מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- להילה הראלתקוה30/04/2007
שלום,
תודה שהתייחסת,
אני לא יודעת מה עזר לי בזוגיות, אולי שהקשיבו לי יותר ונתנו תחושה שרוצים לעזור? אולי שבעלי שינה כיוון אלי? אבל הוא טוען שהוא מתאפק הרבה ולא מגיב בגלל המצב רוח הרע שלי, אז מה עשינו??
אני עובדת 8 שעות ומגיע הביתה ב 4. ניסיתי להוריד שעות, לא ממש הסכימולי בעבודה וגם זה לא עזר לי הרבה,
אני מגיע הביתה מתה מעייפות והולכת לנוח שזה אומר שינה של שעתיים ועוד שעה במיטה, עד שאני יורדת בכוח.בלי מצב רוח ועצבנית.
בסופי שבוע אנחנו בד"כ בבית לפעמים יוצאים להורים, אבל הרוב בבית. ואני משתעממת כי אני לא גרה בעיר של הוריי ואין לי כאן כמעט משפחה.
אשמח אם תצליחו מעט לכוון אותי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא הילה, אבל בכל זאת עונה...
רונן דוד01/05/2007אהלן,
לפי מה שאת מתארת, כנראה שיש משהו שלא נותן לך מנוח.
אני ממליץ בחום לדבר עם בעלך ולפנות לטיפול זוגי קצר טווח,
על מנת למצוא מה כל כך מטריד אותך.
בכל מקרה, אני גם ממליץ לך אולי לעשות דברים שעושים לך טוב,
אולי לחפש איזה עיסוק מעניין, התנדבות בשעות הפנאי,
חוג נחמד וכל דבר שתרגישי שאת ממצה את הפוטנציאל שבך...
בהצלחה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה את כל-כך עייפה?
הילה הראל01/05/2007זה באמת נשמע שאת סובלת מעייפות קשה.
מה קורה אחרי שאת מתעוררת משנת אחה"צ? מתי את הולכת לישון? יכול להיות שאת הולכת לישון מאוחר ואז עייפה במהלך היום וחוזר חלילה.
ועוד דבר, יכול להיות שהגורם לעייפות ולמצב הרוח הרע הוא נפשי , אבל לפני כן צריך לשלול בעיות גופניות, כלומר, לעשות בדיקות גופניות מקיפות. עשית את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעייפות
תקוה03/05/2007אתן לך דוגמא לעייפות שלי:
אתמול כאב לי מאד הגב התחתון, כנראה נטפס, לא יכולתי לשבת רק לשכב, וכשנישכבים כמובן נרדמים, כך קרה שיישנתי מהשעה שלוש בצהריים ועד לשעה חמש וחצי, ושלא תחשבי הלכתי לישון בסביבות עשר עד שבע בבוקר.
מה יהיה?
עשיתי בדיקות לפני חצי שנה והן היו תקינות פרט לכולסטרול מעט גבוה שאומלץ לי לעשות דיאטה, ואין לי בכלל על מה לדבר, אני לא מחזיקה בדיאטות, אוכלות גרוע, כמעט בלי פירות וירקות, רק לפעמים, כמעט בלי שטויות, לפעמים סוכריה שתיים ליומיים שלושה. אבל מקפידה על סהדוויץ בבוקר וארוחת צהריים .
בכל אופן העיייפות גומרת אותי, לפני 4 שנים היה לי CMV ואומרים שזה לא חוזר. מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון שאלות
הילה הראל05/05/2007כלומר, ישנת סה"כ 11 שעות ביממה. זה המון!!!
איך את מרגישה בבוקר כשאת מתעוררת? רעננה ומלאת אנרגיה? עייפה?
מה קורה עם האוכל? מה שאת אוכלת זה כריך בבוקר ועוד משהו בצהריים? זה הכל? את יכולה לפרט יותר? כולל גובה ומשקל.
מדוע נתפס לך הגב? את סובלת מבעיות גב או מבעיות גופניות אחרות?
ודבר נוסף וחשוב, חסכי לי חיפוש באינטרנט. מה זה CMV? ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות להילה המיוחדת!
תקוה06/05/2007אתחיל מהסוף להתחלה,
CMV זה הסוג השני של המונו,EBV, אך קשה יותר ולא חוזר כמו המונו הנפוץ. רופאת הנשים שלי התייחסה אל זה כאל אדמת, אם הצלחתי להסביר, מאז אני נראת כך- ירודה ויורדת, אולי זו הלידה הראשונה? אינני יודעת.
לאחר שאני ישנה כ"כ הרבה אני מנסה להיות רעננה אבל ב-11 בבוקר זה שוב משתלט עלי ואני סוחבת עד ל-3-4. ושוב הולכת לנוח וחוזר חלילה.
הגב- שוב מאז הלידה, לפעמים מציק לי, פעם אמרה לי רפלקסולוגית שזו בעיה בתימכה , מאז זה השתפר, ועכשיו כשהתחלתי טיפולי פוריות פתאום כך נטפס לי הגב אחרי שגמרתי עם הווסת, לא יודעת מה לחשוב כי עבר שבוע ושום משחה לא עוזרת וגם לא בקבוק חם. ואני מיואשת...
בקשר לאכילה כך אני אוכלת מאז ימי נערותי, לפעמים עודקצת, פרי פה חטיף שם, ולמשך השבוע הקרוב לא נוגעת בממתקים ובפירות, ירקות רק בסלט, או מבושלים, בקיצור " מפונקת".
גובה:1.60 משקל: 72 ק"ג
הילה, אני מתנצלת על האורך ועל זה שאני משגעת אותך, אבל את מעודדת אותי בתשובותיך ובהתענינותך,
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטוב, זה מה שחשבתי
הילה הראל07/05/2007פעמים רבות קורה שאחרי מחלות כמו מונונוקלאוסיס מתפתחת תסמונת כרונית הנקראת CFS: תסמונת העייפות הכרונית. יכול להיות שאת סובלת מהתסמונת הזו וזה מסביר את העייפות, הקריסה והמצב הכללי הירוד בו את נמצאת.
אם את מעוניינת לברר את הנושא לעומק, יש רופאה אחת בארץ שמתמחה בו, שמה גליה רהב והיא מקבלת באופן פרטי בירושלים. תוכלי לקבל החזר מהביטוח המשלים על התשלום. כדאי לך מאוד להתייעץ אתה, אבל תצטרכי לעשות קודם כל בדיקות דם מקיפות. תעשי חיפוש קטן באינטרנט, אני בטוחה שיש עליה המון חומר ואם תרצי את הטלפון במרפאה, תגידי לי ואתן לך אותו.
הטיפול בתסמונת כולל טיפול תרופתי נגד דיכאון, תזונה מאוזנת (!!!), פעילות גופנית מתונה ושהות מחוץ לבית, באוויר הצח. בקיצור, שינוי באורח החיים.
במקומך, הייתי שוקלת את נושא טיפולי הפוריות עד להתאוששות. את צריכה לעשות לעצמך קודם כל טיפול 10,000 ורק אחר-כך תוכלי לדרוש מהגוף להתמודד עם טיפולים הורמונליים, הריון, לידה וטיפול בתינוק.
בהצלחה יקירתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
תקוה07/05/2007הילה, את מאבחנת 10!
הזדהתי מאד עם הנאמר באתר שמציין את התופעה, ואכן אני שוקלת עם לגשת לרופאה שהזכרת, אשמח אם תתני לי פרטיים עליה, והאם יש קופות שהיא בכ"ז מקבלת דרכם?
מה התואר שלה? מה העיסוק המקצועי שלה ועוד??
יישר כחך לעד,
בשורות טובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה גם לך
הילה הראל08/05/2007ואני באמת מקווה שנצליח לעזור לך.
ד"ר גליה רהב היא המומחית מס' 1 בארץ למחלת העייפות הכרונית (המכונה גם "מחלת היאפים") CFS. היא מומחית למחלות זיהומיות, מיקרוביולוגיה קלינית ורפואה פנימית. ד"ר רהב מופיעה הרבה בתקשורת בתחומי המומחיות שלה והיא מנהלת היחידה למחלות זיהומיות בביה"ח תל-השומר.
ככל הידוע לי היא לא עובדת בקופ"ח, אבל מכיוון שהיא מנהלת מחלקה, אפשר לקבל החזר עבור הביקור דרך הביטוח המשלים (למשל: כללית מושלם) במסגרת התייעצות עם רופא מומחה.
הטלפון במרפאה שלה בקניון מלחה בירושלים: 02-6799588. מספר הפקס: 02-6789055
קחי בחשבון שהיא מאוד עמוסה ויש סיכוי שהתור לא יהיה מהיום למחר.
האינפורמציה שקיבלתי מאנשים היא שהמזכירה במרפאה מאוד אנטיפטית, אבל ד"ר רהב רופאה מצויינת ואדם מקסים. כל מי שהפניתי אליה היה מאוד מרוצה. אני מתארת לעצמי שאת יכולה למצוא הרבה חומר עליה באינטרנט.
אני מציעה שתבקשי מהמזכירה לשוחח עם ד"ר רהב ותסבירי לה שמדובר בפגישה לצורך אבחון, מכיוון שיתכן שאת סובלת ממחלת העייפות הכרונית ואת מבקשת לדעת האם את צריכה לעבוד בדיקות דם לפני הביקור, כדי שתוכלי להגיע לביקור עם החומר ההכרחי לצורך האבחנה.
אני מאחלת המון הצלחה ומקווה לשמוע מימך עדכונים בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
תקוה09/05/2007תודה לך, אני באמת אתקשר אליה ומקוה לעדכן אותך בהתקדמות,
מאז תשובתך, אני לא זזזה מהאינטרנט, שואבת ממנו המון חומר ולצערי גם מזדהה איתו.
אתמול כל היום היו לי דמעות בעיניים. פתאום כל התסכול והלחץ השתחרר לי. התביישתי לשבת בעבודה ככה. התחלתי להבין שאין לי בעיה נפשית ואני לא בדיכאון, אלא זו מציאות שתחלוף, ומקווה כמה שיותר מהר, בע"ה. את ממש שליחה של ה' אפילו בלי להכיר אותך, תבורכי משמיים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצאתי אותה בקופה
תקוה09/05/2007דרך אגב היא מופיעה ברשימת הרופאים בקופ"ח מאוחדת כרופאה למחלות זיהומיות. מקווה שיהיה לי יותר קל אפילו מהקופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזו בשורה ממש טובה
הילה הראל11/05/2007לא ידעתי שד"ר רהב עובדת גם עם מאוחדת. טוב לדעת.
זה טוב שאת מחפשת חומר באינטרנט, אבל תזהרי מלהגזים עם זה. אחת הבעיות באינטרנט היא שיש הרבה מאוד דיסאינפורמציה וצריך לדעת לסנן חלק גדול מהנתונים. העיקר שהבנת את העיקרון וחכי להתייעצות עם ד"ר רהב. בואי נראה מה היא אומרת.
אני מאוד מחכה ומצפה לשמוע מימך עדכונים.
שבת שלום לך "אנונימית" והמון הצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)