משבר גיל העמידה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• משבר גיל העמידה
    מתי
    16/03/2011

מנהלי הפורום שלום רב!
    אני בת 53. אם לחמישה ילדים ועוד מעט סבתא. חיי משפחה ונישואין, ברוך השם, טובים. לאחרונה אני חווה דיכאון מתון. הילדים עזבו כבר את הקן. יחד עם זאת העבודה שפעם מלאה אותי (אני מדריכת כושר) משך שנים, כבר "לא עושה לי" את זה יותר. אני חושבת שמלבד העובדה שמיציתי את עצמי בעבודה זו יש גם את עייפות החומר. אני בכווון של לעזוב את התחום לגמרי. חייבת לציין שיש לי חיים מלאים. אני לומדת תמיד משהו, כאמור עובדת, משפחה וכו' ועם זאת חווה פתאום ריקנות ועצב גדול על חיי הנעורים שהלכו לבלי שוב. למרות שאני נראית לא רע לגילי אני מרגישה סחבה. יודעת שכל דבר בחיים זה יחסי שיש נשים שנראות רע ממני וגם שביחס לתקופה אחרת בחיים המציאות היום היא שונה. אלא שההבנה הזו לא עושה אותי יותר שלווה ומקבלת. אני חושבת שגם חלק גדול מההרגשה שלי הוא אובדן האמונה. שנים של אמונה בבורא עולם (מתוכן בחלקן שמרתי גם מצוות) הסתיימו במפח נפש מתוך איזו ראייה מפוקחת של המציאות. קשה נורא לחיות ללא אמונה. קשה נורא לראות את השנים היפות חולפות לבלי שוב וקשה לי להתנחם בזוטות כמו תיאטרון, קולנוע, טיולים ועוד. נראה לי שהכי קשה לי זה להסביר איך אני מרגישה ומה כל כך לא בסדר בעולמי כשהכל לכאורה כל כך בסדר.
    מקווה שעם הידע המקצועי שלכם תבינו למה אני מתכוונת ותכוונו אותי כך שהדכאון המתון הזה לא ילך ויתגבר.

המון תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משבר גיל העמידה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משבר גיל העמידה - תגובה

שחף ביתן
    18/03/2011

שלום שרה,

את מתארת מחד חיים מלאים, ומאידך איזושהי תחושה של ריקון. הילדים שעזבו את הבית, העבודה שהפכה למשעממת, אובדן הנעורים. אני חושב שאת מדברת על משהו שהלך לאיבוד, ומה יכול למלא את מקומו? נראה כי עד כה לא היה צריך לשאול מה לעשות? כיוון שהיו חובות החיים שמילאו את הזמן - ילדים, בית, עבודה וכן הלאה.
    את בגיל שפתאום יש יותר זמן פנוי, וכמה שתמיד מחכים שיהיה זמן פנוי, לעיתים כשהוא מגיע, עולה תחושה של ריק ולא של חופש. כל גיל מביא את הקשיים שלו איתו, ואת התמודדות שלו. נראה שכרגע השאלה המרכזית בחייך היא איך להפוך את הזמן שלך למשמעותי מחדש, כשמה שמילא את הזמן עד כה כבר לא רלוונטי. זה כמובן מציע לך חופש של אפשרויות ומשמעויות. חשוב לזכור שיש כאן פתח לחיים שלמים עבור עצמך.
    מחד את יכולה להנות מכל העולמות - יש לך גם את כל ההישגים שהישגת עד היום בתחום המשפחתי, קריירה וכן הלאה, שאת יכולה להמשיך להנות מהם בדרך חדשה, וגם זמן לעצמך, להשקיע בעצמך, לחזור לעיסוקים ישנים שאולי היית צריכה לוותר עליהם, לפתח ולהתפתח לכיוונים חדשים שלא היה מעולם זמן לחקור ולבדוק.
    נראה כי הזמן שהתפנה הופך כרגע לריק שמעלה חרדה ודיכאון, ולא נחווה כחופש ואפשרויות חדשות ומשמעויות חדשות שנפתחות עבור עצמך ועבור חייך. חשוב שתוכלי לבדוק מה הופך בתוכך את הפנאי לריק, ואיך אפשר להנות ממנו?
    אם אינך מרגישה שאת יכולה לעבור את התהליך הזה לבד, כדאי לפנות לטיפול נפשי, שיעזור לך להתמודד עם החרדות מפני הריק, ויצוק תוכן חדש ומשמעויות חדשות ונוספות לתוך חייך.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו