מצב באמת קשה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מצב באמת קשה
    טניה
    22/02/2011

שלום,
    אני בת 23 ואנסה לתמצת את הסיפור והבעיה שלי.
    יש לי טראומות ילדות ונעורים שקשורות לנידוי חברתי שמלוות אותי מאז גיל 10.
    אני סובלת מדימוי עצמי אפסי וחוסר מוחלט של ביטחון עצמי.
    אין לי שום מכרים וחברים בכלל.
    אני יוצאת רק לעבודה ומתקשרת עם אנשים רק במסגרת העבודה, כל שאר הזמן אני לבד בבית.
    אני חיה עם אמא ואחות שסיימה תיכון.
    האבא עזב את המשפחה בישביל אישה אחרת כשהייתי בתיכון.
    מצבינו הכלכלי קשה ואנחנו כל הזמן במינוסים ובחובות.
    האווירה בבית גם לא טובה. אני סובלת מדכאון והפרעת אכילה, האמא גם סובלת מדכאון. האחות רודה בנו ומקשה עלינו מאוד.
    היו לי 3 ניסיונות התאבדות. 1 בגיל ההתבגרות ו-2 לפני שבועיים.
    אין לי שום רצון לחיות. אני כל הזמן חושבת שאילו היה לי עכשיו אקדח ביד הייתי יורה בעצמי ללא מחשבה שנייה.
    קרובי משפחה בחו"ל וכמה רופאים אמרו לי שאני צריכה לשנות את מקום המגורים והאווירה.
    האווירה בבית אומנם מאוד מקשה מבחינה נפשית אבל זה לא בסיס הבעיה שלי.
    אני סובלת כבר מגיל 10. הכל התחיל והתגלגל משם. כידוע, הכל תמון בעבר ובילדות.
    אני יודעת בידיוק מה הבעיה שלי, ממה ולמה אני סובלת. אני רק לא יודעת מה אפשר לעשות (חוץ מטיפול נפשי) כדי להקל על עצמי?
    האם יעזור אם אעבור לעיר אחרת (ובעתיד אולי לארץ אחרת, זאת אופציה שאני וקרובי המשפחה חושבים עליה), אתרחק מהבית ומהעיר שכל חלק בה מזכיר לי את העבר וההווה, מהאנשים שאני מכירה ומכירים אותי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מצב באמת קשה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מצב באמת קשה - תגובה

רוני פרישוף
    22/02/2011

אסתי יקרה,

את סובלת מאד מאד, אני שומעת ומרגישה את עוצמת הכאב, ואת שינאתך לעצמך ולחיים.

אני לא חושבת שאת רוצה למות, כמו שאת רוצה להפסיק את הכאב הבלתי נסבל והמתמשך. אני מקווה ומאמינה שיש דרכים להפחית את הכאב מבלי לוותר על החיים. את צעירה, ויש לך עוד הרבה זמן ויכולת להשתקם ולמצוא לך טעם ומשמעות בחיים. בבקשה אל תרימי ידיים! שנות העשרים הן חלון הזדמנויות להשתחרר מהטראומות החברתיות שקשורות לימי בית הספר, ולמצוא לך כיוון חדש המתאים יותר לאופייך וצרכייך. אל תלמדי מהעבר על העתיד, אני בטוחה שהעתיד יכול להיות טוב יותר!

שני נסיונות אובדניים מצביעים על עוצמת המצוקה וחוסר האונים שלך. נראה כי את זקוקה להרבה הכוונה והכלה כדי לפרוץ לך דרך טובה. לא הבנתי מדברייך האם את נמצאת במסגרת טיפולית כלשהי. מאד חשוב שיהיה לך ליווי תומך של טיפול פסיכולוגי ופסיכיאטרי. טיפול נפשי וטיפול תרופתי נוגד דכאון הם הכרח בשעה קשה זו. יתכן כי מגיע לך סל של שרותים, כולל טיפול קבוצתי (לחיזוק היכולת החברתית שלך), הכוונה תעסוקתית וסיוע במגורים עצמאיים והשתלבות בקהילה. המטפלים הישירים שלך יכוונו אותך בעניין.

אם את חשה צורך לפגוע בעצמך, אל תהססי לפנות לחדר מיון רגיל או פסיכיאטרי. הצוות יכיל אותך ויעזור לך. מסגרת טיפולית אישפוזית או אשפוז-יום יכולה להיות מאד מכילה ומחזקת בשבילך לתקופה מוגדרת.

בהמשך הדרך, מחשבות על שינוי פיזי וגיאוגרפי בהחלט יכולות להיטיב איתך. קודם כל תתחזקי נפשית ותיצרי לעצמך רשת תמיכה ובטחון. מכאן תהליכי הפרידה מהבית יתאפשרו ביתר קלות.

אל תתייאשי, ותרגישי טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

טניה
    22/02/2011

אני לא עוברת שןם טיפול.
    רק הייתי ביעוץ אצל פסיכולוגית, היא רשמה לי כדורים נגד דכאון ואמרה שאני צריכה טיפול נפשי.
    בעזרת הכדורים האלו ניסיתי להתאבד בפעם הראשונה לפני שבועיים, בלעתי את כולם, התעלפתי ונלקחתי לבית חולים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

רוני פרישוף
    22/02/2011

אוקיי, פגשת כנראה פסיכיאטרית (פסיכולוגים לא רושמים כדורים) ואני מצטרפת בחום להמלצתה על טיפול נפשי אצל פסיכולוגית קלינית, לצד פעולות שיקומיות נוספות שציינתי בהודעה הקודמת. טיפול נפשי חינם תוכלי לקבל במרפאה לבריאות הנפש באזור מגורייך. לאור הנסיבות יקבלו אותך ככל הנראה ללא המתנה.

ראיתי שהעלית הודעה נוספת בפורום בנושא פנטזיות. בגלל שמצבך הנפשי מאד שברירי, אני ממליצה לך להתחיל טיפול ולהפנות את כל השאלות החשובות שלך למטפלת. חשוב שתהיי בקשר ממשי, ולא בסביבה וירטואלית, כדי שתרגישי מוחזקת ובטוחה.

אני מאד ממליצה לך להמשיך את הטיפול התרופתי, אך כדי למנוע את הישנות האובדנות, אנא הפקידי את הכדורים בידי אמא או אחותך.

כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על היעוץ, יש עוד בעיה

טניה
    23/02/2011

אני לא יכולה לפנות למרפאה לבריאות הנפש באיזור מגוריי מכיוון שאני עובדת במקום וכולם שם מכירים אותי. לגבי הפרעת האכילה שלי, כנראה שיודעים לגביה בגלל המראה שלי (העירו לי הרבה) אבל אני לא חושבת שמישהו יודע עד כמה המחלה שלי באמת קשה ועמוקה, מעבר לרק וסתם הפרעת אכילה.
    לא הרבה אנשים יודעים שהפרעת אכילה זו הפרעה נפשית שלא קשורה ישירות לאוכל בכלל. הרוב חושבים שאנורקסיות אלה סתם בנות טיפשות שרוצות להיראות כמו דוגמניות ובולימיות אלה סתם גרגרניות שמקיאות (לא הרבה גם יודעים שבולימיה זה לא רק להקיא) כי הן לא רוצות להשמין...
    אז גם פה אני בבעיה.
    לפני כמה חודשים בדקתי את עניין הטיפול בחינם ובאיזור מגוריי מקום עבודתי הוא המקום היחידי.
    אבל אני באמת לא רוצה להיחסף!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על היעוץ, יש עוד בעיה - תגובה

רוני פרישוף
    23/02/2011

אני מבינה את החששות שלך. יחד עם זאת כדאי לך לשקול מחדש את סדרי העדיפויות.

בריאות נפשית היא בריאות לכל דבר. אם את סובלת עד כדי אובדנות, הרי שיש לך בעייה רפואית של ממש, וכמו כל בעייה רפואית, שמים אותה בראש סולם העדיפויות ולא חוסכים עליה זמן וכסף. (חשבי אם חס וחלילה היית חולה במחלה פיזית קשה ומסכנת חיים, האם היית עושה שיקולים כאלה, ומתלבטת האם לטפל?)

דכאון והפרעות אכילה, ושאר הבעיות שציינת, ניתנים לטיפול ולהחלמה בעזרה מקצועית נכונה. אם אינך יכולה לקבל טיפול דרך המרפאה בה את עובדת, פני דרך קופת החולים או אף באופן פרטי. יתכן כי אשפוז יום במסגרת מחוץ לקהילה שלך יחזק אותך, ויסלול לך את הדרך להמשך.

אל תזניחי, טפלי בעצמך, וכל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו