מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרידהאנונימית19/02/2011
שלום
בתהליך ארוך והדרגתי אני ובן זוגי בשש שנים האחרונות החלטנו להיפרד. זו פרידה שנעשתה מהראש, מההיגיון אך לא מהלב. אנחנו אוהבים ומעריכים מאוד זה את זו. זה פעם ראשונה שאני מוצאת את עצמי לבד, אני בת 25 והוא היה החבר הראשון שלי. יש לי חברות מדהימות ותומכות, ואמא שלי נמצאת לצידי ותומכת בי. אבל הגעגועים והמחשבות על הפספוס מקשים עלי כל כך. אני מרגישה באופן תמידי "מעוררת", אם אתם מבינים את כוונתי (כאילו אני כל הזמן בדריכות), לא רגועה. העצבות משתלטת עלי ואני לא מצליחה לצאת ממנה. במיוחד קשה לי לתפקד במקום העבודה או כאשר אני צריכה לשבת ולכתוב עבודות בתואר שלי.
השאלה שלי היא, איך מתמודדים עם פרידה כל כך כואבת? ויותר מזה, איך חוזרים לשגרה? אין לי לצערי את הפריבילגיה לקחת את הזמן. יש לי דברים רבים שעלי לעשות ומטלות רבות שאני חייבת לעמוד בהן בהצלחה. מה עושים?
אני כל כך אוהבת אותו, זה פשוט "סיפור עם סוף עצוב"
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרידה - תגובה
שחף ביתן21/02/2011שלום לך,
את מתארת תהליך כואב של פרידה, כלומר, של אובדן של אדם אהוב. אובדן כזה דורש עבודת אבל. אין ספק שלהיפרד אחרי שש שנים מאדם שהיה קרוב אלייך כל כך זה מאוד עצוב וקשה. הוא היה שזור בעולמך ועכשיו יש לאט לאט לפרום את כל הקשרים וההקשרים שששייכים ליחסים ביניכם. במובן הזה, זה אכן תהליך שלוקח זמן, ואין דרך לקצר אותו.
עם זאת, זה לא אומר שאת צריכה לעצור את החיים שלך, דבר שהוא אכן לא אפשרי עבור רוב האנשים שעוברים תהליכים דומים.
אי אפשר לעצור את הזמן, אבל צריך לתת לזמן לעשות את שלו.
כך שחשוב שתתני לעצמך מקום וזמן עבור האבל שלך. שיהיו שעות שמוקדשות לפרידה ולכאב הכרוך בה. זמן כזה יוכל לאפשר לך להתרכז טוב יותר במשימות המוטלות עלייך, שכן תרגישי שיש לך מקום עבור עצמך. מצד שני, חשוב שתמשיכי בחייך ושתדאגי גם לפעילויות מהנות.
מקורות התמיכה שאת מציינת חשובים מאוד, וחשוב שתשתמשי בהם. גם שתוכלי לשתף אותן בתחושות הקשות שלך, שהן טבעיות בשלב זה של הפרידה, וגם שתוכלי לעסוק בפעילויות שעושות לך טוב - לצאת יחד, פעילות גופנית וכן הלאה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)