מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תלונה על פסיכולוגחסוי19/03/2011
שלום רב
שלום רב,
ברצוני להגיש תלונה על פסיכולוג מסויים (ידוע יחסית) על התעללות רגשית, נסיון לכפות טיפול לא היה רצוני בכך (אשר הבעתי מפורשות), שאילת שאלות מינייות אינטימיות ללא שום הצדקה אשר גרמו לי להרגיש מאד לא בנוח, הפרת סודיות מטפל-מטופל- דהיינו חשיפת פרטים אישיים ורגישים שנאמרו במהלך פגישתנו לגורם שלישי ללא בקשת רשותי, התעקשות על קבלת תשלום במזומן, אי מתן קבלה.
אני מתוגררת בחו"ל ואין ביכולתי לשלוח מכתב מודפס או להתקשר דרך הטלפון
שלחתי אימייל למשרד הבריאות אך בהכרותי איך ענינים מתנהלים לרוב בישראל אני בספק אם יגיע לאדם הנכון ואם אקבל יחס רציני
אם ידועה לכם כתובת למשלוח מכתבים אודה לקבלה
כמו כן אני שוקלת להגיש תביעה
אך היות שיאני מתגוררת בישראל אני תוהה כיצד תטופל תביעה זו
הנ"ל גרם לי נזק שאיני יכולה לתאר
הגעתי אליו בבקשה מפורשת שיחה ובקשה למכתב שנזקקתי לו למען הפסקת לימודים של חצי שנה באוניברסיטה בה למדתי בחו"ל (נדרשתי לחו"ד מקצועית)
הנ"ל החליט שעלי להשאר אצלו בטיפול וכשסרבתי השפיל אותי וקרא לי בשמותת, כמו כן במהלך הטיפול שאל שאלות מיניות ללא צורך וכשהרגשתי לא בנוח לענות הואשמתי בסגירות ועכבות, הואשמתי גם בין השאר שאני מרגישהש נאי אישה קטנה של אבי שאני רוצה בחיי (באותו זמן הקשר ביני לבין אבי היה יחסית רופף, הוא דמות מפורסמת יחסית ומצליחה בישראל)
הואשמתי בהתפרקות נישואי (עובדה שכאבה לי מאד), בחוסר יכולת לאהוב ועוד שלל תלונות והאשמות מצד הפסיכולוג שהיה נחוש בדעתו שעלי לנטוש הכל לחזור להתגורר בישראל ולהיות מטופלת אצלו
קשה לתאר את הנזק הנפשי שנגרם לי
אני עצמי נוירופסיכולוגית ונמנעת מטיפולים היות שאני יודעת שהם אינם מתאימים לכולם
הארוע שינה את חיי לרעה בכל כך הרבה רמות שיאני יכולה אפילו להתחיל לתאר
אני מתגוררת בארה"ב- צורת ההתיחסות של פסיכולגים למטופלים שונה כאן כמזרח ממערב, מהמצב בישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלונה על פסיכולוג - תגובה
רוני פרישוף22/03/2011שלום לך,
רשיונם של פסיכולוגים קליניים ניתן על ידי משרד הבריאות, והוא האחראי על פיקוחם. תלונה, אם כן, יש להגיש לגוף המבקר על מקצועות מומחים במשרד הבריאות ולמועצת הפסיכולוגים במשרד הבריאות. אם המטפל חבר בהסתדרות הפסיכולוגים הישראלית ניתן להתלונן גם שם.
אני מאמינה כי גופים אלו יטפלו ברצינות בפנייתך, ולו בגלל שאם יתעלמו ממנה, תוכלי לתבוע אותם על רשלנות בפיקוח. בכל זאת ולמרות הכל אנחנו מדינת חוק מסודרת.
ככל הידוע לי, לא ניתו להגיש תלונה אנונימית, וגם קשה להימנע מפנייה פורמלית כתובה וחתומה. אם קשים לך ההיבטים הפורמליים של הגשת התלונה, החל בהתמצאות במערכות וכלה בסידורים הנדרשים ובביטוי עצמך, תוכלי להעזר בעו"ד.
אני מרגישה את הצורך שלך לחלוק ברבים את זהותו של האיש ואת הכאב שגרם לך, ואולי גם להזהיר אחרים, אך אני ממליצה לך להיזהר מצעד כזה פן תואשמי בהוצאת דיבה, וכאבך יוכפל.
תרגישי טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיזהרו מלפנות לפסיכולוגית זו!!!
רוית09/04/2012שלום לכולם,
אני רוצה להזהיר אותכם מ... פסיכולוגית פשוט מסוכנת שגרמה לבני נזק בלתי הפיך!!! מאז שבני טופל אצלה חלה הדרדרות במצבו הנפשי מה שלא מנע מ... להמשיך ולקבוע כ-3 פגישות בשבוע ותמיד התשובה היתה "תסמכי עלי אני יודעת מה אני עושה תני בי אמון".
אחרי 4 חודשי טיפול בהם המצב של בני הלך והדרדר הפסקתי את הטיפולים. כל מה שעניין את גב'... זה הכסף שגבתה ממני שהגיע לעשרות אלפי שקלים. 3 פעמים בשבוע כאשר העלות היא 500 ש"ח לפגישה של 45 דק' ותעשו את החשבות לבד.
את גודל הנזק ושיטת הטיפול שלה הבנתי רק לאחר שבני הגיע לפסיכיאטר שקבע חד משמעית כי הטיפול של הפסיכולוגית היה טיפול שנוגד את כל חוקי הפסיכולוגיה.
אני מקווה שכמה שיותר אנשים יראו את ההודעה הזאת וימנעו מללכת לטיפול אצלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיזהרו מלפנות לפסיכולוגית זו!!! - תגובה
דניאל זק10/04/2012שלום רוית.
מתוך דברייך עולה הכאב והתסכול העצום שאת חשה. מבחינתך, נעשה לך עוול משווע ואת רוצה לנקום, לגרום לנזק ממשי ומיידי לאדם שלדעתך אחראי למצבו המדורדר של בנך.
אני מבקש ממך לקרוא בעיון את תגובתה של רוני פרישוף בשרשור זה, שעונה באופן מפורט לפונה אחרת בנושא דומה. במיוחד כדאי לחשוב על הסכנה שעליה רוני מצביעה בחשיפת שמו של המטפל על ידי המטופלת שמרגישה שאותו מטפל גרם לה עוול.
מציע לך לחשוב שנית האם אינך מעדיפה לקדם הליך מסודר, חוקי, של הגשת תלונה למוסדות המתאימים. במצב העניינים הנוכחי, זכות התגובה של המטפלת והאפשרות להציג את מהלך העניינים מנקודת המבט שלה - במסגרת של הליך תקין ולא במסגרת של משפט שדה - נמנעות ממנה באופן שנראה לי שאינו הוגן.
ייתכן שתחושותייך מוצדקות לחלוטין, אבל זו אינה הדרך הראויה להתמודד איתן, לדעתי. אצטרך להתייעץ עם עמיתיי האם ניתן להשאיר את שמה של המטפלת חשוף, אבל לפני כן הייתי שמח אם תוכלי לשקול שוב את גילוי שמה, ולקבל ממך את ההסכמה להסיר אותו ולהשאיר את הדברים שכתבת בלעדיו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיזהרו מלפנות לפסיכולוגית זו!!! - תגובה - תגובה
דניאל זק10/04/2012שלום שוב.
בהיעדר תגובה מצדך, אין לי ברירה אלא למחוק את שמה של המטפלת מתוך דברייך. כפי שאיננו נוהגים לאפשר מתן המלצות אישיות על מטפלים, כך לא נוכל לתת במה להשמעת טענות ותלונות אישיות על מטפלים. מציע לך לחשוב על מתכונת שונה ועל מסגרת מתאימה יותר, שבהן תוכלי להשמיע את תלונותייך.
מקווה מאד שמצבו של בנך השתפר, או שישתפר במהרה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)



.jpg)
.jpg)

