מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עזרה ויעוץ דחוףהלן17/12/2007
שלום
אני בת 44 גרושה ואם לילד בן 11.5 במשמורת משותפת.
התגרשתי לפני כמעט שנה לאחר 16 שנות נשואים קשים ומתסכלים מאוד,מערכת יחסים קשה עם הגרוש שלי,עלבונות קללות ואף אלימות היו חלק בלתי נפרד מחיינו כזוג,יחסי מין כמעט ולא היו ב-5 שנים האחרונות איתו,צריך לציין כי היו לי מספר מעידות בעניין הזה במשך שנות נישואי שנבעו מתיסכול ומצורך מיני שלא התממש.גם כיום לאחר הגירושין מערכת היחסים עם הגרוש לא טובה,הוא מציק לי כל הזמן,מקלל אותי,מדבר אלי הגסות,קורא לי אלכוהוליסטית(נכון אני שותה לפעמים).
הבעיה שלי היא עם הילד.הבן שלי מתנהג אלי בחוצפה,בחוסר כבוד,בתובענות,ממש משליט עלי סוג של טרור,לא נותן לי לראות טלויזיה למשל,צועק עלי כשאני מעשנת,כאילו בצחוק נותן לי סטירות,כשאני מעירה לו הוא אומר זה במחוק,כשזה חוזר על עצמו ואני מתרגזת הוא אומר לי שהוא שכח והוא לא התכוון ושהוא עוד ילד,הוא יכול לבוא ולחבק ולנשק אותי כשאני עושה מה שהוא מבקש וכשאני לא עושה כדבריו הוא אומר שאני האימא הכי גרוע בעולם,אני יום אחד הכי טובה ויום אחד הכי גרועה.לציין שעם אבא שלו הוא לא מעיז להתנהג בצורה כזו בכלל,אפילו לא קמצוץ מזה.
יותר מזה הוא לא משתף אותי בדברים שקורים איתו אבל את אביו כן,אני יודעת דברים תמיד אחרי או אחרונה וכמעט ולא ממנו.
החבר שלי מנסה לעזור לי בזה(הוא גרוש עם 2 ילדים,אב חד הורי) ובאמת מנסה לעזור אבל הדברים שהוא אומר לפעמים מרגיזים אותי,כמו העובדה שאני לא נמצאת עם הילד מספיק,אני לא מפנה לילד זמן איכות איתו,כאילו עבורו,שאני יותר חושבת על הנוחיות שלי וכשזה מסתדר עם הבן שלי אז אני עושה ואם לא אז לא.
אני יודעת שיש בזה משהו אבל זה מרגיז אותי.הרבה פעמים אמרתי לו שאני כועסת על הבן שלי שהוא למרות שאבא שלו בקושי השקיע בו כשהיינו נישואים ואני השקעתי את כולי,הוא בחר להיות שווה בשווה עם אבא שלו ואיתי ועל זה שהוא משתף את אבא שלו ואותי לא-והחבר שלי כל הזמן אומר לי שאני במקום להתקדם ולעשות משהו ולעשות יותר אני מתחשבנת כל הזמן גם עם הבן שלי וגם עם אבא שלו,אני מסבירה לו שזה פגע בי,זה מעליב אותי,מרגיז אותי,אז הוא שוב אומרת לי את מתחשבנת במקום לפתור בעיות,שבמקום לישון בתשע בערב אחרי שהיגעת בשמונה מהעבודה,תהי איתו,בשבת במקום לישון חצי יום תיהי איתו,לכי איתו,במקום כל הסידורי מספרה שלך וקוסמטיקה שאת עושה בדיוק בימים שהילד אצלך תעשי את זה בימים שהוא לא אצלך,מה אין לי חיים?בימים שהוא לא אצלי אני רוצה לנוח.אולי אני לא מבינה משהו?מה קורה?מה לעשות?האם אני טועה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את טועה ובגדול
גל17/12/2007גם אני פחות או יותר בגילך,עם שני ילדים במשמורת משותפת,גם יחסי עם הגרוש לא משהו,אפילו מלחמות יש פה ושם,אבל רק מדבריך ניתן להבין שאת קצת חיה בעולם אחר,והחבר שלך שנשמע לי אחלה בחור,חד הורי מגדל 2 ילדים,מנסה לעזור לך גם בהגיון וגם מניסיונו ואת מתרגזת?לדעתי וזו רק דעתי תנסי באמת לחשוב ולא להתחשבן כל הזמן כמו שאמר לך החבר שלך ותשקיעי זמן איכות עם בנך,זה מסר חשוב,את צריכה קצת להתעורר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדרכה
סיגל לוי פסיכולוגית קלינית18/12/2007נראה לי שאת זקוקה לתהליך של הדרכה
אין לי עצת קסמים - צריך לעבוד על איכות התקשורת ביניכם, על גבולות, לבדוק סידרי עדיפויות (האם החבר צודק, האם בנך חש שאינו חשוב לך ושעיסוקיך חשובים ממנו?)
בקיצור - שווה להשקיע בקשר תשומת לב כדי לשפר אותו מכאן והלאה
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)