חרדה מחרקים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חרדה מחרקים
    כלנית
    05/04/2011

יש לי שאלה לגבי אחותי, היא בת 27 ויש לה חרדה מחרקים

הייא סובלת מהפרעות כמו- דיכאון חרדה חברתית או סי די

כשהיא הייתה קטנה היא גם פחדה מחרקים, במיוחד מיתושים ג'וקים ופרפרי לילה (לאו דווקא עש, גם הקטנים)

לאחרונה שמתי לב לתגובות שונות שלה

אם יתוש נמצא בחלל מסויים היא בורחת, אם היתוש יהיה קרוב אליה היא תתחיל לצרוח ותהפוך לאדומה, היא כאילו מעט מאבדת שליטה על הגוף כשיתוש מתקרב אליה, היא מתחילה להתקפל כאילו על מנת להתגונן.

לאחר שיתוש היה לידה היא תבהל מכל דבר שעף, גם אם זה פרפר קטן קטן שבקושי רואים.

למה זה?

ניסיתי לדבר איתה שתנסה להלחם בזה לאט לאט אבל היא לא מוכנה, רק אמרה "לא יכולה לא יכולה"

אני יודעת שתפנו אותה לטיפול, אבל אני לא חושבת שיש לה את הכסף וטיפול דרך קופת החולים היא ניצלה עד הסוף ואין לה עוד זכאות לקבל טיפול בהנחה.

אשמח לשמוע כל דבר שקשור בנושא

תודה רבה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה מחרקים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה מחרקים - תגובה

שחף ביתן
    05/04/2011

שלום לך,

נוגע ללב שאת דואגת כך לאחותך. אכן נשמע כי החרדה שלה חמורה, ואתה כותב שהיא גם סובלת מהפרעות נפשיות נוספות שלפי תיאורך אינן פשוטות.
    המצב שאת מתארת דורש טיפול נפשי מקצועי, ועל כן, אני מציע לפנות בהקדם האפשרי לטיפול. אם אין אפשרות לממן טיפול פרטי, רצוי ומומלץ לפנות לטיפול בשרות הציבורי. קיימות מרפאות ציבוריות בפריסה ארצית, וכן מחלקות לבריאות הנפש.
    נכון יהיה לפנות לטיפול שיוכל לעזור עם החרדה, וכמו כן גם עם הבעיות הנוספות שמהן סובלת אחותך.
    כרגע הדבר החשוב ביותר שאת יכולה לעשות הוא לעורר בה את המוטיווציה לטפל בעצמה, לא להזניח, לפנות לשרות הציבורי אם יש צורך, ולעזור לה להגיע לטיפול. עם זאת, חשוב שהפנייה תבוא ממנה, ושהמוטיווציה לטיפול תהיה שלה.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום

חגיתוש
    11/04/2011

הטיפול שהכי מתאים לאחותך לפי דעתי זה טיפול שנקרא CBT טיפול קוגנטיבי התנהגותי שהוא מאוד פופלרי היום בהרבה נושאים ובעיקר בקשר לחרדות ופוביות. זה טיפול עם אחוזי הצלחה מאוד גבוהים וגם מאוד קצר כך שהוא גם חוסףך כסף וגם זמן וגם הבעיה נפתרת כל כך מהר שזה לא יאומן. אני מדברת מתוך ניסיון אישי של בן אחותי מומלץ לקרוא בגוגל CBT ולא להזניח אין דבר יותר חשוב מהבריאות שלנו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו