מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צריכה קצת עידוד ...אנה17/12/2007
טוב אני לא אחפור לכם , אני יספר בקצרה
אני שחקנית תיאטרון ולשחק זה בדם שלי,
בפעם הראשונה הופעתי לפני 3 שנים והזמנתי את אמא שלי להצגה
כמובן שבתור הצגה שבה הופעתי לראשונה בחיי, לא יצאתי טוב כי פעם ראשונה בחיים שלי
שעליתי על במה ותמיד אומרים שהפעם הראשונה היא הכי מפדאחת וגרועה..
אמא שלי התרשמה לרעה ומזלזלת בי מאז, הקטע שמאז יכולות הביטחון העצמי שלי ובעיקר יכולות
המשחק השתפרו , שחבל על הזמן. הבמאית מחמיאה לי על המשחק, אנשים בוכים כשאני בוכה באמצע סצינה, מתרגשים איתי ואני מרגישה מצליחה במה שאני עושה כי אני יודעת שמאמינים לי.
אבל הבן אדם הכי חשוב בחיים שלי ושדווקא את התמיכה שלו אני צריכה יותר מכל,
שזאת אמא שלי, לא מאמינה בי וכל הזמן רק אומרת לי עד כמה שאני לא מאורגנת ושזה לא בשבילי
ושאני בחיים לא יצליח כי "אין לי כישרון" , היא לא מבינה עברית מצויין אז יוצא שגם כשאני משחקת היא לא מבינה מה אני אומרת וזה נשמע לה לא אמין וזה הכי אמין שבעולם ...אני רואה בקלטות ואני מרגישה שאנשים מאמינים לי ובוכים איתי ומתרגשים איתי.
בקיצור הפואנטה היא אחרת..
אני עושה מחרותיים את האודישן הכי חשוב בחיים שלי... האודישן שיכול להכניס אותי למסך הטלויזיה
ואני נורא התרגשתי ממנו, וסיפרתי לאמא שלי מרוב התרגשות שקיבלו אותי ואני צריכה לעבור
אודישן אחרון [עברתי כבר 2 שלבים בהצלחה נשאר האחרון]
ובמשך כמה שעות טובות היא ישבה להסביר לי כמה שאני לא מוצלחת ומפוזרת ואין לי כישרון
ושאני לא משחקת טוב ובלה בלה בלה קיצר הורידה לי את הביטחון העצמי עד לריצפה,
וכשאני חושבת על זה, הבן אדם הכי תומך אמור להיות ההורה שלך. אבא שלי כולו בעניין ושמח לשמוע על מה שאני מספרת אבל אמא שלי רק ממשיכה לבאס ולזלזל ביכולות שלי, דבר שמאוד פוגע בי כבן אדם ובמיוחד כבת שלה.. אז הפואנטה היא שמחרותיים יש לי את האודישן הכי חשוב בחיים שלי והביטחון שלי נמצא על הריצפה כמו גם החשק ובכלל אני כבר לא מאמינה בעצמי ,
אולי לא ללכת? אוף, מה לעשות? .. נמאס לי מזה :((* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזבי אותה אם אחרים חושבים שאת
אבי18/12/2007טובה אז אין סיבה שאמא שלך צודקת שהיא אומרת לך שאת לא טובה תיתעודדי!.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשבת על זה שאולי היא מקנאה בך???
לילי18/12/2007אולי את מממשת משהו שהיא חלמה לעשות אך לא יצא לה והקינאה היא בלתי נמנעת?....
לא רק שאת צריכה ללכת לאודישן - אלא ללכת ולעשות את זה בגדול ולהוכיח לאמא הקטנונית שלך שאת ראויה ליותר ממה שהיא מסוגלת להעניק לך. אמא זה לא אלוהים. לא תמיד צריך לעשות מה שהיא אומרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנה??השתגעת??
נעמה18/12/2007שנים שהייתי רבה עם אמא שלי על תפקודה כאמא ועל כך שהיא לא תמכה וכו' וכו'
יש לך חלום את בדרך להגשים אותו ומה את עושה ? נותנת למישהו (לא רלוונטי שזו אמא שלך כי היא בן אדם כמו כולם)למשוך אותך אחורה ולומר לך שזה לא נכון לעשות?
אני ממש מבינה לליבך שהנושא רגיש כי זו אמא. אני התחלתי להסתדר עם אמא שלי ברגע שהתחלתי לסנן את דבריה כמו שאני עושה עם כל אדם אחר! היום אנחנו חברות טובות ואני מפעילה את שיקול הדעת שלי בנוגע לדבריה.
נגיד שהיא באמת חושבת שאת מפוזרת. אז יופי. מעניין שעברת את האודישנים זה באמת מרוב פיזור.......
תזכרי שאם לא תלכי לעולם עם ההרגשות שלך והתחושות הפנימיות שלך לעולם לא תוכלי להרגיש שלמה ותחושי תחושת החמצה.
אני לי מושג מי את אבל אני מאחלת לך שתלכי כל חייך אחרי הלב שלך.
"אם אין אני לי מי לי?"
סליחה על החפירה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אמא היא אדם
סיגל לוי פסיכולוגית קלינית19/12/2007הי אנה
אולי את כבר באודיציה שלך
מקוה שהצלחת...
בכל מקרה, בין אם עברת הפעם ובין אם לא, לא נראה שאת הולכת לוותר על המשחק וטוב שכך, כי כמו שאמרת זה בדמך, ובניגוד למה שאמך אומרת, אנשי מקצוע גם חושבים שאת במקום הנכון
זה נכון שתפקידה של אמהות הן לתמוך
אבל לא תמיד הן מצליחות
יתכן שאמך חושבת שקריירה של שחקן היא דבר שלילי, הן בגלל חוסר הבטחון אם יש עבודה או לא והן בגלל שזה לא תמיד כלכלי. יתכן שהיא הייתה רוצה שתעשי משהו יותר "רציני" ומנסה להסיט אותך מהמסלול ללא קשר למידת הכשרון שלך. אל תנסי לשכנע אותה. היא בטח חושבת שהיא עושה את הכל לטובתך...
היא תמשיך בשלך ואת בשלה. אל תצפי ממנה לעידוד בתחום, אבל את יכולה אם את רוצה להזמין אותה להפקות שלך
תזכרי כמה חשובה לך התמיכה שלך וכשאת תהיי אמא, תראי אם תצליחי לתמוך גם אם הילדים לא יעשו בדיוק מה שאת חושבת לנכון...
בהצלחה בקריירה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללכת ועוד איך !!!...
רונן דוד20/12/2007
את צריכה כרגע בעיקר ואולי רק חיזוקים,
אז תצמדי לאנשים שעושים לך טוב ומפרגנים לך כמו אבא שלך,
את אמא שלך בינתיים אל תשאלי לדעתה, או שתשאלי ותקחי בחשבון מראש שהיא תהייה המבקרת הכי לא מפרגנת שלך ומכאן אפשר רק לעלות.
גם ביקורת רעה אפשר לומר בטעם וזה מה שאת צריכה להסביר לאימך,
אחריי הכל את עושה את זה בעיקר למענך אבל בהחלט לא תזיק מילה טובה מידיי פעם גם מהורייך.
אני בטוח שבתוך תוכה היא מפרגנת לך ומקבלת את מה שאת עושה בהבנה שזה הייעוד שלך וזהו.
ואם לא תקבל עכשיו, תקבל את זה אחר כך, בסוף היא תשלים עם זה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)