מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שמחת חייםאורית18/02/2011
היי לכם קצת קשה לפעמים לספר על עצמך אבל אתחיל.....אני בחורה בת 30 וחיה עם מישהו גדול ממני ב 17 שנה הוא גרוש פלוס 2 בנות ולנו יש ילד משותף, עברו עלינו שנים לא קלות, הכרנו ואחרי 4 חודשים נכנסתי להריון והוא היה טיפוס לא של אישה אחת, אחרי שנתיים מפרכות החלטנו לגור יחד(יש לציין שהוא אבא מהמם שאין כמותו) עכשיו כבר שנה וחצי אנחנו חיים יחד,יש לציין שהוא כבר גרוש שנים רבות ואני היחידה שהוא התמסד איתה כל השנים ועזב את חיי ההוללות,הוא אדם עובד ומפרנס יפה את הבית ואני כרגע לא עובדת, במשך כל השנים עד לפני שנה תמיד הייתי מפנקת אותו מסגים,מאכלים שהוא אוהב,חום ואהבה בשפע ותמיד תמיד היה לו כיף,עד שהגיע איזה שלב שאני גם רציתי את הפינוקים והרגשתי מין חוסר,יש לציין שמבחינה כספית הוא מפנק ולארג יווצאים הרבה לסופי שבוע,אבל יש בעיה אחת הוא מהבחינה הרגשית לא יודע לתת,לא יודע לפרגן,לא יודע לתמוך, וגם לא מראה הרבה אכפתיות מה עובר עלי באמת,קשה לי עם זה מאוד במיוחד שאין לי משפחה(והוריי נפטרו שהייתי ילדה קטנה והתמודדתי לבד) קשה לי עם ה"לבד" הזה אפילו שאינני לבד,אני מדברת איתו על זה מבקשת ממנו שיהיה אוזן קשבת שאני צריכה,שיתעניין שאני עצובה או שמחה,שיאמר משהו קטן שיחזק אותי! ואין לצערי הרב.... אני מדברת איתו כמה דקות זה נראה לו נצח.....(לפי התגובות שלו)הוא איש עבודה אפשר לומר מכור ותמיד חושב על העתיד איך הוא כבר רוצה בעצם לבסס את עצמו כמו שצריך ואני מבינה אותו כי הוא מתקרב לגיל 50 ,יש לציין שכל חיי ממתי שאני קטנה עברתי חיים לא קלים בכלל והוא יודע זאת אבל בחיים לא שאל אותי ממש עצוב אה? הוא אומר שמבחינתו ממתי שאנחנו ביחד זה מעניין והעבר מאחור אז ככה שבעצם הוא שמע מסיפורים שסיפרתי וגם לא יודע את כולם כי זה לא הכי מעניין אותו, נגיד נכנסתי לעצבות וזה קורה במיוחד בחגים או פתאומי שאני יכולה לבכות מרוב געגועים להוריי הוא לא מגיב בתמיכה חוץ מלחבק אבל החיבוק הזה לא מראה הבנה הוא אומר שזה מכניס אותו להרגשה לא טובה או כמו עכשיו שאני מוכנה לפתוח עסק הוא לא תומך בי ומחזק אותי שאני יכולה ואצליח ונותן לי גב, קשה לי....אני כל כך לבד פשוט לבד אני גידלתי את הילד שלנו והוא לא היה לצידי בגידול(טוב אז הקשר היה יותר רופף) אבל מבחינה החומרית דאג להכל,היה יום האהבה(טוב זה לא חג שלנו) והתקשרתי לומר לו הוא בא הביתה ושם לי את השקית על השולחן והמשיך רגיל..... בלי מאמי בלי פתק קטן זה כאילו עשה טובה באיזה שהוא מקום ואחר כך ראה טלוויזיה ולא עניין אותו מה אני מדברת,בכלל לא מעניין אותו הוא אומר דברי דברים מעניינים ענייניים,על מה????? עבודה,אתה לא משתף אותי, חברים גם לא,על עצמי גם לא, אני אובדת עצות.......לפני שהתגוררנו יחד עבר עליי משבר חזק אדם קרוב לי שבר לי את האמון(מדובר על מאורע חזק ביותר) ופתאום נפל עלי עוד מקרה איתו בו גילתי שהייתה לו מישהי חדשה שהוא היה בקשר(הוא עדיין לא התחייב לקשר שלנו) (ויש לציים שהיום הוא...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשמחת חיים
אורית18/02/2011היום הוא נאמן לי לחלוטין! (יודעת זאת בוודאות גם כי רוב הזמן הוא בבית) ואז בעקבות המשבר קיבלתי סחרחורות והעינים שלי כבדות מאוד שאני מרגישה שאני לא רואה טוב(עשיתי בדיקות הכל מצויין!!) עשיתי איבחון אפילו של העין הוא אמר לי שכנראה החלטתי לא לראות עקב פגיעה באמון תאמת? הכל יכול להיות, אני כבר לא בחורה שמחה אבדה לי כל שמחת החיים(והייתה לי שמחת חיים מדהימה) ואינני יודעת מה גורם לי להמשיך,אני לא מוצאת את עצמי ואני מפחדת מהמון דברים פתאום(וזה לא אופייני לי) במיוחד שאני כבר לא מה שהייתי(הבעיה עם העיניים מציקה ביותר שקשה לי לעבוד מול מחשב זאת תחושה של כאילו אני עומדת לאבד את הראיה מלווה בפחדים) אני יכולה להגיד שהוא בחור מדהים ומקסים ויש לו לב רחב ואבא מהמם אבל בן זוג לא תומך מהבחינה הרגשית אבל דואג מבחינות אחרות שיהיה לי טוב, איך מסכמים דבר כזה??מצד אחד הוא דואג ומצד שני לא קשוב ורגיש לאישה שנמצאת לידו, יש לציין שאני אישה מאוד רגישה ועם כל מה שעברתי בחיי אני צריכה הרבה יותר מאישה רגילה תמיכה רגשית (אולי אני באמת מכבידה עליו ואני לא רואה את זה?) אולי אני לא רואה את התמונה נכון? אינני יודעת אני אשמח לתשובה מכם תודה מראש על ההקשבה...... אורית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה עדיין לתשובה
אורית18/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשמחת חיים - תגובה
שחף ביתן21/02/2011שלום אורית,
ענינו לך כבר בעבר על השאלות שלך, אך ברור שאת מאוד מוצפת ברגשות ומחשבות שלך ומחפשת אוזן קשבת שאותה את לא מוצאת בבית. כתבת הרבה מאוד, ונראה שאת רוצה לשתף עוד ועוד. המסגרת של הפורום לא מאפשרת ולא מתאימה לליווי רגשי צמוד ומומלץ לפנות למסגרת טיפולית מכילה שתוכל לתת לך מענה הולם לצרכייך.
נשמע שאת חשה תסכול בתוך מערכת היחסים שלך, את מתארת שאת חשה בודדה וחסרת מענה רגשי בתוך הקשר. כמו בקשרים רבים יש צדדים חיוביים וצדדים שמאוד קשה לך איתן, מה שיוצר לבטים ואמביוולנטיות.
אין אפשרות לאמוד האם את רואה את התמונה נכון או לא, דרך תיאור האינטרנט שלך. מה גם שלא ברור לי על מה בדיוק השאלה? נראה לי שאת מתארת את התחושות שלך ובמובן הזה הן נכונות, כי זה מה שאת מרגישה.
אני יכול להמליץ לך לנסות לפתוח את הדברים עם בן-זוגך, לומר לו שאת חשה מצוקה בתוך הקשר ושיש דברים שאת לא מקבלת שמאוד חשובים עבורך. התחושה שאיןן אפשרות להידברות יוצרת תחושה של חוסר אונים ולחץ, ויכול להיות שמכאן המצוקה שאת מתארת וכותבת עליה.
במקרה ואת לא חושבת שאתם יכולים כרגע לדבר על הדברים ביניכם, אני ממליץ על טיפול נפשי שבו תוכלי להסתכל על מערכת היחסים, על עצמך, על צרכייך ורצונותייך, עם אדם נוסף. תוכלי לקבל כוחות ולהתחזק, ולפעול אז ממקום שקול יותר, חזק יותר, ושלוקח אותך בחשבון יותר. יש לקחת בחשבון שמדובר בתהליך נפשי ולא בפתרון מהיר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)