת ומודעת לכך שאני פוגעת רק בעצמי, אבל לא יכולה להשתלט על זה.
אין בינינו קשר מיני, אבל הוא מושך בחוטים כל השנים וטוען שהוא מטורף אחריי ושלא יהיה לי גבר אחר מלבדו. אני מצידי שונאת אותו שנאה עזה, נגעלת, ומבזה אותו על היותו אב שלא מכיר בילדיו, לא משלם להם מזונות ולא מתעניין בהם.
קשה לי עם היצר נקמנות ההרסני שלי כדי "לנקום" בו אך זה לא מפסיק לי גם שאני "עובדת" על עצמי. אני מפנטזת על הרגע שיראה אותי מחובקת ומנשקת גבר אחר למולו כדי להראות לו ולהוכיח לו שגם אני יכולה לצאת ממנו.
אני לא מוכנה לדבר עם אנשי מקצוע על זה כי זה פשוט בושה בשבילי וייראה כדבר ילדותי וטיפשי לגילי, אך עדיין לא מוציא אותי מזה.
אנא אשמח לחוות דעתכם הפסיכולוגית על מה כדאי לי לעבוד עם עצמי? ולמה בכלל אני עושה את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה בהקדם
שירה17/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיצר נקמנות - תגובה
שחף ביתן18/02/2011שלום נטלי,
אני לא בטוח שאני מבין עד הסוף את הפנייה שלך. את אומרת כי סבלת שנים רבות, ועדיין סובלת, מבעלך לשעבר. נראה לי רק סביר שבמצב זה יופיעו פנטזיות של נקמה. כל עוד אלו פנטזיות, מחשבות, ודמיונות, אין בכך כל רע. עולם הפנטזיה שלנו הוא עולם חשוב, שעוזר לנו להתמודד עם מה שעובר עלינו, ושדרכו אנו יכולים ללמוד על עצמנו. עולם הפנטזיה שלך מלמד גם על החלקים הפגיעים שלך, שנפגעו כל השנים, וגם על החלקים החזקים שלך שרוצים להיות אקטיביים ולפעול. האופן שבו אנו פועלים בסופו של דבר צריך כמובן להיות מותאם למציאות שסביבנו.
בנוסף, נראה לי גם טבעי שתתחילי לחשוב על עצמך ועל מערכת יחסים נוספת ומיטיבה יותר עבורך. אולי את לא מעיזה לחשוב על כך, ועל כן זה מופיע רק דרך פנטזיות של נקמה בו. אין שום סיבה שלא יהיה לך בן-זוג שידאג לך ויאהב אותך, ללא שום קשר לבעלך לשעבר.
נראה לי מאוד נכון לדבר על כל זה במסגרת טיפול עם איש מקצוע. אינני יכול להאמין שזה ייראה ילדותי ואני לא רואה שום סיבה שתתביישי בדברים האלו. אלו בדיוק החומרים של טיפול נפשי, הם חלק טבעי ובריא בהתפתחות הנפשית שלנו.
נדמה לי כי את יכולה להרוויח הרבה מטיפול שבו תוכלי להיפתח, להיות בקשר ממשי, ולגלות בתוך עצמך את הכוחות, את העושר ואת המרחבים הנפשיים שלך. קשר טיפולי יוכל לעזור לך לצמוח ולהתחיל לבנות את חייך עבור עצמך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)