לופ...

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לופ...
    ניצן
    20/03/2011

כותבת ובוכה...
    אני בכלל לא יודעת אם שייכת לנושא הפורום או לא. בת 24, המשקל התחיל להעסיק אותי באובססיביות לפני כשלוש שנים. מאז ומתמיד הייתי מלאה מעט, תמיד אהבתי ספורט ויחד עם זאת גם מתוק. מאד. בשנה האחרונה ירדתי 16 ק"ג (עליתי הכל שוב) אחרי שעברתי טיפול גמילה מגלוטן וסוכר. אין לי שליטה על מה שאני אוכלת. אני יודעת שזה לא טוב, אני יודעת שזה לא בריא לי, שזה לא הגיוני הכמויות האלה!!! ובכ"ז, לא מצליחה לעצור את עצמי. אני עצובה ומדוכאת, יושבת בבית במקום ללכת לשיעור אירובי (שכ"כ אוהבת), שונאת את עצמי, לא מסוגלת להסתכל על עצמי במראה... עצבנית כל הזמן ולא מצליחה לשבור את המעגל הנוראי הזה. אני ממוטטת, הולכת לישון בוכה כל ערב, אין לי אנרגיות לזה וה"פתרון" הוא לסתום הכל. אני מתביישת בעצמי, אחרי תק' שבה רזיתי, לא מבינה למה הצורך הנוראי הזה לפגוע בעצמי......
    אני חשה שצריכה טיפול, אבל אני לא יודעת לאן לפנות והאם בכלל הבעיה היא הפרעת אכילה? אינני מקיאה/משתמשת בשום כדורים ... ובכ"ז - בלופ וצוללת למטה.....

:(

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לופ...

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לופ... - תגובה

שחף ביתן
    23/03/2011

שלום ניצן,

ברור כי את מאוד כואבת את הנושא של המשקל וכי הוא תופס מקום גדול ומשמעותי בחייך. לצד העניין הפיזיולוגי, שיש לתת לו את הדעת, נראה שבנוסף את 'מדברת' דרך המשקל והאוכל דברים שלא מקבלים מקום בצורה אחרת. במובן הזה זו הפרעת אכילה, שכן נושא האוכל הוא שמפריע לך, וזהו גם המדיום שדרכו את מבטאת את המצוקה שלך.
    עצם זה שיכולת להיות במסגרת במשך תקופה מראה כי יש לך כוחות ויכולת להתמודד עם הבעיה. אך חשוב לקבל עזרה מקצועית שבה תוכלי להתמודד עם הקשיים לשמור על המסגרת. נראה כי את סובלת סבל כפול - מחד המאבק עם המשקל והאכילה העודפת שאת מרגישה, ומאידך מה שאכילה זו מבטאת, מסמנת, בתוך החיים שלך כאזורים כואבים, שאי אפשר לדבר אותם. אז עולה האפשרות שאולי את מתנהגת אותם דרך האוכל.

פרט לכך, חשוב לנסות להבין גם את הקושי שלך לקבל את עצמך כפי שאת, ואת הרצון לשנות משהו בעצמך. האם השינוי הוא דווקא או רק, או בעיקר, במשקל? החברה שלנו אמנם לוחצת מאוד על הורדת משקל ורזון, אבל זה לא אומר שאנחנו חייבים לחיות לגמרי על פי תכתיבי החברה. בטיפול תוכלי לשמוע גם את הקולות שבתוכך שמתנגדים לתכתיבים אלו. אני מציע לך לפנות לעזרה מקצועית או באופן פרטי או דרך קופ"ח או מרפאה לבריאות הנפש באזורך, לפי מה שמתאים לך. את יכולה לבקש מטפל/ת שעוסק/ת (גם) בהפרעות אכילה.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו