שלום- משהו מוזר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שלום- משהו מוזר
    אני
    07/03/2011

איפשהוא בתיכון, התחלתי לאבד את הביטחון העצמי שלי. על הזמן, בומשך השירות בניתי אותו לאט לאט. עד עכשיו אין לי אותו לחלוטין אבל אני מרגישה התקדמות בהרבה מובנים. לאחרונה צצה לי בעיה מוזרה. אני מדברת בביטחון מלא, ובענייניות כשאני לא מסתכלת לאנשים בעיניים. כאילו, אני רוצה לדבר בביטחון אבל העיניים שלי בוגדות בי והמבט נהייה מבט של חסרת ביטחון כשאני למעשה ממש לא. מצטערת על הבלבולי מוח. אבל זה מה שאני מרגישה. ואין לי מושג איך להתמודד עם זה. פשוט אין לי. זה צץ לי ממש לאחרונה. ואני מרגישה מתוסכלת עצבנית. בנות שהייתי מדברצ איתן , חברות בני משפחה פשוט נהייתי "חסרת ביטחון, כאילו.... לא מסוגלת להסתכל להם בעיניים וזה מתסכל אני פשוט לא מבינה. והקטע שלפעמים זה חולף. ולפעמים זה לא. כאילו זה עובד עליי פסיכולוגי אני לא יודעת מה לעשות.!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום- משהו מוזר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום- משהו מוזר - תגובה

רוני פרישוף
    08/03/2011

שלום לך,

העיניים מכונות "חלון הנפש". דרך קשר העין אנחנו מביעים את עצמנו ואת תחושותינו הרבה יותר מאשר במילים ובהתנהגות, וכך אנו גם קולטים את האחר.

כנראה למדת במשך השנים לחזק את עצמך התנהגותית, וזה מצויין. למדת להרגיש בטוחה בעצמך, בדעותייך ובערכך, ולהשתלב טוב יותר במסגרות שונות. עמוק בפנים עדיין נשארה רגישות גדולה, וקשר העין נותן לך הרגשה שאת חשופה ופגיעה.

את יכולה להמשיך להתאמן ולחזק את עצמך ברמה התנהגותית. למשל, דרך שיחה עם עצמך מול מראה, או נסיון לשמור על קשר עין רציף עם האנשים שאיתם את חשה מוגנת ובטוחה. גם נסיון להסיח את הדעת מהעניין יקל על ההיבט הכפייתי של המצב.

לדעתי, חבל לאבד מגע עם הפן הרגיש והפגיע של אישיותך. אני בטוחה שיש בו אוצר! אם תבחרי לפנות לטיפול נפשי, תוכלי לעבור מסע מיטיב, שיחזק את בטחונך העצמי, ויטפח גם את הנפש והרגישה והעדינה שלך, הניבטת בעיניים.

כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רוני עוד משהו

אני
    09/03/2011

אני מרגישה יותר בנוח למשל כשאני עם משקפי שמש. ככה אני לא חשופה ואני מדברת בביטחון מלא. וככה כשאני מדברת עם מישהו כאילו העיניים שלי מחליטות לבד מה הן עושות ובמקום להתעמק באדם אני מתעמקת בזה שאני לא יכולה להביט וזה חושף את החוסר ביטחון שלי. זה נוראי.אני נורא סובלת מזה. בעבודה בעיקר כשמדברים עם אנשים ומנהלים שיחות. כאילו החלק בעיניים ובמצח איכשהוא מחליט את שלו.
    בנוסף לכל - יושב לי באש הפן החברתי. אני נורא מצחיקה ומבדרת מטבעי אבל בתור בנאדם וחברה כאילו אני מרגישה שאני לא מעניינת. ומסתכליים עליי בזלזול. שאני לא כמו כולם. "מקובל" נניח. מושג תיכוני. וכאילו אני נבלעת... זה נורא מתסכל אותי ומערער את המקום שלי וכמה שאני אלחם זה לא יעזור.מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רוני עוד משהו - תגובה

רוני פרישוף
    11/03/2011

שלום לך,

הסבל שלך נשמע גדול ועל גבול הכפייתי. אני ממליצה לך מאד על טיפול פסיכולוגי כדי להתעמק בהבנת מצוקתך ולהגיע לפתרון בר קיימא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יכולה ללכת לטיפול לא יכולה

אני
    12/03/2011

יצחקו עליי בבית יחשבו שאני מטומטמת כי לכאורה הכל סבבה אבל לא הכל סבבה...
    לא יכולה חייבת לעשות זאת מאחורי הגב וגם זה אני לא יכולה תסכול....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו