בעייה רצינית בין ההורים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעייה רצינית בין ההורים
    נוני
    25/03/2011

שלום
    אשמח מאוד אם תעזרו לי
    היני הילדה הבכורה לבני זוג ויש לי עוד שני אחים קטנים ממני
    הורי נשואים כ 19 שנה . יותר מ 13 שנה הם בוויכוחים בריבים אני זוכרת המון המון המון ריבים וויכוחים .
    אני יכולתי להתגבר עליהם ולא נתתי להם להשפיע על לימודי והתנהגותי . אבל כפי שאני רואה זה משפיע ברמות על אחי ועכשיו זה מתחיל לחדור אלי לאט לאט
    אני כמעט כל לילה מבלה על קולם אני לילות שלמים יושבת איתם מנסה להרגיעם אין איני מסוגלת לפעמים אני פשוט נרדמת ואז לא יודעת מה קורה כי בבוקר הם הולכים לעבודה .
    מה אתם מציעים לי לעשות ? הבעייה העיקרתי שאבא טעה כמה פעמים בעבר ו99 אחוז אמא משלמת עליהם וגם אנחנו הילדים . מה נתן לעשות איך נתן להרגיע את אמא ? כל טיפ או הצעה אני בטוחה שיעזרו לי
    מקווה שתענו לי בהקדם האפשרי ועם כמה שיותר טיפים והנחיות

תודה רבה לכל אשר יתן טיפ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעייה רצינית בין ההורים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעייה רצינית בין ההורים - תגובה

רוני פרישוף
    25/03/2011

נוני יקרה,

לא כתבת בת כמה את, אבל אני מתרשמת שאת ילדה נבונה, אחראית ומאד מאד אכפתית! כואב לך על הורייך שלא מסתדרים, על אמא שמקופחת, ועל אחיך הקטן שסובל. יש לך לב ענק, ואת רוצה לתמוך ולעזור לכולם, אבל גם מרגישה שזה מתחיל להיות גדול וכבד עלייך.

כרגע נשמע שאת ה"מבוגר האחראי" בבית, שמנסה לתווך, לגשר, להרגיע. חשוב לך להיות בסופר-שליטה, ואם את נרדמת את דואגת שהבית עלול להתמוטט בינתיים.

כל זה לא אמור להיות תפקיד שלך! ההורים הם מי שתפקידם לדאוג לאווירה רגועה בבית, ולגדל ולחנך את ילדיהם, לא להפך!

אני ממליצה לך לדבר עם הורייך, ביחד או לחוד, ולאמר להם את כל מה שיש לך על הלב, כל מה שאת חושבת ומרגישה. אולי יעזור לך לכתוב את הדברים, ולתת להם לקרוא. חשוב שהם ידעו עד כמה את ואחיך סובלים, וכמה זה משפיע עליכם לרעה בתחומים רבים.

אמנם זה לא התפקיד שלך, אבל בכל זאת נסי להסביר להם שיש טיפולים מקצועיים למצבם, כמו טיפול זוגי, גישור או רווחה. אולי גם את ואחיך זקוקים לתמיכה מקצועית.

נסי לפנות למחנכת או ליועצת בית הספר, אולי הם יוכלו לפנות להורים ולעזור לך בתקשורת ותיווך.

הורייך מאד מוזמנים להתייעץ כאן בפורום, ולקבל הכוונה לאן לפנות.

אם המצב לא ישתנה, את צריכה לעבוד על עצמך ללמוד לקחת מרחק, להתערב פחות ולוותר על התפקיד של המרגיעה והמחנכת. הורייך חיים את חייהם, ואת צריכה את הגבולות והמרחב שלך להנות מהחיים ולהתפתח. בעיקר חשוב שלא תהיי מושפעת מהם, ולא תלמדי שזה טבעה של זוגיות.

כל טוב לך!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

נוני
    27/03/2011

דבר ראשון כל מה שאמרת את צודקת בו במליון אחוז
    אני בת 18

אומנם נסיתי ובקשתי מהם ללכת לגוף שלישי הם לא מסכימים אבל אני אנסה עוד פעם בדרך אחרת והיא שאני אקבע להם תור ואשלח אותו בדואר ואני בעצמים אסייע אותם לשם .

בקשר לאחי דיברתי עם מוריהם אומנם זה לא עוזר אבל כנראה שאני זאת שאמורה גם לדבר איתם כל פעם ולהזכיר להם מחדש שזה לא אמור להשפיע עליהם.

תודה שנתת מזמנך לקרוא את הודעתי ולהגיב לי

המשך יום טוב :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו