מצב נפשי ירוד

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מצב נפשי ירוד
    צבי
    04/04/2011

שלום
    אני בן 25, מרגיש עייפות בכל משך היום, חוסר ריכוז מוחלט, התלבטות בדברים, ביטחון עצמי גמור, עצבנות יתר, בא לי לעשות משהו מעניין אבל אני צריך לעשוק בלימודים ומתוצאה מכך אני לא מוצא את עצמי בשום דבר, יש לי תמיד תחושה של לברוח מהכל, בכל דקה יש לי מחשבות על האי הצלחות שלי מהמצב הנוחכי, אני תמיד ניזכר בפדיחות שהיו לי. בעבר נטלתי תרופה בשם ציפרלקס 20מ"ג וריטלין ביום במשך שנה ומדי פעם ריטלין בכמות קטנה, אחרי שהפסקתי ליטול ציפרלקס המצב הלך והידרדר כבר כשנה. אני לא מעוניין ללכת לפסיכיאטר מכייון שהפיטרון היחידי שלהם להציע לי זה רק תרופות נפשיות שאני לא רוצה יותר ליטול ולהרוס את המוח שלי. מה אתם יכולים להציע לי חוץ מלהיבדק אצל פסיכיאטר שנותן תרופות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מצב נפשי ירוד

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מצב נפשי ירוד - תגובה

רוני פרישוף
    04/04/2011

שלום לך,

ציפרלקס היא תרופה נוגדת דכאון. כנראה, שמי שרשם לך את התרופה התרשם שאתה סובל מרמה מסויימת של דכאון.

הטיפול המקובל בדכאון ודימוי עצמי נמוך הוא שילוב של טיפול פסיכולוגי בשיחות עם טיפול תרופתי.

לדעתי, לא רצוי לטפל במצב הנפשי רק באמצעות תרופות, כי אז לא יורדים לשורש הבעייה ולא מנסים לפתור אותו. כמו כן, מתפספסת התמיכה האנושית שכה נחוצה במצב נפשי רגיש.

כדאי לך לנסות טיפול פסיכולוגי, דינמי או קוגנטיבי-התנהגותי. הטיפול יעזור לך להבין את מקורות מצוקתך ולשפר את מצבך הנפשי. בטיפול תוכל להתייעץ לגבי צורך בהמשך טיפול תרופתי.

תרגיש טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו