מסגרת צבאית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מסגרת צבאית
    אמיר
    25/03/2011

שלום.
    אני הומו בארון ועם עוד בעיות פסיכולוגיות שכנראה נגרמו מהעובדה שאני גיי. והדבר משפיע עליי מאוד והופך את השירות הצבאי שלי לקשה ולנטל נפשי. מעבר לכך אני אדם דתי שמאמין כי אפשר לשנות נטייה מינית ע"י טיפול רפראטיבי ודומיו (כמובן כל מקרה לגופו). שאלתי היא האם כדאי לפנות לקב"ן ולחשוף הכל במקרה כזה?האם אין סיכוי שמה שאני מספר בפגישה יצא החוצה באיזו שהיא דרך? האם הוא יעיף אותי מצה"ל או שהוא יתאים לי תפקיד אחר שיאפשר לי לעבוד כדי לממן טיפול פסיכולוגי?

סורי אם חפרתי אני פשוט מבולבל\מדוכא מאוד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מסגרת צבאית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מסגרת צבאית - תגובה

רוני פרישוף
    25/03/2011

שלום אמיר,

אני שומעת את כאבך ומצוקתך, ויכולה רק לדמיין את הקונפליקטים הפנימיים וסערת הרגשות שעוברים עלייך.

הומוסקסואליות איננה הפרעה, אלא נטייה מינית טבעית ונורמלית, המאפיינת כעשרה אחוז מהאוכלוסייה, ובקרב מגזרים נרחבים נחשבת לנורמטיבית חברתית. זכויות ההומוסקסואליים בישראל (חברתיות, כלכליות, פוליטיות ומשפחתיות) הולכות ומתפתחות, והצבא הוא אחד הגופים המובילים מגמה זו.

צה"ל מזה זמן רב אינו מתייחס להומוסקסואליות כבעייה, ואין לה כל רישום בתיק האישי. אם חייל סובל ממצוקה, לא חשוב על איזה רקע, קב"ן ופקידת ת"ש ינסו לתמוך ולעזור לו, הן מבחינה נפשית והן מבחינת תנאי השירות. הצבא בהחלט נותן אישורים לקבלת טיפול פסיכולוגי במסגרת אזרחית.

לגבי חסיון השיחה עם הקב"ן, ומשמעות השיחה לגבי החלטות על המשך השירות, לצערי הרב אין לי מספיק מידע כדי לתת לך תשובה מושכלת. כדאי לך לקבוע פגישה ראשונה עם קב"ן וקודם כל לשאול ולקבל ממנו/ה מידע על עניין החסיון.

אני מדגישה, שאם תעלה שאלה לגבי שירותך, הרי שהיא תהייה רק על רקע מצבך הנפשי ותפקודך, ולא על רקע נטייתך המינית.

אני מאחלת לך למצוא את הדרך המתאימה לך להשיב שלווה לנפשך ולקבל את עצמך בצורה מלאה בשלום,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבן זה פסיכולוג ....עם שמירת סודיות

דלית
    28/03/2011

היי, קבן זה פסיכולוג..יש שמירת סודיות וחוקים אתיים שאסור לעבור...הכל נשמר בינכם, ...זה יציל אותך ויעזור לך להתמודד בשירות הצבאי, אתה לא צריך להיות לבד ולשמור הכל לעצמך.
    זה שאתה הומוסקסואל זה לגמרי בסדר ולגמרי טיבעי, היום אם תסתכל בחוץ...הרבה הרבה מהדמויות המובילות בתחום הבידור הם הומוסקסואלים, ומה רע בזה?? האם הם פשעו במשהו? עשו משהו רע למישהו אחר? בסה"כ נולדו עם נטייה שונה מסטרייטים, מי קבע שזה פשע או מחלה שצריך לרפא???ועובדה שהציבור וכולם מקבל אותם !יש מלא אנשים שמנסים לשנות את עצמם ו"לרפא" ולכן מתחתנים עם נשים ובסוף זו פגיעה אדירה גם בנשים וגם בילדים כי בסוף הם רואים שהם לא יכולים ל"רפא" שום דבר, ועוזבים את הבית לטובת החופש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדין לא הוכיחו קשר ישיר סיבתי שאדם

יעל
    04/09/2012

נולד עם נטיה זו ולכן הנטיה מתככוננת ליחסים חד מיניים בגלל סיבטת סביבתיות
    והתנהגותיות דאיןלזלזל בהם כמו אי קבלת אישור גברי,קשרעם לא טובים עם האב זאין הזדהטצ איצוףבינות מבנות ועוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו