מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דכאון שבא וחולףגל27/03/2011
שלום,
אני בן 30 וכבר תקופה של כמה שנים (או אולי כל החיים), אני כל הזמן סובל מדכאונות, לפעמים משהו קטן ובלתי חשוב מפיל אותי לבורות שמהם קשה לי לצאת, מרגיש בתוך חור שחור, עם ראייה פסימית מאד לגבי חיי, ואז מגיעה תקופה שבה אני מסתכל אחורה והכל מתגמד. (ותמיד שם מסכה שהכל בסדר).
אבל תמיד אני יודע שזה יחזור, וזה באמת חוזר.
אני חייב גם לציין שזה בא בעוצמות חזקות יותר בתקופת החורף (בעיקר ינואר - מרץ).
זה מתיש אותי, מפריע לי בריכוז ובתפקוד הכללי.
מתסכל כי רציונלית אני יודע שמדובר בדברים קטנים, אך כאילו מרגיש שזה איזשהו סימפטום שמעיד על משהו יותר גדול שאין לי מושג לגביו או שאני אדם רגיש כ"כ שכל מכה מפילה אותו עמוק למטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגל, אתה חיב ללכת לרופא כדורים י
מלכית27/03/2011יכולים לעזור ולהוציא אותך מהמצב הנל"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה יש לכולם מהכדורים האלו??
דלית28/03/2011למה ישר לדחוף כדורים? אם מיטשהו לא מאמין בזה ולא מעוניין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם אדם סובל מדכאונות כמה שנים ואולי
מלכית י01/04/2011כל החיים ברור שהוא חיב טיפול תרופתי עי"רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדכאון שבא וחולף - תגובה
שחף ביתן30/03/2011שלום גל,
אתה לא כותב מה 'מפיל אותך'? לאן אתה נופל? איך אתה מתפקד? כמה זמן זה נמשך? ואיך אתה יוצא מזה? כך שקשה לתת הערכה למצבך. עם זאת, ברור ממה שאתה כותב כי זו חוויה קשה ולא נעימה עבורך, שאתה סובל ממנה ונפגע ממנה, ושזו חוויה חוזרת. אתה סובל מהמצב, ונראה כי כרוך בו הרבה כאב. אתה גם כותב כי אתה מבין בדעיבד כי מדובר בנפילות לא פרופורציונליות לאירועים עצמם, אך כי באותו רגע החוויה היא קטסטרופלית.
טיפול נפשי יכול מאוד לעזור, והרפלקטיביות והנטייה שלך להסתכל פנימה תוכל לעזור לך לחקור את המקומות הכואבים ולהבין מה חוזר כל פעם מחדש? איזה כאב עולה? נדמה, כי האירועים 'שמפילים אותך' מעלים כאב שהוא מעבר לאירועים עצמם, שכן אתה אומר בעצמך שבראייה לאחור האירועים האלו לא נראים לך קטנים ובלתי חשובים. אך נדמה שהם פועלים כמו כפתור שנלחץ ומשחרר משהו נוסף.
בטיפול תוכל גם לרכוש מיומנויות חשובות ביותר לזהות את התחלת הדיכאון, ואיך להתמודד איתו, לשאת אותו, ולהשתחרר ממנו באופן טבעי. זה יכול לקצר את פרקי הזמן, לעמעם את העוצמה שלהם, ולהפחית את השפעתם על התפקוד שלך. כך הם יהיו הרבה יותר נסבלים.
במסגרת טיפול כזה, תוכל גם לדון בשאלת הכדורים שעלתה כאן, לברר את רגשותיך בעניין, ולהחליט האם זה נכון ודרוש לך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
גל30/03/2011אני אפרט קצת יותר, מספיק אם אעשה טעות או אפסיד במשחק כדורסל או אריב ריב שטותי עם החברה, מתחיל דכאון שהוא כמו כדור שלג אובססיבי, שגורם לי לפעמים לא לקום מהמיטה ולווא דווקא בגלל עייפות, נמנע מלהיפגש עם חברים או לללכת למכון כושר (פעילות שאני מאד אוהב), כאילו כל האנרגיות שלי אזלו, נורא אפאתי לסביבה, לפעמים בוכה (לבד) כשאני לבדי ושוקע בראייה פסימית לגבי חיי ועתידי (למרות שמבחוץ משדר עסקים כרגיל).
לא עוזר שאני אומר לעצמי שאין מה להרגיש רע, אבל זה לא עוזר.
לפעמים הזמן מקהה את העצב והכאב ואז הכל חוזר כרגיל, זה כמו גלגל אצלי, זה נורמלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)