חוסר בטחון

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חוסר בטחון
    אני
    28/03/2011

שלום.
    לבעלי יש מס' בעיות שמקשות עלינו את החיים; הוא טיפוס ביישן ועם בטחון עצמי נמוך מאוד! הוא לא מסוגל להגיד "לא" וכך קורה שפעמים רבות הוא עושה דברים שהוא אינו רוצה ואינו מרוצה מהם. ניסיתי לדבר איתו על כך. הוא יודע שהוא צריך לעבוד על עצמו, שאין זו הפעם הראשונה שדבר מעין זה קורה- אך כל הדיבורים שלי - לשווא.
    בשל התנהגותו האמורה לעיל, הפסדנו כסף רב (מכמה אנשים...), כי הוא לא ידע להגיד להם "לא". הוא גם עושה דברים שאינו רוצה לעשות כי לא יכול להגיד "לא", וזה בא בעיקר על חשבון הבית, על חשבון זמנו וכספו שלי ושל בנו. בעבודות- קשה לו לבקש העלאה כשצריך, קשה לו להגיד "לא" כשמבקשים ממנו משהו שהוא לא מחוייב לעשות, משהו שלא בגדר התפקיד שלו... בקיצור- סיוט לחיות כך. חיפיתי עליו כמה פעמים ואמרתי במקומו את ה"לא", אך נמאס לי לעשות זאת. הוא אינו ילד קטן, הוא בשנות ה30 לחייו, נשוי ואב לילד, לא יתכן שהוא לא ידע או לא יעיז לבטא את עצמו או להביע את רצונותיו, ומי שתעשה זאת בכל פעם (כדי להציל את המשפחה), תיהי אני...
    הסברתי לו, כמו לילד קטן, שמותר לו להגיד "לא" ואין הוא צריך לרצות את כל העולם, ושיעריכו אותו אף יותר, אם הוא יבטא את רגשותיו, ולא יעשה כל מה שאומרים לו/מבקשים ממנו...
    שאלתי היא, מה אני יכולה לעשות, או יותר נכון, לאן עלינו לפנות כדי לפתור את בעיית החוסר בטחון עצמי שלו, הביישנות או אפילו הפחד שיש בו? לפעמים אני חושבת שבכלל לא מדובר בבישנות, לפעמים זה נראה לי כמו טיפשות וטימטום, כי איך זה שבנ"א דופק את עצמו פעם אחר פעם ולא לומד לקח, למרות שהוא סובל מכך מאוד ואף הפסיד דברים יקרים כגון כסף?! והאמת שלפעמים, התכונה המעצבנת הזאת שיש לו באופי, גורמת לי רק לזלזל בו... מיותר לציין כמה בעיות וויכוחים זה יוצר במסגרת הזוגיות שלנו.
    מה אפשר לעשות???.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוסר בטחון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר בטחון - תגובה

שחף ביתן
    30/03/2011

שלום לך,

את מבטאת רגשות מאוד עוצמתיים כלפי בעלך, וברור כי את צוברת מטען לא פשוט מולו שמעלה בך הרבה כעס, ואף חוסר הערכה וזלזול. מתיאורך נדמה שמחד בעלך חסר בטחון ומתקשה לומר לא מול גורמים מסוימים, אך בנוסף נדמה שגם הוא זה שבא במגע רב עם גורמים חיצוניים אלו. לא ברור גם אם הוא מתקשה לומר לא, או שיש לו שיקולים מסוימים שמונעים ממנו לומר לא. למשל, שהוא הפסיד כספים מפני שעשה צעדים, והלך עם הצעות, שנראו לו באותו רגע.
    לגבי הקושי שלו להיות בעמדה של ה'לא-מרצה', ושל מי שאומר 'לא', הוא יכול לפנות לטיפול. ישנם טיפולים קוגנטיביים-התנהגותיים אשר עוזרים לאדם לתרגל מצבים מסוימים, ללמוד לתפוס את המחשבות האוטומטיות שגורמות לו לפעול באופן לא יעיל, ולשנות את ההתנהגות. ישנה גם אפשרות של טיפול דינאמי בו הוא יוכל לבדוק את הקושי האישיותי לומר לא, את החרדות שקשורות בכך, ולקבל מרחב שבו יוכל לצבור בטחון, להתחזק ולעמוד יותר על שלו.

חשוב לציין, כי הדינמיקה שנוצרה ביניכם, שבה את אומרת לו מה נכון, או איך הוא צריך להתנהג וכו', אינה בריאה לכם. מחד, היא מחזקת את חוסר הביטחון והתלות שלו, ומד גישה את התחושה שהוא לא מסוגל, ושהוא 'ילד נזוף'. מצידך זה מגביר את הזלזול וחוסר ההערכה. יכול להיות שכל אחד מכם גם נהנה מהמצב בטווח הקצר - הוא מקבל עזרה, ואת מרגישה חזקה ועוזרת, אבל בטווח הארוך הזוגיות שלכם נפגעת מכך. חשוב שתוכלו להוות אחד עבור השני סביבה מחזקת, כזו שרואה את ההצלחה, המסוגלות והיכולת אחד של השני. זוגיות היא מקור תומך, וחשוב לשמר אותה ככזו עבור שניכם. אתם יכולים לפנות לטיפול זוגי, כדי להבין את הדינמיקה ששנוצרה ביניכם יותר לעומק וללמוד אפשרויות חדשות שיחזקו אתכם ויקרבו אתכם מחדש.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו