פחד מזריקות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פחד מזריקות
    חסויה
    14/04/2011

הי,
    יש לי בעיה, פוביה מרופאים בתי חולים ובמיוחד פחד מזריקות.
    אני בת 23 ולפני טיול להודו, ומהפחד לעשות זריקות לפני הנסיעה אני שוקלת את כל הנושא שוב ושוב...
    בכלל הפוביות האלו הפריעו לי בכל מיני סיטואציות בחיים (וטראומה מהגיוס לצהל)
    ובפעם האחרונה שנאלצתי לעשות בדיקת דם התעלפתי.
    הבעיה לא נראת לי מספיק גדולה בשביל טיפול פסיכולוגי
    וגם אין לי כסף... או זמן לזה בהנחה שאני טסה בקיץ...
    אובדת עצות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד מזריקות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד מזריקות - תגובה

שחף ביתן
    14/04/2011

שלום לך,

לפוביה ספציפית כמו שאת מתארת מתאים טיפול קוגניטיבי-התנהגותי שבמקרים רבים הוא יעיל תוך זמן לא רב יחסית, בהחלט יכול להיות שיפור משמעותי תוך 3-4 חודשים. אם את שוקלת את כל עניין הטיול, יכול להיות שדחייה במספר חודשים היא פתרון פחות דרסטי מאשר ביטול של הטיול כולו. את יכולה לפנות באופן פרטי, או למרפאה ציבורית באזור מגורייך, ולבקש טיפול ספציפי עבור פוביה מזריקות. במרפאות ציבוריות עלול להיות זמן המתנה ארוך יחסית.

אפשר כמובן גם לבחון האם יכול להיות שדרך הפחד מהזריקות את מסמנת לעצמך שמשהו בעייתי עבורך בסיטואציות מסוימות שאת נמצאת בהן. כלומר, את יכולה לבדוק עם עצמך האם רק עניין הזריקות הוא שמפריע לך לצאת לטיול (או בסיטאוציות האחרות שאת מדברת עליהן) או שישנם עוד גורמים שמפחידים או קשים, שאולי כדאי לתת גם עליהם את הדעת.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו