מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שינוי התנהגות - תינוקות בת שנתייםאסנת13/03/2011
הי,
מקווה שהגעתי לפורום נכון..יש לי ילדה בת שנתיים וילדה בת 10 חוד' , לאחרונה אני מבחינה בשינוי התנהגותי אצל בתי "הגדולה" ששמה גאיה. הקנאה במאי הולכת וגוברת ומתלווה אף ב"החטפות" די רציניות ( ברור לי שהעניין טבעי ולגיטמי ) כעת גם אני נכנסתי לתמונה ניסיתי בכל הדרכים האפשריות להסביר לה שלא מרביצים, ושזה לא נעים לא לי ולא למאי , ושאף אחד לא אוהב שמרביצים לו , אח"כ הדפתי אותה מעלי בעדינות כמובן וביקשתי מספיק ודי..עד שבפעם העשירית זה לא עזר ואז התחלתי להכניס את המושג עונש שאני אישית לא אוהבת ולא מאמינה בכך..ביקשתי שלא תצא מהחדר היא בכתה חזרתי לאחר כמה דק' הסברתי לה שוב אמרה שלא תרביץ אבל כמובן זה חזר על עצמו. הגננת בגן אמרה שיש עוד כמה ילדים ושזה הגיל וכ"ו..אבל מאחר וגאיה ילדה שעד כה לא ידעה מה זה ובאמת היתה ילדה מאד עדינה, מקשיבה , באמת מקסימה..קצת מדאיג אותי הנושא שלא יתפתח לעניין רציני..מאחר וישנה בנוסף הקנאה באחותה..ניסיתי גם לומר לה שאני לא חברה שלה ולהתעלם ממנה וללכת לכיוונים אחרים בבית התחנפה אלי ושוב חזרה על כך יום למחרת וכ"ו..כיצד עלי לנהוג? איך למנוע התנהגות זאת כדי שלא תחזור על כך בעתיד ובכלל?
אודה לתשובתכם בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי התנהגות - תינוקות בת שנתיים - תגובה
רוני פרישוף13/03/2011שלום אסנת,
את מצטיירת ממכתבך כאמא רגישה וקשובה, שמגלה המון אמפתיה, ומנסה להבין מאיזה מקום דברים באים. כמו כן הימנעותך מתגובות תוקפניות כלפי הילדה, ומאמצך הרב להכיל אותה ולשים לה גבולות נינוחים ומיטיבים, מעוררת הערכה!
צודקת הגננת שההתנהגות התוקפנית, המהולה בקינאה כלפי האחות הקטנה, היא נורמטיבית ואופיינית לגיל. מתוך דברייך עולה שאת בעיקר מנסה שיטות שונות להפחית את הזעם והתוקפנות של הילדה. לא ברור האם את מציעה לה דרכים אלטרנטיביות לתעל את היצרים הללו, שהרי הזעם והקינאה לא נעלמים בעזרת שינוי התנהגותי, ולכן אלטרנטיבה היא נחוצה ויעילה. למשל, אפשר לשקף ולהצדיק את הרגש (כעס, תסכול, קינאה, אכזבה וכיוב'), ולעזור לבטא אותו בעזרת מילים (גם בצעקה או ברקיעה) או להוציא אותו בעזרת אובייקטים דוממים, כמו להכות כרית, לצייר בעוז, ובכלל לשחרר את האנרגיה העזה במשחק גופני כלשהו.
את משבחת תכונות נעימות ו"נשיות" כמו עדינות והקשבה, אך לא ברור האם את נותנת מקום לגיטימי גם לתכונות אחרות, שאולי נתפסות כיותר "גבריות" כמו כעס ותוקפנות. כאן שווה לך לעשות חשבון נפש עם עצמך, מה מקום הכעס, הקינאה והתוקפנות בחיים האישיים שלך, אולי למדת להדחיק רגשות אלו וכעת קשה לך לחזות בהם דרך ביתך..
לבסוף, ילדים זקוקים לתשומת לב שוטפת מההורים, ובמיוחד כשנולד להם אח קטן, והם חרדים למקומם במשפחה. יתכן כי מאמצי ההרגעה שלך נחווים כתשומת לב, ואז ההתנהגות הלא רוצוייה גוברת כדי להשיג את התגובות. יתכן כי דוקא התעלמות או תגובה לקונית תעזור, לצד מתן שפע של תשומת לב במצבים אחרים.
עוד עצות תוכלי לקבל בפורום ילדים, כן תוכלי לפנות לטיפול דיאדי (טיפול משותף לאם ולילד), שזו חוויה מקסימה ומעשירה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)