דיכאון?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• דיכאון?
    יעלה
    08/03/2011

היי,
    אני בת 30 , נשואה עם ילד בן שנתיים. בפן הזה אני באמת מאושרת , אוהבת והכל בסדר יחסית. אך בפן של המיצוי העצמי והעבודה אני אומללה וזה מכניס אותי לדיכאון נוראי. אני מרגישה רע, שאני לא ממצה עצמי כאדם, רק כאם ואישה. זה מכניס אותי לדכדוכים קשים מאד ולשאלות נוקבות ויומימייות, חרטות על מה שלמדתי ומה שעשיתי עם עצמי עד גיל 30. האם זהו משבר או שזה יעבור? איך אפשר לקבל הנחיות לחיים טובים ,אמיתיים וממשיים יותר?הייתי בעבר בטיפול פסיכולוגי פעמיים והיה גרוע, לא אהבתי שהפסיכולוגית רק הקשיבה ולא אמרה כלום בעצם. הרגשתי מאד לא נוח ואני מוצאת עצמי חושבת כל הזמן על אנשים קרובים לי שמתו ואינם. אני בוכה המון, עייפה תמיד ועצובה ועצבנית, רבה עם כל העולם, אין לי חברים ואין לי יכולות ליצור חברויות כי אני ביישנית מאד. אני מתה לחברות!!! מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיכאון? - תגובה

רוני פרישוף
    08/03/2011

הי יעלה,

טוב שהתחלת את דברייך בדברים הטובים שבנית והשגת, ואיתם טוב לך. זוגיות, הורות ומשפחה אינם דברים מובנים מאליהם, והיכולת להגשימם ולהנות מהם מעידים על הרבה כוחות שלך.

מאידך, בהיבט של מימוש עצמי מקצועי וחברתי את מרגישה בפיגור וחוסר סיפוק. נשמע שאת חסרת בטחון ומלאה עכבות, הגורמים לך לשקוע ומעכבים את התפתחותך. יתכן כי אבל לא מעובד על יקרים לך שנפטרו מוסיף גם הוא לדכאון.

צר לי שלא חווית חוויית טיפול טובה. לא תמיד יש התאמה בין המטפל למטופל, ולפעמים הטיפול פשוט לא מוצלח. אני מאד ממליצה לשוב לנסות טיפול נפשי. טיפול דינמי נראה מתאים לך ביותר, אך יש אפשרויות טיפוליות אחרות, פעילות יותר, כמו טיפול קוגנטיבי התנהגותי, או טיפול קבוצתי.

גם טיפול תרופתי נוגד דכאון יכול מאד לעזור לך, הטיפול אינו ממכר ותופעות הלואי שוליות יחסית.

כל טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

יעלה
    09/03/2011

האם זה לא נוקשה מדי לקחת תרופות נגד דיכאון? זה נראה לי מפחיד. העניין הוא שגם אני מרגישה עליות וירידות, אני יכולה להיות בדיכאון נוראי ומזעזע ודרה אחריו קורה משהו טוב ואני בהיי מטורף. האם זה באמת משהו נפשי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה - תגובה

רוני פרישוף
    11/03/2011

שוב שלום,

לצערי, לא אוכל להמשיך לאבחן את מצבך דרך הרשת.

אינני יודעת אם את זקוקה לטיפול תרופתי, ומאיזה סוג. הדברים נאמרו כדי לפרוש בפנייך את מגוון אפשרויות הטיפול. ככלל, אנשים רבים נעזרים היום בטיפול נוגד דכאון. למעשה, זו אחת התרופות הנמכרות ביותר בארץ ובעולם.

כדי להמשיך בתהליך איבחוני וטיפולי, יש להיפגש עם איש מקצוע מוסמך.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מוכנה להכיר אותך.

ARUIFVI
    18/03/2011

אני גם מחפשת חברות . היכן את גרה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו