מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אינטימיותA26/02/2011
שלום,
אני בחורה בת 21...יפה,נאה,מוכשרת ואינטיליגנטית אך גם סובלת לא מעט מבעיות נפשיות,ובכלל בעיות בחיים...למרות שמבחינת הבעיות הנפשיות המצב השתפר מעט מאז גיל העשרה..בו הייתי במשבר אחד גדול וקשה מנשוא...אבל מנסה להביט קדימה,אין ברירה...אני חושבת שאני גם סוג של פרפקציוניסטית,ולכן תמיד שנאתי את עצמי כי רציתי שהכל יהיה מושלם,ורק כשהתחלתי להבין שאין דבר כזה מושלם,קצת הוקל לי....הבעיה שעכשיו מפריעה לי היא העובדה שעוד לא הייתה לי אינטימיות עם גבר....ושלא יהיה ספק,אני נראת ממש ממש טוב,אפילו מעל הממוצע....והרבה מתחילים איתי..אבל...מישהי לא מזמן אמרה לי שהבעיה שלי היא שאני "אגוז קשה לפיצוח"...חשבתי על המשפט הזה קצת והבנתי שהיא דיי צודקת,לא משנה מה או מי אני ישר פוסלת,מפחדת להפתח לבנאדם,קשה לי לתת אמון באנשים,שום דבר לא נראה לי בדיוק הדבר שאני מחפשת,ואם כבר אני מתאהבת במישהו אז תמיד תמיד זה משהו שהוא בלתי אפשרי למימוש-פנטזיה בלבד.
אני מוצאת את עצמי מקנאה בזוגות שזה נראה מבחוץ שטוב להם ביחד....אני נראת כזאת יפה ונחמדה ואז כשהבנאדם ניגש אלי הוא לא מבין נראה לי למה זה פשוט לא הולך...אני לבד ורע לי עם זה,אבל גם לא מצליחה לא להיות לבד....כולם מסביבי מדברים כל הזמן על סקס....ואני נהיית כל כך עצובה,כי אני לא עשיתי עדין ממש סקס...וזה נראה לאנשים מוזר,נראה לי הם חושבים שאני משקרת..לפעמים הרושם החיצנוי מטעה...אני מקבלת המון המון פניות באתרי הכרויות אבל לא מסוגלת לענות להם או להגיב זה תמיד מקשה עלי וקשה לי להסביר בדיוק למה....יש מישהו שאני אוהבת אבל כנראה שזה כבר אבוד ביניינו....ואני מוצאת את עצמי חושבת הרבה על הנושא ומדוכאת...
אשמח לעצה,עזרה או משהו דומה...
תודה רבה מראש.
:(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח אם תתייחסו..
A02/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינטימיות - תגובה
שחף ביתן07/03/2011שלום לך,
הפנייה שלך עומדת זמן רב לבד, ונראה לי שכבר התייאשת מלקבל תשובה כלשהי. אני קורא שוב את התגובה שלך ויש בה משהו סגור, שקשה להכנס לתוכו - את אומרת את הבעיות, את הסיבות, נראה כאילו את יודעת גם את הפתרונות ואין ממש איך לעזור לך. אולי זה חלק מהאופן שבו את נשארת לבד. להיות עם אחר זה להיות זקוק, פגיע ולעיתים חלש. נראה כי אלו דברים שקשים לך, ועל כן, את מעדיפה לשמור על מרחק שממנו את יכולה לשמור על עצמך.
אך בקריאה חוזרת אפשר לשמוע את הכאב שלך, והמצוקה שלך על תחושת הלבד. הם מאוד נוגעים ללב ואני מבין כי את חשה במלכוד ולא יודעת איך לצאת ממנו. קושי עם אינטימיות וקרבה הם נושאים שהולכים לרוב לעומק נפשנו, חשוב שאת פונה לעזרה מעלה את הנושא, ומכירה בקושי שלך. זה הצעד הראשון. אני מציע לך לפנות לעזרה מקצועית שבה תוכלי להבין יותר לעומק את הפחדים והקשיים עם קרבה, תוכלי ללמוד יותר על האופן שבו את משאירה את עצמך לבד (נגעת בזה בעצמך, למשל כשכתבת שאת מתאהבת רק באהבות בלתי אפשריות), ואולי הכי חשוב הקשר הטיפולי עצמו הוא קשר משמעותי ואינטימי שתוכלי להתנסות בו, ולהתמודד בתוכו עם הקושי בקרבה ואינטימיות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)