להעיז או לא זאת השאלה..

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• להעיז או לא זאת השאלה..
    ע
    06/04/2011

שלום!
    רציתי להתייעץ..
    אני בת 28 ,אני גרה עם הוריי ..כרגע נפתחה בפניי אופציה לגור ברחוב שבו גר ידיד וחבר ילדות .אני מאוד מתלבטת,אמנם מבחינה כלכלית אוכל לעמוד בזה כי אני עובדת אבל זה לא השיקול כרגע.
    העניין הוא שקשה לי לעזוב רגשית את הבית.זה מכל מיני פרמטרים:
    גם כי אני קשורה לכלבה שלנו (היא אפשר לקחת אותה לדירה..),מבחינה של עצמאות אני עצמאית ומה שלא יודעת אני אלמד אבל אני כאילו הכנסתי לעצמי מחשבה שאני כבר לא אהיה חלק מהווי המשפחתי..כי אבוא פעם בכמה ימים אבל בכל זאת לא אדע הכל ,לא אהיה שותפה לחוויות הרגעיות,לדאוג לכולם ,בקיצור לא אהיה שם באותם רגעים לטוב ולרע..

כמו כן אני חוששת שבשעות שאני בבית לא אהיה יותר מדי לבד,אקום בבוקר ואשן בלילה בשקט מוחלט כשאין נשימות /צעקות באיזור(לא מעונינת לגור עם שותפים)ודבר נוסף הוא שאחי לא התחתן ומסיבות כלכליות לא יכול כעת להשכיר וממש כואב לי הלב ללכת ולהשאיר אותו שם ,אני יותר קטנה ועוזבת?אין לי לב לעזוב אותו עם תחושת קינאה או שהוא לא הצליח למרות שהוא מפרגן ממש.
    ולצד כל אלה..אני רוצה..! אבל יודעת שאני לא באמת אתן לעצמי בגלל הסיבות הרגשיות האלה..
    מה לעשות?
    תודה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    להעיז או לא זאת השאלה..

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היי אנונימית

מישהי
    09/04/2011

אני חושבת שאין כמו לחיות באופן עצמאי ולהשיג עצמאות וגיל 28 זה גיל מבוגר, עדיף לצאת מהבית כמה שיותר, זה גם פותח פתח לחברויות ולזוגיות, שאתה גר אצל ההורים זה יותר קשה...אל תחשבי על אחיך, אני גם עזבתי את הבית לפני האח הגדול שלי וזה רק דירבן אותו לעזוב...ובסוף הוא עזב שנים ואני נאלצתי לחזור להורים..
    אני גם מאוד אוהבת את הוריי, אבל זה לא אותו הדבר...לגור לבד מקנה לך עולם חדש ומאושר...יש דברים שאת עדיין לא יודעת, שאת תחת הכנף שלהם כל הזמן.ניראה גם שאת יותר חוששת מהעצמאות מאשר לדברים האחרים, כי דווקא הריחוק מקרב מאוד, מתחילים להעריך ולהתקרב יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להעיז או לא זאת השאלה.. - תגובה

רוני פרישוף
    09/04/2011

שלום אנונימית,

לכל תקופה בחיים יש משימה התפתחותית. נראה שאת מרגישה שהגיעה השעה לפרוח מהקן ולהתחיל בחיים עצמאיים ואוטונומיים. כמובן, מבלי לנתק חלילה את הקשר החם עם המשפחה.

גיל 28 הוא בהחלט גיל שבו נכון לצאת מבית ההורים ולהתחיל להתמודד עם עצמאות רגשית ופיזית, ולנהל את ביתך בכוחות עצמך.

עם כל ההבנה לקושי לאבד את ההווי המשפחתי האינטימי ואת הקירבה לכלבה ולרגשי האשמה מול אחיך, ואולי גם יש פחד להתמודד עם האתגר, אלו לא סיבות לותר על הניפרדות והעצמאות בגילך.

אם את חשה שהקושי לעזוב את הבית גדול מאד, ומלווה ברגשות קשים, כדאי ללוות את התהליך בעזרת תמיכה רגשית מקצועית.

דרך צלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

ע
    10/04/2011

תודה רבה רבה רוני ! וגם רוית על התשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו