מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תחושות אשמה וחרטה כבדותמתעניין05/03/2011
שלום רב,
אני סטודנט שנה שלישית באוניברסיטה כלשהי בארץ. לפני שהתחלתי את הלימודים התקבלתי לאונ' אחרת, והחלטתי שלא ללכת ללמוד שם. חודשיים לפני שהתחילה שנת הלימודים, אחרי שכבר ביטלתי את ההרשמה במוסד השני מצד אחד ושכרתי דירה בעיר באוניברסיטה שבה אני לומד, תקפה אותי תחושת חרטה קשה ביותר.
למרות שהייתה הרשמה מאוחרת במוסד השני, וסיכויי הקבלה היו לא גבוהים במיוחד, החלטתי שלא לנסות להתקבל לאוניברסיטה האחרת. היו לכך שתי סיבות:
1. פחד ממצב של חוסר ודאות. מגישים בקשה, שהיא על בסיס מקום פנוי וצריך להמתין שמישהו יבטל את המקום שלו ברגע האחרון.
2. העובדה ששכרתי דירה כבר לשנה שלמה, והיה לי חשש שמא לא אצליח למצוא דייר שימצא חן בעיניי השותפים שלי, כך שאני אצטרך לשלם במשך שנה שלמה על דירה שלא אגור בה.
3. אמרתי לעצמי שלא תהייה לי שום בעיה לעבור אחרי סמסטר. אוכל להגיש בקשה לסמסטר החדש, להתקבל ללא בעיה מספיק זמן מראש, להספיק להסדיר את נושא המגורים מראש וכו'...
בסופו של דבר נשארתי עם הבחירה הגרועה שלי. מכל מיני סיבות שאני לא אפרט פה לא הצלחתי לעבור בתום הסמסטר. כעבור שנה, האונ' שאליה רציתי לעבור לא הסכימה להכיר ברוב הקורסים שעשיתי, וכך החלטתי שלא לבזבז זמן ולהישאר איפה שאני נמצא. מסמסטר-לסמסטר התחושה שלי הופכת רעה יותר ויותר. אני מרגיש שאני לא מצליח למצות את עצמי איפה שאני נמצא, והתחושה שלי היא קשה ביותר. לאחרונה, לצערי, ההישגים הלימודיים שלי החלו להדרדר.
אני שב ומלקה את עצמי בשאלה: "איך זה ייתכן שכבר חודשיים לפני שהתחילה שנה א' ידעתי שעשיתי בחירה לא נכונה וישבתי בחיבוק ידיים?". אני לא סולח לעצמי על הויתור העצמי הזה. פשוט ככה. הנקודה היא שאני לא מפסיק לעסוק בשאלה המייסרת הזאת. הכעס שלי על עצמי הוא פשוט בלתי נתפס, והוא ממש פוגע בתפקוד היומיומי שלי. לא משנה מה, אני לא מצליח להרגיע את עצמי...
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושות אשמה וחרטה כבדות - תגובה
שחף ביתן07/03/2011שלום לך,
אתה מתאר כי אתה עסוק באופן אובסיסיבי בשאלת החרטה ותחושה שאתה החלטת לא נכון. ברור כי עיסוק כזה המעלה כעס רב המופנה פנימה הוא קשה ביותר, מדכא ומכלה את רוב האנרגיות והכוחות שלך. כך שהתפקוד נפגע והלימודים שלך בסכנה.
נראה כי אתה משקיע הרבה מאוד אנרגיה במחשבה על 'מה יכול להיות אם?' במקום במציאות עצמה. אינני בטוח שהפתרון לבעיותיך אכן היה מעבר לאוניברסיטה אחרת. בסה"כ בארץ יש דמיון רב בין התארים, וגם אם לא, לא ברור מדוע אתה כה בטוח שהמקום שבו אתה נמצא הוא פחות טוב. האם זה קשור לכך שזה מה שבחרת בסופו של דבר? האם לא היית מרגיש דומה גם אם היית בוחר הפוך? ואז מתחרט על כך שבחרת הפוך?
יש מקום לחשוב מדוע אתה עסוק באופן אובסיסיבי עם החלטה שלקחת לפני שלוש שנים, ומלקה את עצמך עליה כך? מה זה משרת עבורך? אולי נכון היה להסיט את המוקד לעבר הקושי שלך בלימודים? מה קשה לך? אולי אתה מרגיש שאתה במקצוע הלא-נכון? אולי קשה לך ללמוד? אולי אתה מרגיש שהיית רוצה לעשות משהו אחר?
על כל פנים נראה כי תחושת ההחמצה שלך יותר חשובה לחוויה שלך, ממה שבחרת בסופו של דבר. יש חשיבות רבה לכך שתוכל לנסות להבין מה אתה בעצם מנסה לור לעצמך דרך העיסוק הבלתי פוסק והלא מרפה הזה? יכול מאוד להיות שיהיה קשה לברר לבד את הדברים האלו, ורצוי שתפנה לאיש מקצוע. אין זה מקרי שתחושת החרטה מתגברת דווקא לקראת סיום התואר. לעיתים קל יותר לעסוק באופן חוזר בהחלטה שנראית גורלית בעבר, מאשר להתמוד עם הקשיים הגדולים מאוד להגשים את עצמנו במציאות.על מנת לא לפתוח שרשרת של חרטות שילוו אותך בעתיד, רצוי לפנות לאיש מקצוע שיעזור להבין את הקושי להיות שלם עם החלטותיך, ללכת איתן עד הסוף, ולהפיק מהן את המירב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)