איך אתנתק מחברי השתלטן ?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• איך אתנתק מחברי השתלטן ?
    בחור
    16/03/2011

שלום , אני בחור בן 27 , נשוי , יש לי חבר שהוא בן דודה שלי , אני והוא חברים מאז שהיינו קטנים , הבעיה שחברי שתלטן , הוא עבר כל מני בעיות וסיבויים בחיים ואני תמיד הייתי לצידו , גם עזרתי לו מבחינה כספית .
    רק שהבעיה שחברי מתרגז במהירות , נגיד שאני סתם מתקשר לשאול איך הוא מרגיש ובלי כוונה אני אומר משהו שאולי יראה לאחרים דבר רגיל הוא יפרש אותו שזה בגיעה בו ,
    ולמרות שאני מנסה להיות נחמד אילו אבל אני לא מסוגל להמשיך כך , הוא פשוט רוצה שאני אתנהג איך שהוא רוצה , ונגיד שיבקש ממני שניפגש היום ואני לא יכול , הוא מיד מתעצבן ומתחיל לדבר ברוגז ואולי ינתק את הקשר איתי לכמה ימים .
    הוא מרגיש שאני מכבד אותו ולא מסוגל להתנתק ממנו , אז הוא מנצל את זה וממשיך להתנהג כאילו רק הוא חיי בעולם הזה , איך אני יכול להתנתק ממנו ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך אתנתק מחברי השתלטן ?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך אתנתק מחברי השתלטן ? - תגובה

רוני פרישוף
    18/03/2011

שלום לך,

האמת שלא ממש הבנתי מדוע אתה שומר על קשר כה הדוק עם חברך, שכן אתה מתאר שספגת ממנו רק בעיות, סיבוכים, חובות כלכליים, מניפולציות, כעסים ואיומים סמויים. אתה בשלבי הקמת משפחה, וזה זמן טוב לחשבון נפש מה ילך איתך הלאה, ומה כדאי להשאיר מאחור.

האם הקירבה המשפחתית מחייבת אותך לקשר? או שאולי ליד הדברים הקשים שתארת, יש גם היבטים חיוביים בחבר ובקשר שלכם?

כך או כך, נראה שקצת קשה לך לשים גבולות, לספוג כעסים ואפילו לאמר, די! עד כאן!

כדאי לך לשאול את עצמך מדוע הקושי. האם פיתחת תלות בחבר? האם יש לך קושי להיות אסרטיבי? האם יש לך צורך למצוא חן ולרצות? האם אתה חושש מבדידות?

עלייך להבין מאיפה בא הקושי, לחזק את נקודות החולשה, ולהציג את דברייך לחבר בישירות ובתקיפות ממש כפי שכתבת פה. אפשר בשיחה, ואפשר גם בכתב. רצוי להתמקד בעצמך, ברגשות שלך, ברצונות שלך ובצער שלך, ופחות בביטויי ביקורת והאשמה שאיתם הוא לא מסוגל להתמודד.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו