מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לשחףבדידות23/02/2011
שחף שלום,
בזמנו שאלתי פה שאלה ואתה ענית, אז אשמח להמשיך עימך.
מעניין אותי מה אתה אומר על הסיטואציה הבאה:
טופלתי במשך 4 שנים ע"י מטפלת בשיטה הפסיכודינאמית, שבה למטפלת היה מאד חשוב לדבר כל הזמן על ה"קשר" בינינו ע"מ להשליך כמובן על טיב יחסיי וקשריי בעולם האמיתי, האם אני מסוגלת לאינטימיות וכ"ו. נראה לי כי "הוכחתי" מעל ומעבר את יכולותיי להתמסר ולהעניק וכך גם עשיתי לצערי ובטפשותי עם המטפלת: נתתי ונתתי ונתתי (לא מתנות חומריות חלילה, אלא הרבה מאד רגש וכתיבה ודאגה ומה לא) ובסוף לאחר 4 שנים מתישות של חפירות והיחשפות טוטאלית בכל מערומיי ננטשתי ונזרקתי בגלל נסיון אובדני, שקשור לכל מיני נסיבות חיים קשות ורק אציין שאובחנתי ע"י פסיכיאטר כבעלת הפרעת אישיות גבולית וכאיש מקצוע אני מאמינה שאתה יודע היטב לכמה סבל גורמת הפרעה זו, שחלק עיקרי בה קשור לעניין הטראומתי הזה של פרידות ונטישות (במה שקשור אלי, אני בת להורים גרושים שהיתה ביניהם התעללות פיסית ומילולית, האבא הביולוגי לא שמר עמי על קשר, יותר מאוחר ה"אבא" המאמץ כביכול התאבד וזה ככה רק על קצה המזלג וכמובן שהמטפלת ידעה היטב מה זו פרידה עבורי).
האם לדעתך המטפלת הזו ראויה להיקרא אשת מקצוע?? האם זהו תהליך נכון של פרידה? של פרידה מטיפול? של סיום של טיפול? האם במקרה אובדני מנתקים ככה באחת את הקשר גם אם נניח שהמטפל לא רוצה עליו את האחריות?? האם זה לא דוקא משהו לדבר עליו ולעבד אותו בטיפול? האם אתה היית נוהג באותה הצורה? מנסה להבין האם משהו "דפוק" במטפלת הזאת או בי?? אולי עם מטופלת אחרת היא היתה נוהגת אחרת באותן הנסיבות בדיוק?? האם אין לה נקיפות מצפון? האם יש לה בכלל נפש ונשמה? האם היא אמינה? האם היא באמת ראויה להיקרא אשת מקצוע?? "רופאה" של הנפש?? ולמה השלתה אותי כל השנים הללו ?? אני יודעת שאתה לא יכול לענות על כל השאלות הללו ביחס אליה, אבל בכ"ז מנקודת ראותך האישית והמקצועית?? כתבת פה למטה למישהי שנפרדה מחבר לאחר 6 שנים על תהליך של פרידה ואבל וזה נקשר לי למה שהמטפלת עשתה שבעיניי (עיניים של הדיוט) לא רק שאינו מקצועי, אלא הוא מעשה מזלזל, מביש (עבורה), ממית (עבורי) ובזוי!!! זה נראה לי ממש אבסורד שהיא ממשיכה לשבת על "כס המלכות" שלה מתוך אמונה ושכנוע עצמי שהיא מטפלת מקצועית ומסורה, בזמן שפגעה כ"כ כ"כ כ"כ בי (כלומר, במטופלת X ) ואפילו לא מבינה מה עשתה ולא מקדישה לכך מחשבה עמוקה ופנימית לגבי תיפקודה ה"מקצועי"! מי יודע עוד כמה ייפגעו על ידה, בכמה עוד תפגע. מי מפקח על המטפלים??? היא רצה ישר לפסיכיאטר שלי! שלי! וללא רשותי ע"מ לקבל ממנו גב שמה שעשיתי לא קשור אליה והיא לא תינזק! אבסורד ממש! שבמקום שהפסיכיאטר יעזור לי במצוקתי ויהיה לצידי הוא מתנער ממני יחד איתה ועוזר לה! אין לי אפילו יותר מילים לתאר את הסיטואציה ההזויה והמופרכת הזאת!שני אנשי "מקצוע" שמתגייסים זה לעזרת זה, במקום להתגייס ולהתדיין ביניהם איך לעזור למטופל - לי! לי, שרציתי למות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשחף - המשך
בדידות23/02/2011נגמר המקום לכתוב, אז אני ממשיכה פה:
רציתי רק עוד להוסיף שבמכתב מצ'וקמק שהיא שלחה לי לאחר כשבועיים, מכתב נשלח ככה רשמי ומודפס (בטח היא אפילו לא הדפיסה אותו וגם לא ניסחה אותו בעצמה..) היא כותבת דברים מאד לקוניים כמו שאני מוזמנת לפנות לשירותים הפסיכיאטריים ב.. ושהיא מקווה שיבואו עבורי גם ימים טובים יותר..
אחרי 4 שנים, שחף! א ר ב ע שנים!!!!!! לא, אולי נהיה בקשר בעתיד, לא, אשמח לשמוע מה קורה איתך, לא, מה שלומך? מה קורה איתך? איפה את? איך את? כלום, כלום, כלום, כלווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווום
לו רק היית יודע כמה הענקתי לאישה הזו וכמה היא הודתה בכך והיתה אומרת לי ש"חדרתי" אליה ושאני המטופלת הכי הכי...וכמה היא חושבת עלי מעבר לזמן הטיפול וכמה ריגשתי אותה ונגעתי לליבה ועוד כל מיני קלישאות מהלכות כאלה ואני שואלת למה, למה, למה לומר למטופל ועוד למטופל גבולי כאלה דברים אם אתה לא באמת חש אותם?? כי אם הרי היית חש אותם ובאמת היה לך כ"כ איכפת מהמטופל לא היית נוטש אותו ככה בשעת צרתו הגדולה ביותר, זונח אותו שיסתדר איכשהו לבד או שלא שימות ויתפגר! ועוד לא דיברתי בכלל על זה שלאמי יש סרטן סופני..
מה בעצם אני רוצה ממך? מסכן, איך נפלתי עליך אה?? מצטערת, כנראה שרציתי ככה לשפוך את זעמי ולקבל קצת רחמים ואמפתיה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשחף - המשך - תגובה
שחף ביתן26/02/2011שלום
(המחשב שלי נפל בימים האחרונים, מצטער אם העיכוב בתגובה גרם עוגמת נפש. למציאות יש את דרכיה המיוחדות להתערב במהלך העניינים).
אני קורא את המצוקה, הזעם והכאב שלך, שאת מיטיבה לתאר. כואב לי שאת חשה פגועה ונטושה. אני מרגיש את ההיזקקות והצורך שלך. פורום כזה, לצערי, לא יכול לספק תמיכה מספקת. אני מודע למגבלות, וחשוב שגם את תהיי, כדי שלא תוותרי על מענה הולם לצרכים שלך.
לגבי שאלותייך, אינני יכול לענות, משום שאינני חלק מהמקרה והמורכבות שלו. אני גם לא יכול לדעת איך הייתי נוהג במצב על כל המורכבות של קשר טיפולי ארוך, משמעותי ומורכב ביותר. הייתי נאלץ להתנהג בצורה הטובה ביותר שאני יכול לה, בהתאם ליכולות שלי, להבנות שלי, ולמגבלות שלי. אני מקווה שהטוב ביותר שלי, היה טוב גם לצד השני. כמטפל אני מאמין שעליי לקחת את האחריות על הטיפול, על ההצלחות ועל הכישלונות.
כפי שכתבת הפרעת אישיות גבולית היא הפרעה הגורמת סבל רב. במידה רבה משום הקושי ביצירת מערכות יחסים יציבות, והמעברים החדים משחור ללבן. קשר שהיה כל כך משמעותי במשך ארבע שנים, עם צדדים מיטיבים, כפי שאת כותבת, נגמר באחת בצורה שלילית קיצונית. אינני מנסה להחזיר אלייך את האחריות, אלא לומר משהו על הכאב שלך ועל העוצמות שלו. כתבת בפעם הקודמת על פצע עמוק, פתוח ושותת. באופן רגיל כאשר אנו מקבלים מכה, אנו עומדים בזה, ומנסים להבין ולברר את המשמעות של המכה בתוך הקשר. אבל כשאנו מקבלים מכה בפצע פתוח זה עלול להיות בלתי נסבל, הכאב חזק מדי, ואנחנו חייבים להתנתק, להתקיף חזרה, לברוח וכדומה. כי הכאב חד וחזק מדי ובמצב כזה אנחנו חייבים להגן על עצמנו, גם אם זה במחיר של תגובה קשה מאוד. נדמה לי שקיבלת מכה בפצע פתוח.
חשוב לציין שלא כל מסגרת מתאימה להכלת כל בעיה. ולעיתים אי ההתאמה הזו, אם כל הרצון הטוב, גורמת בסופו של דבר לתחושת החמצה, לשני הצדדים. שוב, למציאות יש לפעמים את דרכיה להתערב, לא תמיד דרכים טובות או שקל להשלים איתן (גם מחשב שקורס יכול להיות בלתי נסבל למעורבים).
אני לא בטוח שאם משהו לא נגמר טוב, זה אומר ששום דבר לא היה שווה. הרבה פעמים מה שנשאר לנו ממסע ארוך, הוא המסע, ולא נקודת הסיום. לעיתים קרובות 'מבחן התוצאה' הידוע והמקובל כל כך בתרבות שלנו מעוות את החשיבות של הדרך. האם כל קשר שבסופו נפרדים לא שווה דבר? זו שאלה לא פשוטה, ולכל אחד יש את התשובה שלו.
לסיום, אני רוצה להמליץ לך בחום לא לשקוע בזעם שלך על חשבון עצמך. הדבר החשוב ביותר הוא שלא תזניחי את עצמך, וכן תפני לקבלת עזרה במקום שיכול לתת מענה לצרכים שלך. הפרעת אישיות גבולית דורשת לעיתים קרובות טיפול אינטנסיבי המשלב טיפול פרטני, תמיכה קבוצתית וטיפול תרופתי בקומבינציות שונות. פני לטיפול, כי מגיע לך להרגיש טוב יותר, וכי חשוב ביותר שלא תפגעי בעצמך – עבור עצמך!! ועבור הקרובים לך שזקוקים לך. צר לי מאוד לשמוע על אימך ואני מקווה כי מצבה ישתפר, ושתסבול כמה שפחות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שחף על
בדידות28/02/2011התגובה האמפתית והכ"כ מבינה שלך.
המשפט: "..קיבלת מכה בפצע הפתוח.." - הוא בדיוק מה שקרה!
לגבי מה שכתבת על כך שצריך לראות את כל המסע וגם את הטוב שהיה בטיפול ולא רק את הסוף הטראומתי - זו בדיוק הבעיה של מי שסובל כמוני מההפרעה הזו. אני רואה רק את השחור, רק את הסיום הלא מקצועי, את הנטישה ועל רקע זה כל ה"טוב" שהיה כביכול נראה לי כשקר, זיוף ותרמית אחת גדולה!
כיום, התאוששתי, יצאתי מזה בניגוד לכל הציפיות וכמו שאומרים: מה שלא הורג - מחשל, אבל עדיין חסרה לי סגירה טובה ונכונה של כל מה שהיה. לדעת למה היא התנהגה כפי שהתנהגה, האם זה באמת בגללי, בגלל שאי אפשר "לאהוב" אותי, לקבל אותי כפי שאני, אבל אני לא בנויה לבקש את פגישת הסיום שאז לא הלכתי אליה, כיון שלא מתכוונת להתחיל את כל הסבל והיסורים מחדש. אז זה כבר יישאר ככה לנצח, פצע פתוח נוסף, לא מאוחה.
למרות שלא תיארתי לעצמי עד לפני שבועיים כי יהיה בי עוד כוח להתחיל טיפול נוסף, חדש, התחלתי בכ"ז טיפול ב- DBT באמצעות מכון אופק, שמנהלת אותו ד"ר יפעת כהן, שמשלב כפי שכתבת טיפול פרטני, קבוצתי ותרופתי.
מקווה שלא אתאכזב ואיפגע שוב, כבר אין לי כוחות!!
שוב, תודה רבה לך,
אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)