מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה ל2 היועצים.מיי15/04/2011
שלום לכם.יש לי בעיה-מחשבות טורדניות-שבד"כ אני מתגברת עליהן בעצמי...לדוגמא-אני חושבת שבני בכור הינו מאומץ...וכמובן שהוא לא(הוא שחום-דומה לבעלי-תימני).
יש לציין שהיה לי איתו דיכאון אחרי לידה דיי ארוך,ויצאתי מזה...ממש מעצבן.עם הבן הקטן אין את זה.(דומה לי).אני לא מתה על בעלי,אולי זו הסיבה?או שאני צריכה טיפול?כי עכשיו יחסים עם הבכור טובים(בן 6.5).בעברי לקחתי תרופות(רסיטל).עכשיו לא..
תודה על תגובות וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה ל2 היועצים. - תגובה
רוני פרישוף15/04/2011שלום לך,
אני יכולה לתאר לעצמי כמה מצוקה ורגשי אשמה מתלווים למחשבות הלא נעימות לגבי בנך. יכולתך להתגבר על הספקות הטורדניים מעידה על כוחות נפשיים טובים.
להערכתי מאד כדאי לך להעזר בטיפול פסיכולוגי, לא רק כדי להפיג ולהעלים את המחשבות הטורדניות, אלא בעיקר כדי לברר את מקור הקושי לקבל את בנך, ואת עתיד יחסייך עם בעלך.
סימפטומים הם לפעמים מתנה, שמטרתה להצביע על נקודות של קושי, ו"לנער" את המערכת. קחי את הסימפטום הטורדני כאיתות לכך שהגיעה השעה לחשבון נפש לגבי יחסייך המשפחתיים, רגשותיים ומהלכייך.
טיפול תרופתי נוגד-דכאון אמנם יכול להקל על הסימפטום, אך לא לפתור את המתח והקונפליקט המלווים אותך מאד לידת בנך הבכור ואולי אף קודם לכן. להפיג את המתח מבלי לברר ולפתור את הבעייה הרגשית יהייה החמצת הזדמנות.
מאד כדאי לך לחזק את עצמך בעזרת טיפול מקצועי, ולהכין את עצמך לגיל ההתבגרות של בנך, אז הקונפליקטים עשויים לצוף ביתר עוצמה אל פני השטח.
חג שמח וכל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)