התלבטויות בדרכי פעולה.

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התלבטויות בדרכי פעולה.
    אושרת
    31/03/2011

שלום רב,
    בני בן שנתיים, נמצא בפעוטון מזה חודשיים. בפעוטון יש בחורה שבאה להחליף יומיים בשבוע, ביום אחד את המטפלת הראשית וביום השני את המטפלת הנוספת.
    נתקלתי במספר סיטואציות בהן המחליפה, בעיניי, לא יודעת לתקשר עם הילדים, יש לה גישה קשוחה, כך צריך להיות וכך עושים עכשיו, אין לה את הגישה הנעימה והרכה, הגישה של לדבר במילים חיוביות.
    אתאר את הסיטואציה שקרתה היום, עם הבן שלי. כאשר הם מתעוררים משינת הצהריים, הם יושבים אל השולחן ואוכלים עוגיה, בתום אכילת העוגיה הם עוברים לפינת המשחקים/ריקודים. בני רצה להמשיך ולשבת ליד השולחן, המחליפה כנראה שהקימה אותו משם בכוח, כשאני באתי לקחת אותו, ראיתי שהוא בכה, עיניו היו נפוחות ורטובות, שאלתי אותה למה הוא בכה? אז היא ענתה שהוא לא רצה להצטרף אליהם לריקודים ורצה להמשיך לשבת אל השולחן.
    הבעיה שלי, כאשר אני שומעת דברים שלא מוצאים חן בעיניי, אני לא מגיבה באותו הרגע, אני שותקת, מעכלת, ורק לאחר מכן מדברת עליהם, וגם אז הם עדיין יוצאים לא ממש טוב.
    מה עליי לעשות?
    לפני כשבוע התלוננתי עליה שהיא גערה בילד שברח לו הקקי בתחתון, היא ביקשה לדבר איתי ואמרה לי שלמדה שיטה חדשה ושהילד הזה חסר את התחושה של מה שיוצא לו מן הגוף, ושזו השיטה להראות לו שזה ממש מגעיל ושהיא ממש כועסת.

אני לא רוצה להיות האמא שמתלוננת כל הזמן, אני לא רוצה להגיע למקום שלא יקחו אותי ברצינות, או שיגידו הנה שוב פעם היא באה להתלונן. אני רוצה שיתייחסו אליי ברצינות כי אני אדם רציני ולעולם איני מתלוננת אם אין סיבה מוצדקת לכך, ובעיקר איני רוצה שכל זאת יפגע בסופו של דבר בבני.

אודה לכן על הכוונתכן ותשובתכן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התלבטויות בדרכי פעולה.

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התלבטויות בדרכי פעולה. - תגובה

רוני פרישוף
    31/03/2011

שלום אושרת,

אחזה בי צמרמורת כשקראתי את תאורך. את מאד צודקת שבגיל שנתיים ילדים צריכים בעיקר חום ומשחק, בגבולות בטוחים וגמישים. חינוך למשמעת ולסדר קיים בשלב הזה בצורה עדינה והתחלתית, ובאופן המתאים לצרכי הפעוטות, אך בשום אופן לא בנוקשות, אגרסיביות או השפלה.

הדברים שאת רואה נשמעים לי בעייתיים, והרציונליזציה שניתנה להם ע"י המטפלת בעייתית גם היא. הגננת אחראית לנעשה בגן, ועל כן יש ליידע אותה, ולבקש ממנה לפעול בעניין. עדיף להתייעץ עם מספר הורים נוספים, ולגבש קול אחיד כקבוצה. קול קבוצתי, ופנייה אל הגננת, תפחית את חששך מעוינות אישית של הגננת המחליפה. גם המפקחת על הגן צריכה להיות מיודעת.

אני מבינה מאד את הדילמה שלך. בכל מסגרות המציאות בנך יתקל במורים, מפקדים, בוסים וגם חברים ועמיתים שלא יתנו לו את היחס הרצוי והמגיע לו. לא תמיד תוכלי להתערב ולהשפיע, ולעיתים התערבות כזו אף תהייה טעות. ילדים כמובן צריכים ללמוד להסתגל למציאות לא רצוייה ולהשפיע עליה בכוחותיהם שלהם. אלא שבנך עדיין צעיר מדי, והבעייתיות בהחלט דורשת טיפול.

את עסוקה בדימוייך העצמי ובבטחונך העצמי. את מהססת לבטא את קולך, וחוששת איך תיתפסי. גידול ילדים הוא אתגר לפיתוח היכולת האסרטיבית ולהשמעת הקול. חשוב שתשמיעי את דברייך ותעמדי עליהם, ותלמדי לעשות זאת בצורה מנומסת , נעימה ותקיפה. אם את לא בטוחה לגבי ההצדקה, אפשר להעזר בבן זוגך, בחברות ובהורים אחרים.

כל טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מאוד מודה לך על תשובתך והכוונתך

אושרת
    03/04/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו