איך הורים מזיקים לנפש הילדים....

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• איך הורים מזיקים לנפש הילדים....
    ע
    28/02/2011

שלום!
    אני בת 25 .גרה עם ההורים(עדיין..).האמא היא אישה קשה ומרירה.מן אופי כזה שחושבת שרק היא עברה קשיים בחיים.כל הזמן מקטרת ומתלוננת.זה עושה אווירה לא טובה בבית,מן הרגשה שכולנו נדבקנו בהנחת החיים שלה שהחיים קשים.כל הזמן נאנחת ,כל הזמן זה קשה לו וההוא קשה לו,העניין הוא שזה משפיע על כולם אני שונאת את זה אבל מסתכלת עליי ולצערי אני מחקה ממש טוב אותה.אני שונאת להיות בבית אבל איכשהו אני תמיד כאן(מכל מיני סיבות לא מוצאת עבודה) והמשוואה הזאת מטריפה אותי איך אני לא אהיה כמוה.
    אני נמצאת בטיפול וזה ארוך ולא ברגע יש תוצאות,,ואני מבינה יותר דברים,אם אמא שלי לא רוצה לטפל בעצמה זאת בעיה ולא רק שלה אלא גם שלי כי זה משפיע עליי לרעה.אז אני מנסה לדבר איתה על זה.אבל זה כאילו גם אני כבר נדבקתי.
    בנוסף,כל פעם שיש כאן ריב ,גם אם זה לא קורה הרבה ,מספיק אחד שתעשה תמוות בשביל כל התקופה שלא רבה,25 שנה אני שומעת אותה אומרת שהלוואי שהיא תמות וכאלה,אל דאגה אני מכירה אותה ,בחיים זה לא יקרה היא פסיבית , חוץ מזה שזה רק כדי לגרום לנו לרחם עליה,זה כנראה עושה לה נעים בגוף,הפסכולוגית שלי אומרת עליי שקשה לי לוותר על התלונות שלי ואני להבדיל ממנה באתי לטיפול אז כדאי שאלמד לוותר.
    רציתי בעצם לשאול:
    1.האם זה באמת נכון שאדם יקבל סיפוק מלהתלונן??הרי אני סובלת מזה ,אני מרגישה שאני לא סובלת את עצמי כשאני עושה את זה כל היום ומצד שני לא מפסיקה ,אז זה הסיפוק?
    2.הייתי רוצה לספר לה על כל השנים והפעמים שהיא אמרה שהיא רוצה למות,אבל מצד שני אני מפחדת שהיא תיקח את זה כאיום,זה ממש לא!אני מכירה אותה!אבל שמעתי שאיום יכול להוביל מטפל להתלונן בב.הנפש..איך להמשיך להיות גלויה איתה ולהוציא את זה מבלי לחשוש?האם מותר לה בכלל אם זאת לא מטופלת שלה?ואיך אדע שהיא לא תסיק מסקנות מוטעות?
    תודה......

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך הורים מזיקים לנפש הילדים.... - תגובה

רוני פרישוף
    02/03/2011

שלום אדווה,

את נמצאת במצב של "לא לבלוע ולא להקיא".. הכאב תקוע לך בגרון, את חוששת להפנים את דמותה של אמא על כל התכונות הבעייתיות שלה, אך גם לא מסוגלת להתרחק, להתנתק, להיפרד פיזית ופסיכולוגית. למרות רצונך העז, משהו חזק קושר אותך לשם.

מותר מאד לחוש רגשות כואבים ולשתף בהם אחרים. כולנו חשים עצב, פגיעה, קינאה, אובדן. לא כל ביטוי ושיתוף של חווייה שלילית הוא בגדר "התלוננות". טוב שיש לך את הטיפול לבכות את מר ליבך.

יחד עם זאת, את שואלת האם יש "רווח" בעמדה קורבנית, מתלוננת. ובכן, יש רווח גדול בעמדה זו. למשל: תחושה נשגבת של "קדוש מעונה", קבלת תשומת לב ורחמים, תחושת צדק, הצדקה לעמדה פאסיבית ולחוסר לקיחת אחריות, תקווה לקבלת עזרה והצלה... חשבי מה הרווחים שלך ועבדי עליהם בטיפול.

המטפלת אינה אמורה לדווח הלאה, אם תשתפי אותה שאמא מאיימת בהתאבדות. אפילו אם מטופל עצמו מאיים בכך, הדיווח אינו אוטומטי, לא כל שכן קרוב משפחה שלו. אולי היא תעודד אותך לפנות ולבקש עזרה עבורה, אך אינני מאמינה כי היא תדווח בעצמה. (בהנחה שהמטפלת שלך היא אשת מקצוע מוסמכת).

נסי למצוא לך גרעין יותר טוב לזהות האישית, מעבר להזדהות שלך עם אמא. חפשי לך כיוון מקצועי, תחביבים, מקורות למשמעות ועניין בחיים, קשרי קשרים חברתיים. בסיי את זהותך על עשייה ומשמעות וכך יקל עלייך לוותר על התלונות.

בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוני..

ע
    02/03/2011

תודה רבה רוני על תשובתך..
    הבנתי את ההסברים ואקח אותם לטיפול.
    תודה גם על העצה בשורה האחרונה!אני יודעת שזה מה שמתבקש לעשות אך לא תמיד זה מתבצע ,אולי זהו שימור ההזדהות??זאת הבעיה,אני אנסה לעבוד על זה ללא הרף מקווה שיישא תוצאות!
    תודה רבה ,את מקצועית,ברורה ומחבקת בתשובותייך:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו