תסכול בגלל לקויות למידה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• תסכול בגלל לקויות למידה
    שיר
    12/04/2011

שלום אני בת 30
    מרגישה כל כך מתוסכלת בשל היכולות שלי
    מרגישה שאני לא כמו כולם,שהכל כל כך קשה לי בעולם קשה לי ללמוד ,
    אמנם סיימתי שני תארים אבל ירקתי דם בשביל לסיים אותם
    ממש לא היה לי פשוט וכל משימה שהייתי צריכה לבצע לקח לי פי 4 זמן לבצע.
    וגם לא תמיד הגעתי להישגים
    אני מרגישה כל כך נמוכה יחסית לכולם, אם בגלל לקויות למידה או אולי אינטליגנציה נמוכה, לא יודעת אף פעם לא עשיתי מבחן אינטליגנציה אבל אני מרגישה שכל כך קשה לי בעולם
    לעומת כולם
    קשה לי לבטא את עצמי בע"פ קשה לי לארגן את מה שאני רוצה להגיד באופן קוהרנטי כנראה בגלל הפרעת קשב וריכוז קשה קשה לי לתכנן מראש מה אני רוצה להגיד לארגן את הדברים ולהחזיק בראש את הרעיון עד שהדברים מתארגנים
    בעיה ככה להתנהל בעולם
    ממש בעיה, בכל סיטואציה שה לי להתבטא באופן רהוט ובגלל הלקויות האלה אני נלחצת ונתקפת חרדה ולרוב מעדיפה לשתוק למרות שיש לי מה להגיד.
    מרגישה שאין לי סיכוי בעולםהזה ואני ממש מתוסכלת.
    ניסיתי טיפול פסיכולוגי בגלל הייאוש , אבל הפסיכולוגית נמנעת מלנתח אותי
    אני כל הזמן מבקשת שתעזור לי להבין את עצמי ולהבין למה כל כך קשה לי ולמה הכל קשה לי לעומת אחרים? האם זה עקב קשיים רגשיים? האם בגלל אינטליגנציה נמוכה?
    האם בגלל בעיה במבנה אישיות? האם בגלל הפרעת אישיות? והיא לא מסכימה לנתח ולהגיד לי כלום אז אני לא מבינה מה התועלת של טיפול פסיכולוגי אם המטפלת לא ישירה אותי ומפחדת לנתח אותי???
    מה לדעתך יכול לעזור לי ??
    מתוסכלת בעולם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תסכול בגלל לקויות למידה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תסכול בגלל לקויות למידה - תגובה

שחף ביתן
    14/04/2011

שלום לך מתוסכלת,

את מתלוננת על כך שאת מרגישה פחות טובה מאחרים, ושקשה לך יותר מאחרים. ובכל זאת סיימת שני תארים, את כותבת כאן ברהיטות, ברגישות, ובאופן ברור, ונראה כי את מבטאת את עצמך היטב. מבלי להמעיט בתסכול הנוגע ללב שלך, נראה כי את מחמירה עם עצמך או אולי מקילה עם אחרים. לעשות שני תארים זה קשה, קשה מאד. אבל קושי, גם אם הוא מנת חלקם של רבים, הוא תמיד אישי ופרטי מאוד. אנחנו תמיד זקוקים לאוזן קשבת, להבנה ותמיכה לקושי שלנו. כשאין בנמצא תמיכה כזו הקושי הופך לגדול שבעתיים, ולעיתים קרובות הופך לכאב בלתי נסבל. חשוב שיהיו לך מקורות תמיכה ועזרה להתמודד עם הקשיים של החיים במסלול חייך האישי.

טיפול פסיכולוגי הוא מקור תמיכה שכזה, וטוב מאוד שאת נמצאת בטיפול. אינני יודע למה את מתכוונת כשאת רוצה שהיא תנתח אותך. אולי את מבקשת שהיא תציע פתרון שבאמצעותו תוכלי להיפטר מהקשיים. לא בטוח שהיא יכולה להציע לך מטה קסם שכזה. אבל חשוב שתוכלי לדבר איתה על הקושי הזה שלך מולה, על החוויה שהיא לא נותנת לך משהו שאת זקוקה לו. נראה כי תחושת הקושי שלך חוזרת על עצמה גם מולה, וחשוב שתוכלו לדבר על כך ולהבין זאת במסגרת הקשר שלכן.

המון בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי מתוסכלת

מישהי
    17/04/2011

היה קשה לקרוא אותך ועצוב,, עשית כל כך הרבה בחיים!!!! את כל כך מדהימה ו את ממש קשה עם עצמך!!!!
    איך זה יתכן ? הרי עשית מה שרוב האנשים הממוצעים לא עושים, בייחוד אלו עם בעיות קשב!
    הם בקושי מגיעים לתואר ראשון ...הרבה מהם נמנעים מהלימודים (כמוני למשל)
    ...אבל זה קורה למי שסובל מבעיות קשב, הוא מרגיש טיפש ולא יוצלח, זה פשוט אחת התוצאות...ובכל זאת את נלחמת בזה והלכת עד הסוף

אם הפסיכולוגית לא מצליחה לעזור לך אולי את צריכה למצוא פסיכולוג אחר שמתמחה גם בתופעה, כי אין סיבה שתשארי בטיפול שלא עוזר...אבל זו תופעה לא פשוטה שגם אני סובלת ממנה, ואין ברירה אלא לטפל בשורש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה דוק

שיר
    19/04/2011

הפרעת הקשב אצלי היא כל כך קשה, ודווקא המלחמה שלי בהפרעה
    ועצם העובדה שבכל זאת התעקשתי ללמוד 2 תארים ולהיות כמו כולם, התישה אותי
    היום אני מותשת
    ועדיין קשה לי כי הביטויים של הפרעת הקשב שלי לא מתבטאים רק בלימודים אלא בכל היבט והיבט בחיים
    ולכן אני מתוסכלת מאוד .
    קשה לי לעבוד עם הפרעת הקשב הקשה והכדור לא עוזר לי , ותופעות הלוואי שלו קשות מידי בשבילי. ואני לא יודעת אם יש עבודה שבה יהיה קל לתפקד עם הפרעת הקשב הקשה שלי ושתתאים לכישורים ולרצונות שלי.

תודה שהקדשת מחשבה,מקווה שאת תמצאי את דרכך גם בלי לימודים ולא תצטרכי לעבור אותה דרך החתחתים שאני עברתי, אותי שני התארים התישו ודכאו מאוד,לא ממליצה ללכת על הדרך שלי....:(

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו