מתוסבכת או לא?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מתוסבכת או לא?
    אילה לוי
    24/03/2011

שלום, אני ילדה בת 18 בערך.
    לאחרונה אני לא מבינה מה עובר עליי, אני מאוד קיצונית, אני יכולה להיות האדם הכי שמח בעולם, מלאת שמחת חיים, מלא בצחוק, מקפצת משתוללת נהנת מהחיים. או הילדה הכי דיכאונית בחיים, שקטה, לא מדברת שזה הזוי כי אני בכללי לא יכולה לסתום את הפה, זה נובע לעיתים ממילה שזורקים לי הכל משפיע עליי, או שאפילו אני בעצמי לא מבינה מה הסיבה לכך, אני לא מרשה לעצמי להנות באותו רגע.
    לא מזמן הייתה לי תקופה שאולי הייתי בה בדיכאון אני לא יודעת אם יש לה הגדרה, היתי כל היום במיטה, משו ממש כאב לי בלב, לא אכלתי לא שתיתי וגם שאכלתי זה כי הייתי חייבת ולא כי הייתי רעבההתקופה הזאת עברה ואז באה לה תקופה חדשה שמחה בהרבה, מאושרת, הרגשתי בגן עדן. ומאז אני הפכפכה יום ככה יום ככה. תראו בעבר הייתה לי תקופה הסתגרות מהסביבה, לא הייתי מוכנה לדבר, הייתי בוכה אבל לדבר עם הסביבה לא, בעיקר עם חברות חברים לא דיברתי למרות ששמו לב לשינוי בי כי הרי כל החיים שליי הייתי כזאת מלאת שמחת חיים ולמשך התקופה ההיא בערך לפני שנתיים למשך כחצי שנה, הייתי מתה אבל חייה.ואז התקופה עברה, הבנתי ששומדבר לא סוף העולם ומאז אני מנסה להנות, לחשוב על הכל בצורה חיובית ואני מצליחה זה בא לי אוטומטי מבלי להתאמץ, ואז משו שובר אותי ואני מתפרקת. אני מרגישה חסרת אונים באחת התקופות שלי שהייתי סבבה יחסית התפרצתי על אדם קרוב לי והוא לא הבין מאיפה זה בא לו הרגשתי שזה סוף העולם ואני חייבת להגיב וכמובן שהגזמתי וזה היה שטויות.. לאחרונה חברה שממש אהבתי אמרה לי שאני מתוסבכת ושהיא לא רוצה לךהיות חברה שלי, כי היא מזיקה לי, היא הייתה אדם קרוב אליי, אדם שאהבתי נראלי שגם היא אותי, הרגשתי את זה, אבל היא גם בנאדם מתוסבך, פעם לחא היו לה חברות ועכשיו פתאום נהיו לה, והיא לא ידעה בדיוק איך להתנהג הרבה פעמים היא פגעה בי מבלי לשים לב וזאת הסיבה שהיא אמרה שהיא לא רוצה איתי קשר. זה ממש משונה לי, כי יש לי מלא חברות וכולן מקבלות אותי איך שאני, רק היא לא, יש לציין שהיא יודעת עליי יותר מדי ומאותו רגע היחסים שלנו עברו מצחוקים ושטויות לרצינות והיא לא ילדה שאוהבת כבדות וכאלה, היא אמרה לי משפטים כמו "אני לא יודעת איך להתמודד איתך.. נמאס לי מהרציות שלך, אני אוהבת אותך רק בצחוקים.."מה לעשות? איך להחזיר את החברות הזארת למה שהייתה פעם?מה יש לי? אני לא מוכנה לשמוע על אפשרות של ייעוץ פסיכולוגי, אני לא מאמינה באנשים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתוסבכת או לא?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתוסבכת או לא? - תגובה

רוני פרישוף
    25/03/2011

שלום אילה,

את נמצאת בגיל שמאופיין בשינויים מהירים מאד, גופניים, נפשיים, חברתיים ומחשבתיים. הקצב המהיר של השינויים מלווה בתנודות במצב הרוח, בלבול בזהות (לא יודעת "מי אני") ולעיתים בחוסר יציבות של קשרים חברתיים.

אם את חשה שהקשיים שלך קשים במיוחד, או שהסבל שלך גדול, כדאי לשקול התיעצות מקצועית.

לגבי מילותייך האחרונות, אני לא יודעת מה לאמר. את פונה לפורום פסיכולוגיה, שמנוהל ע"י פסיכולוגים, אבל אומרת שאת לא רוצה עצה מפסיכולוג כי את לא מאמינה באנשים. זה קצת פרדוקס לא? אולי תמצאי בסביבה דמות בוגרת (בגיל או בנפש) שאת כן יכולה לסמוך עליה, שתהייה לך אוזן קשבת ותיתן לך עצה טובה.

תרגישי טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו