אין זוגיות..מה עושים?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אין זוגיות..מה עושים?
    דלית
    28/03/2011

שלום לד"ר, אני אדם שהבעיות החליטו לתקוף אותו מכל החזיתות מרגע שנולד ועד היום ולא מרפות ממנו..אולי כמו רוב האנשים:) אבל עוד משהו שנולדתי איתו בניגוד להרבה אחרים הוא אופי לא סתגלני לבעיות!אה,לא כולם עם אופי שכזה:)אני צוחקת כי אני יודעת היטב,לכולם יש בעיות!מנסה להכניס את זה לפרופורציות, אבל זה עובר לי תוך שנייה., מודעות וכל הקשקושים האלו.אני בהחלט כבר יכולה להיות מוסמכת כפסיכולוגית.וברצינות אני ניצבת מול בעיות שהורסות לי את החיים ונאבקת יום יוום כדי להתמודד ולהמשיך הלאה כל פעם מחדש בכח בכח.אני אדם שמוקד הבעיות בחייו הוא אי סתגלנות חברתית (אני פשוט לא אוהבת את המילה ביישנות קיצונית ) היתי יכולה לבחור בחרדה, אבל תבניות כאלו גורמות לי לפריחה ברוב המיקרים,אחרי הכל אני מנסה להיות "נורמלית" לפעמים מותר לי להרגיש נורמלית.בנוסף לכל הצרות אני סובלת מבעיות קשב וריכוז וזה עוד יותר מחמיר את הבעיה.כל הזמן אני חושבת מה אנשים חושבים, מה אומרים עליי,, ובגלל זה חיי נהרסים...אין לי זוגיות, שזה המוקד כרגע ואולי השאלה המרכזית, בעבודה בחרתי להתקע באותו מקום, שם אין אנשים, וזה לא מתפתח לאף מקום !לא משכללת את הכישורים שלי ויש לי יכולות. על אתרי הכרויות אין מה לדבר, אני לא יכולה לסבול לא אותם ולא את פייסבוק, יש לי אלרגיה לפייסבוק, בייחוד שאני רואה את כל החברים של אנשים אחרים והתגובות שהם כן מקבלים על השקעה מינימלית בעסק שלהם או סתם תגובה על משפט מטומטם שכתבו על הקיר...זה ממש מדכא אותי, ברור לי לחלוטין שזה לא בגלל שאמרו משהו חכם או פירסמו משהו כל כך מיוחד, הכל זה תן וקח, חברים חברים חברים. ואילו אני מנסה לצאת מעורי, כל הזמן כל הזמן כל הזמן...אבל זה פשוט מעורבב בכל כך הרבה פחדים ומתח ותחושות לא נעימות שאני מחליטה להתערבב רק שזה נכון, ואני חוטפת על הראש בהתאם כשאני מציגה לראווה משהו משלי....ומקבלת 0 של תגובות.זה הורס אותי,כמה השקעה וכלום.אני עכשיו בת עשרים ותשע כבר אוטוטו מחליפה סיפרה וזה לא ברור לי מה עשיתי רע, האם חטאתי במשהו ?איך אוכל ליצור זוגיות נורמלית. אני מאמינה שזוגיות מעלה את הבטחון העצמי אם היא בריאה ומגדילה את הסיכוי להרחבת המעגל החברתי. אני מאמינה שזוגיות זה אחד הדברים החשובים בחיים, אני רוצה להזדקן עם מישהו, אני רוצה לאהוב ולהרגיש נאהבת,מה עושים ובלי כדורים?האם יש פתרון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אין זוגיות..מה עושים?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אין זוגיות..מה עושים? - תגובה

שחף ביתן
    30/03/2011

שלום דלית,

את כותבת על הרבה כאב ומצוקה שבולטת ומורגשת מאוד. דברייך נוגעים ללב, ועצוב שאת מרגישה רע וקשה. נשמע שאת מוצפת ברגשות, ומבולבלת, וקשה מתוך מקום כזה להתארגן ולהתמקד.
    נשמע גם שאת מאוכזבת ולא מאמינה כבר באפשרויות לעזור לך - מודעות נראית לך כקשקוש, כדורים הם לא בשבילך, ולא כל כך ברור איזה סוג של עזרה את מבקשת, או היית רוצה לקבל. (אגב, חרדה נשמעת לי דבר מאוד נורמלי, העדר חרדה הוא הרבה פחות נורמלי. עם זאת, חרדות גבוהות יכולות להביא אדם לקושי בתפקוד, להימנעות, ובכך לאמלל את חייו. אין זה אומר משהו רע על האדם, והכרה בכך, יכולה לעזור להתמודד עם הבעיה).
    את כותבת כי הקשיים שלך הם חברתיים ומתמקדים ביחסים בינאישיים. אם אני מבין נכון, את מתארת חוויה של דחייה, חוסר קבלה, ובאופן טבעי עקב כך, הימנעות שלך ממצבים חברתיים. עם זאת, את גם מבטאת מאוד יפה את הצורך שלך, ואת הרצון שלך בחברה, באהבה, בזוגיות. חשוב שאת לא מוותרת על הצרכים שלך, ושאת קשובה להם.
    כפי שכתבתי עוצמת התסכול והמוצפות הרגשית שלך מאוד בולטת, ולכן מומלץ מאוד להיות במסגרת טיפולית, ולא להישאר לבד עם תחושות כאלו. חשוב להבין, כי הקושי שלך להיות בטיפול אינו נפרד מהקושי ביחסים בינאישיים שאת מתארת, אלא הוא חלק ממנו. הקשר הטיפולי הוא קשר אינטימי, אינטנסיבי, ולכן כאשר יש קושי ביצירת קשרים חברתיים, ברור כי יהיה קושי גם ביצירת קשר טיפולי. עם זאת, דוווקא משום כך חשוב כל כך שתהיי בטיפול שבו תוכלי לעבוד על הקושי הזה עצמו.

אני מאחל לך המון בהצלחה, וכולי תקווה כי תצליחי לקיים קשר טיפולי שבו תוכלי להנות ממה שטיפול יכול להציע, מהאכפתיות והדאגה, מהקשב והאינטימיות של הקשר, ולגדול ולצמוח בקשר כזה דרך המקומות הקשים והכואבים שלך.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו