שלום,רציתי לדעת איזה סוג של טיפול

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שלום,רציתי לדעת איזה סוג של טיפול
    מישהו
    20/02/2011

מתאים לי.

בעבר סבלתי מאנורקסיה עקב כך שהייתי שמן וילדים לעגו לי.
    כעת זה מאחורי אמנם נשארו משקעים של דימוי עצמי נמוך,חוסר בטחון עצמי וביקורת עצמית מוגזמת.
    הדבר מפריע לי בחיי היום יום,ולאחרונה הבנתי בדרך הכי קשה שיכולה להיות שהוא מפריע לי גם למצוא בת זוג...

רציתי לדעת איזה טיפול מתאים למצב הזה? איזה סוג של פסיכולוג? או שבכלל עדיף סוג של קבוצת תמיכה\טיפול קבוצתי?

תודה לעוזרים!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום,רציתי לדעת איזה סוג של טיפול - תגובה

רוני פרישוף
    22/02/2011

שלום מישהו,

תחושת הבטן, על סמך המילים המעטות, היא שיתאים לך טיפול פסיכולוגי פרטני דינמי. טיפול מכיל, מחזק, שיעניק לך סביבה מאפשרת ולא-שיפוטית לגלות את ה"עצמי האמיתי" שלך בניחותא, מבלי לתקוף אותו ומבלי להזדעק ללחצים חברתיים. הטיפול יתן לך חווייה של קשר מיטיב, שיחזיר לך את האמון בך, ובקשרי אנוש. מכאן תוכל לקחת את ההרגשה הלאה לקשרים חברתיים וזוגיים.

אולי בהמשך יהיה מקום לטיפול קבוצתי או קבוצת תמיכה.

זו כאמור המלצה אינטואיטיבית. אם האינטואיציה שלך אומרת אחרת, תן לה לכוון אותך, וזו תהייה ההחלטה הטובה ביותר!

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה,השאלה היא איזה סוג של

מישהו
    23/02/2011

טיפול פרטני?

קוגניטיבי התנהגותי? פסיכותרפיה? פסיכואנליטי?

יש כ"כ הרבה סוגים ואין לי מושג מה באמת מתאים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה,השאלה היא איזה סוג של - תגובה

רוני פרישוף
    23/02/2011

כפי שכתבתי, נראה לי שעשוי להתאים לך טיפול פרטני פסיכודינמי.

זהו טיפול אישי, הנגזר מן התיאוריה הפסיכואנליטית, הכולל מפגשים בתדירות של פעם-פעמיים בשבוע. הטיפול יציע לך האזנה מעמיקה ורגישה לתכנים אישיים מן ההווה והעבר, תוך מתן פירושים, חיזוקים, הכוונה, ולעיתים התייחסות אל ה"כאן ועכשיו" בקשר הטיפולי. אפשר לשאול את המטפל/ת אם יש נסיון בטיפול בהפרעות אכילה, אך לדעתי הנסיון הספציפי אינו הכרחי.

כמובן לבחירתך טיפולים מסוגים נוספים:

פסיכואנליזה היא טיפול קלאסי, הכרוך במפגשים בתדירות של שלוש-ארבע פעמים בשבוע, כאשר המטופל שוכב על ספה והמטפל למראשותיו. הפסיכואנליזה מזמינה אסוציאציות חופשיות, במטרה לעקוב אחרי מהלך הלא-מודע, למוסס חסימות נפשיות וקונפליקטים לא-פתורים ולשחרר אנרגיות מודחקות לטובת צמיחה והתפתחות.

טיפול קוגנטיבי-התנהגותי עוסק בעיקר בקוגניציות (פירושים, אמונות, מחשבות אוטומטיות, סכמות חשיבה, ושלל הרגשות הנגזרים מהם), וכן מסייע בעיצוב התנהגות מסתגלת.

גם טיפול באמנות והבעה, פסיכותרפיה דרך הגוף ושאר טיפולים אלטרנטיבים יכולים לסייע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על העזרה!

מישהו
    25/02/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו