מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איחורים לעבודהנדב מירושלים03/04/2011
לפורום.
אני עובד במפעל מוגן.
חשוב לי לישון מוקדם כדי לקום בזמן לעבודה.
איני מצליח לישון בזמן. שמעתי כבר את כל העיצות על מה לעשות כדי לישון בזמן. טוב, לא את כל העיצות, אבל בטח את השכיחות כמו לכוון את השעון מעורר בבוקר וכמובן את העיצה הלא ריאליסטית בכלל כיוון שלא מסייעת: פשוט לך לישון.
העניין הוא שאני מתפטה לתוכניות טלוויזיה מעניינות, ולישון זה משהו שמדכא אותי. אני לא אוהב לישון בכלל. תמיד אחרי שאני מסיים את השעה שהקציבו לי במחשב, התרפיה בין הגדולות שלי, אני נכנס לסטטוס מבואס של 'אוף, אין מחשב' ואז אני פונה לטלוויזיה. אני כמובן יכול לצפות בתכנית ולקחת את הכדור שגם מרדים אותי, אבל יש מלא תוכניות מעניינות. למשל אתמול היה אודישנים של כוכב נולד, ואח"כ לפתע תוכנית של סיכום העונה באח הגדול. אני צפיתי בכל התכניות של האח, אז את זה אני לא אראה?! וככה זה ממשיך. ושוב, זה מדכא אותי לישון. גם במיוחד שכשאני בדר"כ מדוכא בערב מדברים שעוברים עלי, ואין לי עם מי לדבר כי גם ער"ן 1201 לא תמיד עונים ואם עונים אז רוב הפעמים המענה שם הוא על הפנים, אז כשאני עצוב אני אומר'מה אכפת לי מהעבודה' וממשיך לעשות מה שבא לי כמו צפייה בטלוויזיה. כן כן, עוברים עלי דברים לא פשוטים. היום למשל בגלל שישנתי אמש מאוחר, קמתי מאוחר ולא הספקתי להתארגן בזמן וגם התפטתי למחשב כי תמיד אני בדיכאון וזה מרגיע אותי, אז השעה היתה מאוחרת לכן כבר לא יצאתי לפסיכולוגית כי לא הייתי מספיק להגיע אליה. לעבודה לא רציתי ללכת כי בשעות האלו עובדים טיפוסים שאני לא מסתדר עלי והשהות שלהם והיחס שלהם מכבידים לי על המצב הנפשי ומורידים לי את המצב רוח ומביאים אותי לידי כעס. לכן רק בין 10:00 ל- 14:00 זה השעות האולטימטיביות וגם מבחינת זמן אני מסיים ב-2 ומתפטר משם וכל היום שלי פנוי.
בערב זה לא בא בחשבון (אין לי כוח להסביר).
גם ככה אני לא מת על המקום הזה. בהתחלה אהבתי, עד שרבתי שם עם רוב העובדים הדומינטטים , במיוחד עם האחמשים והבוס הם בלתי נסבלים ויש להם מלא אגו וגאווה והם נותנים מלא פקודות ומתנשאים ו... איכס! אני לא רוצה יחס כזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
נדב מירושלים03/04/2011אני משתדל במעט האפשרויות שיש לי ללמוד מהבית למקצוע (למדתי את המקצוע, אני משתפר מהבית דרך מדריכים ברשת). גם בבית לא חסר. עד שאקבל מחשב לחדר שלי שאוכל לעשות מה שאני רוצה, לבנתיים המחשב בחדר של ההורים ואני לא יכול ללמוד מתי שאני רוצה חוץ משבתות וגם אם יהיה לי מחשב בחדר אז אני אתפטה ואגלוש עד מאוחר וגם לא אצליח לישון. בקיצור – אני מתוסבך.
העו"ס של העבודה כבר נמאס לה ממני (ככה זה נראה) והאמת? גם לי נמאס. אם אני מתקשר אליה זה רק כי אני נואש והיא אופציה בין האחרונות. היא גם לא טורחת לחזור . בוא נראה אותה בסיטואציה שלי איך היא היתה מתנהגת עם שלושת הדובונים המעיקים בעבודה, הא? לא נראה לי שהיא היתה מסתדרת ולכן גם לא היה לה ממש איך לייעץ.
אמא אמרה לי על העובדה שאיחרתי לפסיכו' שבשבילה היא מאושרת כי זה שעה שלמה שפנויה לה. אני מאמין לאמא, זה נכון.
אני שונא את המשפט "אף אחד לא יעזור לך חוץ ממך" כי זה מעצבן וזה גם ממש לא נכון לגביי כי אני כן מנסה לעזור לעצמי אך לא מצליח, ואני גם מנסה להעזר באחרים.
אני לא יודע מה לעשות, מה שחשוב הוא זה לישון בזמן וזה לא הולך לי! אני צריך להיות ב-10 בבוקר בעבודה ואם אני מאחר אז אני לא רוצה לבוא יותר מאוחר כי אז יש את הטיפוסים המעצבנים שאני לא מסתדר איתם. גם יש לי דיכאונות. בבקשה עזרו לי איך לשם שינוי לישון בזמן ולקום בזמן – זה מאוד חשוב לי. תודה רבה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיום למשל
נדב מירושלים03/04/2011לא הלכתי לעבודה המוגנת. איחרתי לפסיכו' ולא רציתי ללכת לעבודה כדי לא להיתקל בטיפוסים לא נוחים. אני אמור להיות בשעות מסוימות אך אני מאחר. גם שרוב היום הייתי בבית לא תכננתי את הזמן נכון. מה שיצא שעכשיו חזרתי מהליכה (7 עד 8 בערב) ובעקרון אני אמור להיות במחשב מ-7
מה שאומר שאני אתעכב יותר זמן וגם אצטרך להתקלח (או אדחה את זה למחר) וככה אני ישן מאוחר, קם מאוחר בבוקר, אולי צריך להתקלח, בדיכאונות ולכן פונה בחלק מהזמן למחשב... הכל איטי, מאחר ואז נתקל בטיפוסים לא נוחים במקום להיות בשעות שלי.
אני גם רוצה יום אחד להתחיל מקצוע מסוים אבל גם אז אני אצטרך להתמודד עם כל מיני לקוחות חלקם בעיתיים. הביטחון העצמי שלי בריצפה, כבר שנים אני בכדורים ושיחות ומתמודד ... ואני רוצה להצליח בחיים ולהיות במקום רגוע וטוב אבל מתי?
מה שקורה שבזמן הליכות אני מדמיין שאני רוצה להתפרסם בתור זמר אבל מתישהו אני אפסיק את הקריירה המצליחה בגלל שאני רוצה להתעסק במקצוע שאני רוצה לעסוק בו (כרגע אני מעדיף לא לשתף) ולכן אפסיק את הקריירה. הלהיות זמר מצליח זה היה חלום ילדות, כמה שנים זה הפסיק ועכשיו זה מהדהד לי בראש. יהיה לי קשה לאבד את הפרטיות ואולי אני אצטרך בשיחות עם פסיכו' להבין שהפרסום בתור אומן לא טוב בשבילי למרות שאני יודע שאם אהיה במקום טוב אני אוכל להצליח. פרקטיקה זה דבר חשוב אך לא תמיד יש לי סבלנות לסדר את החדר. בקיצור.. זקוק לעזרה.
תודה רבה (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיחורים לעבודה - תגובה
רוני פרישוף04/04/2011הי נדב,
לפני כמה ימים עניתי באריכות על פנייתך, אני מקווה שתשובתי עזרה לך קצת.
כפי שרשום בהודעת מנהלי הפורום, אנחנו לא יכולים ללוות אנשים באופן צמוד. גם כי יש לנו זמן מוגבל והרבה פניות, וגם כי קשר רצוף בפורום עלול לתת אשלייה של יחסי מטפל-מטופל וזה יכול לפגוע יותר מאשר לעזור.
טוב שאתה נמצא בטיפול. המטפלת שלך מכירה אותך הכי טוב, והיא יכולה לתמוך ולכוון אותך בכל השאלות, בהתאם לצרכים ולאופי שלך. אני בטוחה שהיא מצטערת שאתה לא מגיע לפגישה. היא הרי לא היתה בוחרת לעבוד במקצוע שלה, ובמקום העבודה שלה, אם היא היתה מעדיפה שהמטופלים לא יגיעו... סמוך עליה ועל עצמך קצת יותר...
יש באינטרנט הרבה פורומים שמיועדים לתמיכה הדדית של גולשים, אולי תוכל להנות גם מהם.
תרגיש טוב ובהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)