מישהו יכול לתת איזו עצה טובה לחיים?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מישהו יכול לתת איזו עצה טובה לחיים?
    מנהלת חשבונות
    22/03/2011

אני כמעט חודש מחפשת עבודה בהנהלת חשבונות בשבוע שעבר הייתי בחברה שנורא רציתי שיקחו אותי לשם ותכלס אין סיבה שלא אתקבל אבל משום מה הם לא חזרו אלי . והיה גם קטע מעניין באותו יום אחרי ראיון עבודה פגשתי מישהו שלמד איתי בתיכון דיברנו או יותר נכון הוא סיפר שהוא מסיים לימודים הולך לעבוד בשגרירות שהוא התחתן , ואני רק הקשבתי כי תכלס לי לא ממש היה מה לספר לו והיום חשבתי על זה שאני כאילו תקוע בשום מקום ......ככל שעובר הזמן ועוברים עוד ועוד ראיונותשלא חוזרים אלי זה נותן איזה תחושת מועקה ואין לי מושג כבר איך לקדם את עצמי כדי שכן יחזרו כי לכאורה הראיון מתקדם יפה ואז מסיבה לא ידועה לא חוזרים . מה לעשות ?הייתי רוצה להיות כמו הזה שפגשתי מהתיכון שגם אני אוכל לספר על כמה התקדמתי אבל בנתיים אני מרגישה ממש תקועה וזה ממש מבאס ....איך אני צריכה לשכנעה מעסיק שיבחר בי? מה כדי לי כן להגיד בראיון ומה כדי לא להגיד?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מישהו יכול לתת איזו עצה טובה לחיים? - תגובה

שחף ביתן
    23/03/2011

שלום לך,

את כותבת בעיקר על נושא העבודה, אבל נראה שישנם עוד דברים שמופיעים בהודעתך וקשורים לתחושות התקיעות והמועקה שלך. את מתארת תחושת שמשהו בחיים תוקע או חוסם אותך ולא מאפשר לך להתקדם למחוזות חפצך. קשה לשים את האצבע מתיאור כל כך קצר על הבעיה. ובוודאי שלא ניתן לומר פשוט 'מה נכון לומר בריאיון?'. אני לא בטוח שיש חוקים ברורים לכך, וחלק חשוב הוא התחושה שלך בראיונות. את כותבת שאת מרגישה שהראיונות הולכים בצורה טובה ועל כן לא ברור לך מדוע לא חוזרים אלייך. אולי נכון לבקש פידבק? בראיון הבא? או להתקשר ולבקש לשמוע חוות דעת שממנה תוכלי ללמוד? אולי את מגישה מועמדות לעבודות שנדרש יותר ניסיון ממה שיש לך? או יותר ידע מקצועי? או אולי ישנה תחושה אחרת שעוברת בראיון שלא שמת לב אליה? אולי, למשל, את נתפסת כלא מספיק בטוחה בעצמך? וכן הלאה.

אם את מרגישה שהבעיה ממוקדת בתחום התעסוקתי ניתן לפנות לייעוץ במכונים להכנה לראיונות ומרכזי אבחון. עם זאת, אם את חשה שהתקיעות רחבה יותר ונוגעת לעניינים נוספים בחייך, יכול להיות שמדובר בסוגיה רחבה יותר הקשורה ליחסים בינאישיים ולאופן בו את מתפקדת במצבים חברתיים, יוצרת קשרים, וכן הלאה. מומלץ אז לפנות לטיפול פסיכולוגי שיעזור לך להקשיב למקומות של התקיעות בחייך ולשחרר את החסמים שאת חשה על ההתפתחות האישית שלך.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך יוצאים ממעגל להצלחה?

מנהלת חשבונות
    23/03/2011

התקיעות שלי נובעת מזה שמעסיקים לא רוצים לתת לי הזדמנות הם מחפשים מישהו שישר יתחיל לעבודה וזהו ואיך שהוא הם מפספסים את זה שגם מישהו עם ניסיון של הרבה שנים בכל זאת מקבל חפיפה של שבוע על החברה ונושאי הטיפול בה ואני לא מבינה למה מעסיקים חושבים שאם אין לך 2 שנים ניסיון לפחות אז את לא מספיק אינטלגנטית כדי לתפוס את העניין גם בחפיפה של שבוע כמו אותו אדם עם ניסיון 2 שנתיים בתחום הרי הקטע הוא להבין את הפרינציפ ואת התוכנה וזהו זה לא איזה נושא מחקרי שרק אנשים עם דוקטורט יבינו וזה מה שמבאס אותי שאם רק היו נותנים לי הזדמנות והסבר קצר היתי יכולה להבין ולקלוט את העניין אבל כל מעסיק מחפש לעצמו כאילו ביטחונות של ניסיון ארוך טווח אצל עובד ומי שאין לו ניסיון לרוב אפילו לא טורחים להזמין אותו לראיון לא לדבר על לקלוט אותו לחברה .....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו